(Předseda Poslanecké sněmovny Miloslav Vlček v 9.00 hodin oznámil, že vzhledem k žádosti poslaneckého klubu KDU-ČSL o schůzku na jednání klubu bude 11. schůze Poslanecké sněmovny pokračovat v 9.15.)

 

Začátek schůze Poslanecké sněmovny
1. února 2007 v 9.15 hodin

Přítomno: 151 poslanců

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, vážení členové vlády, začal bych dnes zase citátem. Anglický spisovatel Thomas Fuller v 17. století napsal citát: "Počestnost je krásný šperk, ale dost nemoderní." Zlatá slova i dnes. (Potlesk.)

Zahajuji třetí jednací den 11. schůze Poslanecké sněmovny a všechny vás vítám.

Prosím, abyste se všichni přihlásili svými identifikačními kartami, případně mi oznámili, kdo žádá o vydání náhradní karty. Doposud tak učinila paní poslankyně Alena Páralová, která má náhradní kartu č. 2.

Sděluji, že do zahájení schůze požádali o omluvení své neúčasti na jednání tito poslanci: paní poslankyně Marta Bayerová, pan poslanec Jaroslav Krupka, pan poslanec Alfréd Michalík, pan poslanec Michal Pohanka, pan poslanec Evžen Snítilý - všichni pro nemoc, pan poslanec Milan Šmíd - neodkladné jednání v regionu, pan poslanec Vladislav Vilímec - neodkladné povinnosti v regionu, pan poslanec Vítězslav Jandák - nemoc a paní poslankyně Anna Čurdová se omlouvá na odpolední jednání.

Dále sděluji, že pan poslanec Daniel Petruška má náhradní kartu č.5.

Než zahájíme naše dopolední jednání, které máme zahájit bodem č. 74, o slovo se písemně přihlásil pan poslanec Marek Benda. Pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Marek Benda: Vážený pane předsedo, vážený pane předsedo vlády, vážené paní ministryně, páni ministři, dámy a pánové. Mám návrh na změnu programu. Na prosbu pana ministra spravedlnosti, který dnes dopoledne nemůže být přítomen, protože má poradu předsedů krajských soudů, bych požádal, jestli by bod 17 - vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 141/1961 Sb., o trestním řízení soudním (trestní řád), ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 269/1994 Sb., o Rejstříku trestů, ve znění pozdějších předpisů, sněmovní tisk 128 - mohl být zařazen na pátek 2. února 2007 jako třetí bod. A v návaznosti na to aby bod 38 - vládní návrh, kterým se předkládá Parlamentu České republiky k vyslovení souhlasu s ratifikací Druhá dodatková úmluva o vydávání mezi Českou republikou a Spojenými státy americkými a Dodatková úmluva o vzájemné právní pomoci v trestních věcech mezi Českou republikou a Spojenými státy americkými a Dohoda o vydávání mezi Evropskou unií a Spojenými státy americkými a Dohoda o vzájemné právní pomoci mezi Evropskou unií a Spojenými státy americkými, sněmovní tisk 31 - mohl být přesunut také na pátek 2. února 2007 jako čtvrtý bod.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Pane poslanče, já se jenom zeptám: Vy jste říkal, že chcete bod 17 přeřadit na tento pátek jako třetí bod, ale tam už máme zařazen jiný návrh. Šlo by to zařadit jako čtvrtý bod a bod 38 bychom dali jako pátý bod. Souhlasíte? (Ano, určitě.) Dobře, děkuji.

Dále se písemně přihlásila paní poslankyně Michaela Šojdrová. Paní poslankyně, máte slovo.

 

Poslankyně Michaela Šojdrová: Vážený pane předsedo, dovolte, abych také navrhla pevné zařazení dvou bodů. Vzhledem k tomu, že rozpočtový výbor dnes dopoledne projednal a přijal usnesení k tiskům 85 a 86, prosím o zařazení druhého čtení těchto dvou tisků, 85 a 86, a to na pátek 2. února 2007 po pevně zařazených bodech. Děkuji.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Ano. Hlásí se dále někdo k pořadu 11. schůze? Nikoho nevidím, takže budeme nyní hlasovat o návrzích, které byly předneseny.

Zeptám se pana poslance Marka Bendy, jestli mohu nechat hlasovat o přeřazení obou bodů současně? (Souhlas.) Ano, mohu.

 

Pan poslanec Marek Benda navrhl, aby body 17 a 38 byly zařazeny na pátek 2. února 2007 jako čtvrtý a pátý bod.

Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 67 z přítomných 136 poslankyň a poslanců pro návrh 122, proti nikdo. Konstatuji, že tento návrh byl přijat.

 

A nyní budeme hlasovat o návrhu paní poslankyně Michaely Šojdrové, tedy tisky 85 a 86 zařadit za pevně zařazené body na pátek 2. února 2007, to znamená, že by to byly body 6 a 7. Paní poslankyně, souhlasíte? (Souhlas.) Ano, souhlasí.

Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 68 z přítomných 141 poslankyň a poslanců pro návrh 128, proti jeden. Konstatuji, že i tento návrh byl schválen.

 

Vyčerpali jsme všechny návrhy, které přednesli poslanci, a nyní tedy zahájíme dopolední jednání bodem 74 - Odpovědi členů vlády na písemné interpelace. Poté budeme pokračovat včera přerušeným bodem 24, sněmovní tisk 114, dále bychom se zabývali body ve schváleném pořadí, tj. body 17, prvé čtení, a dalšími body z bloku smluv.

Připomínám, že nejpozději do 11 hodin je možno podat přihlášky k ústním interpelacím a v 11.30 pak proběhne jejich slosování.

 

Nyní bych tedy zahájil bod

 

74.
Odpovědi členů vlády na písemné interpelace

 

Na pořad jednání 11. schůze Poslanecké sněmovny je předložena jedna odpověď na vznesenou interpelaci, s níž poslanec není spokojen, a z tohoto důvodu požádal o zařazení na pořad schůze Poslanecké sněmovny.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP