Začátek schůze Poslanecké sněmovny
6. února 2007 ve 14.00 hodin

Přítomno: 164 poslanců

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, vážení členové vlády. Dneska zahájím citátem: "Kdo chce vládnout, nesmí hnát lid před sebou, ale kráčet před ním." Charles Louis de Montesquieu, francouzský dramatik, historik a filozof, roku 1689 až 1755.

Zahajuji dnešní jednání přerušené 11. schůze Poslanecké sněmovny a všechny vás vítám. Prosím, abyste se všichni přihlásili svými identifikačními kartami a případně mi oznámili, kdo žádá o vydání náhradní karty.

Sděluji, že do zahájení schůze požádali o omluvení své neúčasti na jednání tito poslanci: pan poslanec Hamáček, pan poslanec Křeček, pan poslanec Severa, pan poslanec Vilímec, pan poslanec Zapletal Cyril, pan poslanec Kafka David, pan poslanec Kasal Jan, pan poslanec Kratochvíle Karel, paní poslankyně Mallotová Helena, pan poslanec Bauer Jan, pan poslanec Liška Ondřej, pan poslanec Šenfeld Josef, paní poslankyně Zelenková Ladislava a pan poslanec Jiří Paroubek - část jednání.

Z členů vlády: Parkanová Vlasta - služební cesta, Slovensko, Řebíček Aleš - nemoc a Karel Schwarzenberg - zahájení kampaně se zástupci obcí k problematice případného umístění americké raketové základny v České republice.

 

Chtěl bych vás informovat o tom, že jsem obdržel žádost hejtmana Zlínského kraje Libora Lukáše o vyřazení bodu 30, sněmovní tisk 64, ze schváleného pořadu naší 11. schůze. Dávám o tomto hlasovat.

Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 108, z přítomných 125 poslankyň a poslanců pro návrh 105, proti nikdo. Konstatuji, že tento bod byl vyřazen.

 

Z dnešního grémia mám pro vás pouze následující informace a návrh. Pokud jde o středu 7. února, navrhujeme, abychom jednali do 12 hodin, s tím, že by pak proběhly volby, ve 12.45 by se sešel organizační výbor a od 14 hodin by byla zahájena 12. schůze. Poté bychom se zabývali volebními - tedy jasně, to jsou ty volební body - body 55, 56, 59 a 61. V této souvislosti navrhuji, abychom předřadili bod 59 před ostatní body, protože se jedná o volbu veřejnou, a pak abychom mohli jednat o těch bodech, které jsou volbou tajnou.

Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 109, z přítomných 142 poslankyň a poslanců pro návrh 127, proti nula. Konstatuji, že s tímto návrhem byl vysloven souhlas.

 

Dále mám před sebou písemnou přihlášku pana poslance Kochana k návrhu pořadu. Pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Jozef Kochan: Děkuji za slovo, pane předsedo. Vážená vládo, dámy a pánové. Dovoluji si navrhnout předřazení již pevně zařazeného bodu číslo 63, který je osmým v pořadí na dnešní schůzi, jako první bod našeho odpoledního jednání. Je to sněmovní tisk 108, který se týká návrhu zdravotně pojistných plánů zdravotních pojišťoven na rok 2007. Jako důvod tohoto mého návrhu je pracovní cesta pana ministra v odpoledních hodinách. Děkuji.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Pane poslanče, já bych poprosil ještě to zopakovat, abych si to označil a mohli jsme o tom pak hlasovat.

 

Poslanec Jozef Kochan: Je to bod 63, tisk 108, který je pevně zařazený na osmé místo, a předřadit jako první bod dnešního dne.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Dobře, děkuji. Dále z místa se hlásí pan poslanec Votava. Pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Václav Votava: Děkuji. Vážený pane předsedo, dámy a pánové. Dovoluji si požádat Sněmovnu o vyřazení bodu číslo 25, a to vyřazení z programu této schůze. Jedná se o návrh poslanců Votavy, Šlajse, Levé, Aubrechta a Bičíka na vydání zákona o obcích, krajích a hlavním městě Praze, je to tisk 115.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Ano, děkuji pane poslanče. Ještě eviduji další přihlášku - hlásí se paní poslankyně Šojdrová.

 

Poslankyně Michaela Šojdrová: Děkuji. Vážený pane předsedo, dovolte, abych navrhla zařazení třetího čtení, a to u tisků 85 a 86. U těchto tisků proběhlo druhé čtení minulý týden, máme k tomu již rozdané tisky 85/2 a 86/2. Prosím o jejich zařazení na konec třetích čtení. Děkuji.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Ano, na konec třetích čtení. Nyní budeme hlasovat o návrzích tak, jak je jednotliví poslanci přednášeli.

 

Začneme návrhem pana poslance Kochana. Pan poslanec navrhl, aby bod 63, sněmovní tisk 108, byl zařazen dnes jako první bod.

Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 110, z přítomných 158 poslankyň a poslanců pro návrh 126, proti jeden. Tento návrh byl přijat. Bod 63 jsme přesunuli jako první bod dnešního jednání.

 

Další návrh přednesl pan poslanec Votava. Navrhl vyřadit bod 25, sněmovní tisk 115.

Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 111. Z přítomných 161 poslankyň a poslanců pro návrh 151, proti jeden. I s tímto návrhem byl vysloven souhlas. Vyřadili jsme tedy bod 25.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP