(Jednání pokračovalo v 15.05 hodin.)

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, vážení členové vlády, čas vyhrazený na přestávku poslaneckého klubu sociální demokracie vypršel. Nyní je před námi hlasování o zamítnutí návrhu zákona Anny Čurdové a dalších na vydání zákona o náhradním výživném a o změně některých souvisejících zákonů, zákon o náhradním výživném, sněmovní tisk 132 v prvém čtení.

Snažím se přivolat poslankyně a poslance do jednacího sálu. Odhlásím vás, poprosím vás o registraci svými hlasovacími kartami a za malou chvíli zahájím hlasování, kdo souhlasí s tím, aby tato předloha byla zamítnuta.

 

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s tím, aby tato předloha byla zamítnuta, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 95 z přítomných 183 poslankyň a poslanců pro návrh 80, proti 96. S tímto návrhem nebyl vysloven souhlas.

 

Nyní se budeme zabývat návrhem na přikázání výborům k projednání. Organizační výbor navrhl přikázat předložený návrh k projednání výboru pro sociální politiku. Má někdo jiný návrh? Z místa se hlásí paní poslankyně Šojdrová. Paní poslankyně, máte slovo.

 

Poslankyně Michaela Šojdrová: Děkuji. Vážený pane předsedo, dovolte mi, abych navrhla prodloužení lhůty pro projednávání o 20 dnů.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Děkuji. Paní poslankyně Bebarová-Rujbrová má slovo.

 

Poslankyně Zuzka Bebarová-Rujbrová: Pane předsedo, dovolte mi, abych navrhla přikázání tohoto tisku též výboru petičnímu. Děkuji.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Petiční výbor paní poslankyně navrhuje. Další návrhy? Prosím, paní poslankyně Dundáčková.

 

Poslankyně Eva Dundáčková: Pane předsedající, dámy a pánové, dovolte, abych navrhla projednání také v komisi, o které jsem přesvědčena, že to patří snad ze všech těles nejvíce, a to komisi pro rodinu, která byla zřízena.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Děkuji. Jiné návrhy již nejsou.

 

Budeme tedy hlasovat o tom, kdo souhlasí s tím, aby předložený návrh byl přikázán k projednání výboru pro sociální politiku.

Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 96 z přítomných 188 poslankyň a poslanců pro návrh 180, proti 2. Konstatuji, že jsme přikázali tuto předlohu výboru pro sociální politiku.

 

Dále byl návrh, abychom tento tisk přikázali k projednání petičnímu výboru.

Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 97 z přítomných 188 poslankyň a poslanců pro návrh 99, proti 50. Konstatuji, že jsme tento tisk přikázali petičnímu výboru.

 

Dále byl návrh přikázat projednání komisi pro rodinu.

Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 98 z přítomných 187 poslankyň a poslanců pro návrh 175, proti 1. Konstatuji, že jsme tento návrh přikázali komisi pro rodinu.

 

Pak navrhla ještě paní poslankyně Šojdrová prodloužit lhůtu o 20 dnů.

Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 99 z přítomných 188 poslankyň a poslanců pro návrh 164, proti 13. Konstatuji, že jsme lhůtu prodloužili o 20 dnů.

Ještě jednou zrekapituluji. Tento tisk jsme přikázali k projednání výboru pro sociální politiku, petičnímu výboru a komisi pro rodinu a lhůtu k projednání jsme prodloužili o 20 dnů. Tím první čtení tohoto návrhu končím.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP