Pokračování schůze Poslanecké sněmovny
13. prosince 2006 v 9.23 hodin

Přítomno: 191 poslanců

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Vítám vás ve sněmovně, stejně tak členy vlády, a zahajuji další jednací den 7. schůze Poslanecké sněmovny. Prosím, abyste se dostavili do sněmovny, přihlásili se kartami, případně mi oznámili, kdo potřebuje nahlásit číslo náhradní karty.

Z dnešního jednání se omlouvá místopředseda Vojtěch Filip, který se účastní jednání Ústavního soudu, v zahraničí je poslanec Ondřej Liška, hospitalizován v nemocnici Evžen Snítilý, dlouhodobě nemocen František Vnouček. Ústavněprávní výbor by měl být v Maďarsku. Týká se to pana poslance Marka Bendy, Jany Rybínové, Jeronýma Tejce a Josefa Vondrušky. Ti všichni jsou mimo.

Pan ministr Martin Říman má náhradní kartu číslo 3.

Předpokládám, že víte, že na dnešní jednání nám zůstávají body 32, 33, 35 a 36. Pokud bychom to zvládli, projednáme všechny zbývající body schváleného pořadu 7. schůze.

Než začneme projednávat tyto body, požádám předsedu volební komise pana poslance Petra Tluchoře, aby nás nejdříve seznámil s výsledky voleb, které proběhly včera večer. Prosím o klid. Máte slovo.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Krásné dobré ráno, pane místopředsedo, vážení členové vlády, dámy a pánové. Dovolte, abych vás seznámil s výsledky druhé volby druhého kola o volbě členů dozorčí rady České konsolidační agentury, která proběhla včera na závěr jednacího dne (bod 37).

Bylo vydáno 169 hlasovacích lístků, 169 bylo odevzdáno, z toho 159 bylo platných. Pro pana Michala Doktora bylo odevzdáno 78 hlasů, pro pana poslance Libora Ježka 77 hlasů, pro pana poslance Ladislava Libého bylo odevzdáno 69 hlasů, pro paní poslankyni Marii Rusovou bylo odevzdáno 88 hlasů a pro pana poslance Antonína Sýkoru bylo odevzdáno 83 hlasů. Ve druhém kole nikdo nebyl zvolen. Tím druhá volba členů dozorčí rady České konsolidační agentury končí.

Nyní dovolte, abych vás seznámil s druhým kolem první volby o volbě předsedů stálých delegací Poslanecké sněmovny (bod 40).

Počet vydaných hlasovacích lístků 169, odevzdaných 169. Pro pana Václava Exnera bylo odevzdáno 77 hlasů. Ani on nebyl ve druhém kole zvolen předsedou stále delegace Poslanecké sněmovny.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Hlásí se předseda klubu KSČM pan poslanec Kováčik. Uděluji mu slovo.

 

Poslanec Pavel Kováčik: Pane předsedající, vážená vládo, paní a pánové, stalo se pomalu tradicí docela hezkou v těchto dnech, kdy každoročně Poslanecká sněmovna dokončuje svou roční porci práce a rozchází se ke krátké přestávce k našim rodinám, že v těchto dnech vždycky vystoupím a učiním to, co teď učiním.

Paní a pánové, kolegyně a kolegové, jménem svým i klubu KSČM vám všem děkuji za spolupráci. Děkuji i za to, že jsme spolu nesouhlasili a měli jsme možnost si to tady vyříkat. Chci vám zcela upřímně a vaším prostřednictvím i občanům České republiky popřát hezké Vánoce.

Chtěli jsme pro vás jako klub KSČM připravit poněkud lepší dárek než obvykle, ale nakonec jsme si řekli, že ten tradiční kvalitní, krásný kalendář, který nás po Novém roce přivede do práce, bude hezkým symbolických přáním do nového roku. Hezké svátky, hodně štěstí a zdraví v roce 2007.

Připravili jsme pro vás kalendáře, symbolicky předáme vládě, vedení Sněmovny a předsedům klubů. Každý, kdo bude mít zájem, může si pro kalendář přijít až do vyčerpání zásob sem ke mně. Děkuji a omlouvám se za krátké zdržení.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Děkuji za přání i za kalendář. Kalendáře se už rozdávají.

Ještě bych sdělil, že Mirek Topolánek má náhradní kartu číslo 2.

Myslím si, že se můžeme pustit do prvního bodu našeho dnešního programu.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP