(16.00 hodin)
(pokračuje Filip)

Druhý návrh se týká pořízení projektové dokumentace pro území Chvalovice-Hatě za účelem nově vytvořených pracovních míst. Investorem akce je obec Chvalovice a navrhovaná výše dotace 20 milionů Kč. Jde o kapitolu Všeobecná pokladní správa 398, a to na vrub této kapitoly, ale vládní rozpočtové rezervy. Děkuji vám.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Děkuji. Slovo má pan poslanec Zbyněk Novotný, připraví se pan poslanec Josef Ježek.

 

Poslanec Zbyněk Novotný: Děkuji. Vážená paní předsedající, dámy a pánové, navrhuji zařadit do programu 298210 částku 4 miliony Kč na rekonstrukci střechy Základní škola Sídliště 968, Vlašim, a o stejnou částku snížit vládní rozpočtovou rezervu. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Děkuji. Slova se ujme pan poslanec Josef Ježek, připraví se pan poslanec Pavel Bohatec. Prosím, pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Josef Ježek: Pane předsedající, dámy a pánové, dobrý den. Já si dovolím načíst dva pozměňovací návrhy ke státnímu rozpočtu ve druhém čtení.

Můj první pozměňovací návrh je rekonstrukce budovy základní školy a venkovního sportoviště obec Lukavice, okres Rychnov nad Kněžnou. Výše dotace 2,5 milionu, do programu 298210 podpora rozvoje a obnovy materiálně technické základny regionálního školství, v kapitole 398 VPS.

Druhý návrh - druhá etapa rekonstrukce Divadla Františka Martina Pelcla v Rychnově nad Kněžnou. Příjemce dotace je město Rychnov nad Kněžnou. Výše dotace 9,5 milionu, do programu 298110 podpora rozvoje a obnovy regionální infrastruktury, opět z VPS.

Čerpání obou částek z vládní rozpočtové rezervy.

Děkuji vám a přeji hezké odpoledne.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji panu poslanci Ježkovi. Slova se ujme pan poslanec Pavel Bohatec, připraví se pan poslanec Jiří Hajný.

 

Poslanec Pavel Bohatec: Vážený pane předsedající, dámy a pánové, já nebudu zdržovat, mám pouze jeden pozměňovací návrh k vládnímu návrhu zákona o státním rozpočtu. Navrhuji přesunutí částky 5 milionů Kč na výstavbu nové školní družiny a sanace suterénních prostor, Základní škola Kutná Hora, Kremnická 98, z kapitoly 398 Všeobecná pokladní správa, do programu 298210 podpora rozvoje a obnovy materiálně technické základny regionálního školství. Zřizovatelem a investorem je město, žádám o polovinu této částky.

Stručné odůvodnění: Základní škola v Kutné Hoře, Kremnická, se nachází v historické budově naproti chrámu svaté Barbory. Školní družina neodpovídá hygienickým podmínkám a normám a v případě nepostavení nové bude zavřena. Tím by došlo hlavně k postižení dětí, které dojíždějí. Děkuji za pozornost a podporu.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji panu poslanci. A nyní se slova ujme pan poslanec Jiří Hajný. Připraví se paní poslankyně Kateřina Jacques. (Nonverbální projev nesouhlasu poslance Jiřího Hanuše.) Jiří Hanuš, já se omlouvám, já jsem to špatně přečetl. Ještě jednou se vám omlouvám, samozřejmě pan poslanec Jiří Hanuš.

 

Poslanec Jiří Hanuš: Děkuji. Já bych si dovolil načíst čtyři nové položky a jejich zařazení jako pozměňovací návrh k vládnímu návrhu zákona o státním rozpočtu České republiky na rok 2007, tisk 52. Jedná se o akce, na které již bylo řádně žádáno několikrát v rámci programového financování na Ministerstvu financí. Jedná se o menší obce, které nejsou schopny tyto potřebné akce ze svých zdrojů financovat.

První je dostavba sportovního areálu Tužme se v Broumově. Investorem je Tělovýchovná jednota Slovan Broumov, navrhovaná výše dotace 8 milionů Kč, je to z programu 233512 podpora rozvoje a obnovy materiálně technické základny sportovních organizací.

Za druhé je to akce stavební úpravy objektu č. p. 161 na školní jídelnu s kuchyní a přístavba tělocvičny. Investorem je obec Batňovice, okres Trutnov. Navrhovaná výše dotace 12 milionů Kč z programu 298210 podpora rozvoje a obnovy materiálně technické základny regionálního školství.

Za třetí je to zastřešení neratovského kostela. Investorem je římskokatolická církev Neratov, Bartošovice v Orlických Horách, okres Rychnov nad Kněžnou. Navrhovaná výše dotace 7 milionů 600 tisíc Kč z programu 334110 podpora reprodukce majetku ve vlastnictví církví. Je to kostel, který vyhořel po zásahu protitankové střely v roce 1945 a dneska je postupně obnovován.

A poslední - jedná se o akci rekonstrukce Základní školy Bohutín. Investorem je obec Bohutín, okres Příbram. Navrhovaná výše dotace 1,5 milionu Kč. Je to z programu 298210, podpora rozvoje a obnovy materiálně technické základny regionálního školství.

Všechny návrhy na zvýšení státního rozpočtu směřovány proti snížení kapitoly VPS - vládní rozpočtová rezerva. Celý originál včetně všech příslušných identifikačních čísel předávám zde nepřítomnému zpravodaji tohoto tisku.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji panu poslanci Hanušovi. Ještě jednou se mu omlouvám.

Slova se ujme paní kolegyně Kateřina Jacques, kterou nevidím. Před chviličkou jsem ji tady zahlédl. Takže ji zařadím na konec přečteného bloku. Slova se ujme pan poslanec Robert Dušek, připraví se pan Petr Sunkovský. Pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Robert Dušek: Vážený pane předsedající, kolegyně a kolegové, dovolte mi navrhnout následující pozměňovací návrhy k vládnímu návrhu zákona o státním rozpočtu České republiky na rok 2007.

Za prvé: Do kapitoly 398 Všeobecná pokladní správa, program 298210 podpora rozvoje a obnovy materiálně technické základny regionálního školství, zařadit položku rekonstrukce Základní školy 5. květen v Jablonci nad Nisou. Požadovaná výše dotace 10 milionů Kč. Příjemce dotace město Jablonec nad Nisou.

Za druhé: Do kapitoly 398 Všeobecná pokladní správa, program 298210 podpora rozvoje a obnovy materiálně technické základny regionálního školství, zařadit položku rekonstrukce školního hřiště Základní školy Habartice, okres Liberec ve výši 3,5 milionu Kč. Příjemce dotace je obec Habartice.

Za třetí: Do téže kapitoly Všeobecná pokladní správa tentýž program 298210 zařadit položku rekonstrukce budovy základní školy a vybudování školního hřiště v Lučanech nad Nisou ve výši 15 milionů Kč. Příjemce dotace je opět obec Lučany nad Nisou.

Navrhované částky doporučuji použít z vládní rozpočtové rezervy. Děkuji za pozornost.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji panu poslanci Duškovi. Slova se ujme pan poslanec Petr Sunkovský, připraví se pan poslanec Petr Bratský. Prosím, pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Petr Sunkovský: Děkuji. Pane místopředsedo, vážení kolegové, vážené kolegyně, dovolte mi, abych i já předložil pozměňovací návrh ke státnímu rozpočtu. Jsou to tři akce.

První akce by byla zařadit do kapitoly 329 program 229210 částku 3 miliony 400 tisíc Kč na akci odbahnění a rekonstrukce obecních rybníků, investorem obec Jesenice.

Zdůvodnění návrhu je takové: Hlavním důvodem rekonstrukce návesných rybníků v obci Bedrno (?) a Chotěšov je nefunkční stav jejich výpustných zařízení a zanesení rybníků bahnem, k čemuž nemalou měrou přispěla povodeň v roce 2002. Obec není schopna ze svého rozpočtu rekonstrukci a odbahnění těchto rybníků zainvestovat.

Druhý návrh se týká zařazení do kapitoly 333 programu 233 510 - částka 650 tisíc Kč. Název akce rekonstrukce víceúčelového hřiště. Investorem této akce je Akademie sportu Chvojkovský mlýn, občanské sdružení, Podbořánky 31.

Zdůvodnění návrhu: Hlavním důvodem rekonstrukce víceúčelového hřiště je jeho nevyhovující stav pro současné podmínky aktivního využití volného času mládeže a sportovních mládežnických klubů, které areál využívají zejména pro tréninky a soustředění. V rámci využití celého sportovního zařízení je rekonstrukce víceúčelového hřiště nezbytná. Investor na své náklady provedl rekonstrukci travnatého hřiště na kopanou, ale na rekonstrukci víceúčelového hřiště již nemá vlastní finanční prostředky.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP