(10.20 hodin)
(pokračuje Filip)

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 137 a ptám se, kdo je pro tento pozměňovací návrh. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 137 přítomno 187, pro 172, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Přikročíme k hlasování o celém návrhu zákona. Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon č. 143/2001 Sb., o ochraně hospodářské soutěže a o změně některých zákonů (zákon o ochraně hospodářské soutěže), ve znění pozdějších předpisů, podle sněmovního tisku 118, ve znění schváleného pozměňovacího návrhu."

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 138 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 138 z přítomných 185 pro 176, proti nikdo. Návrh byl přijat. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Děkuji panu premiérovi, děkuji zpravodaji a končím bod č. 79.

 

Dalším bodem jednání je bod číslo 80. To je

 

80.
Návrh poslanců Michaely Šojdrové, Pavla Svobody a dalších
na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 586/1992 Sb.,
o daních z příjmů, ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 85/ - třetí čtení

 

Prosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujal navrhovatel pan poslanec Pavel Svoboda a zpravodaj rozpočtového výboru pan poslanec Petr Rafaj. Pana zpravodaje ještě nevidím. Už vidím. Konstatuji, že pozměňovací návrhy byly rozdány jako sněmovní tisk 85/3.

Otevírám rozpravu, do které nemám žádnou písemnou přihlášku. Ptám se, kdo se hlásí do rozpravy. Nikoho nevidím a rozpravu tedy končím.

Přikročíme k hlasování o pozměňovacích návrzích. Proto prosím zpravodaje, aby oznámil postup při hlasování, poté přednášel jednotlivé pozměňovací návrhy a před hlasováním se k nim vyjádřil, stejně jako pan zástupce navrhovatelů. Prosím, pane zpravodaji.

 

Poslanec Petr Rafaj: Vážený pane předsedající, kolegyně a kolegové, navrhoval bych takovouto proceduru hlasování. Za prvé pozměňovací návrh rozpočtového výboru pod bodem A, hlasovat body jednotlivě zvlášť, to znamená zvlášť o bodu A1, zvlášť o bodu A2. Za druhé pozměňovací návrh pod bodem B, hlasovat jej jako celek. A za třetí hlasovat potom o návrhu jako o celku.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Dobře, čili ve třech krocích. Má někdo výhradu k navrženému postupu? Je poměrně jednoduchý, myslím, že nemusíme dát hlasovat o schválení postupu. A ještě požádám poslance, aby zaujali svá místa ve sněmovně a vytvořili prostředí, kdy se dá rozhodovat ve třetím čtení.

Zopakuji tedy - A1, A2 a za třetí B jako celek.

Prosím k prvnímu pozměňovacímu návrhu. Pan navrhovatel? Doporučuje. Zpravodaj doporučuje.

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 139. Kdo je pro? Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 139 z přítomných 185 pro 161, proti 1. Návrh byl přijat.

 

Bod A2. Pan navrhovatel doporučuje. Pan zpravodaj? (Neutrální stanovisko.)

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 140. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 140 z přítomných 185 pro 83, proti 51. Návrh nebyl přijat.

 

Bod B. Pan navrhovatel - stanovisko pana navrhovatele? Souhlas. Pan zpravodaj? (Negativní.) Rozdílná stanoviska.

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 141. Kdo je pro? Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 141 z přítomných 185 pro 104, proti 62. Návrh byl přijat.

 

O všech návrzích bylo hlasováno. Má někdo výhradu? Nevidím. Přikročíme k hlasování o celém návrhu zákona.

Přednesu návrh usnesení: Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s návrhem poslanců Michaely Šojdrové, Pavla Svobody… A zástupce navrhovatelů paní poslankyně Michaela Šojdrová. Prosím, paní kolegyně, máte slovo.

 

Poslankyně Michaela Šojdrová: Já se velmi omlouvám, pane místopředsedo. Při hlasování o bodu A2 mám na sjetině určitě ne. Mohu se o tom přesvědčit a myslím si, že i někteří moji kolegové. Já se musím omluvit, hlasovala jsem ano, protože jde o návrh, který by měl být schválen společně. Zpochybňuji tedy hlasování.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: No… To je trochu problém, protože jestli měl být schválen společně, ale navrženo bylo a nikdo nic nenamítal proti oddělenému hlasování A1, A2, za druhé jsme už asi překročili dobu pro zpochybnění. Ale protože jsem řekl, že jsem tolerance sama, tak samozřejmě požádám Sněmovnu o rozhodnutí, protože to není bezprostřední, je to po jiném hlasování, ale časový úsek je krátký, to je samozřejmě pravda.

 

Čili o návrhu na zpochybnění výsledku hlasování, resp. elektronického zápisu o hlasování, které navrhla paní kolegyně Michaela Šojdrová, dám hlasovat v hlasování pořadové číslo 142 a ptám se, kdo je pro vyhovění námitce. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 142 z přítomných 185 pro 98, proti 24. Námitce bylo vyhověno.

 

Budeme tedy opakovat hlasování o bodu A2. Stanovisko navrhovatele souhlasné, stanovisko zpravodaje neutrální. Dobře.

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 143 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 143 z přítomných 185 pro 88, proti 84. Návrh nebyl přijat.

 

Vyčkám na kontrolu zápisu o hlasování. (Krátká pauza.) Dobře. Vzhledem k tomu, že je tady poměrně velký hluk a nejasnost mezi navrhovateli a ministrem financí, udělám přestávku do 10.35, aby si navrhovatelé vyjasnili s ministrem financí, který bude postižen schváleným návrhem zákona, svá stanoviska.

 

(Jednání přerušeno v 10.30 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP