Pokračování schůze Poslanecké sněmovny
21. března 2007 v 9.05 hodin

Přítomno: 190 poslanců

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Dámy a pánové, kolegové, zahajuji další jednací den 13. schůze Poslanecké sněmovny. Přeji dobré ráno.

Nejdříve vás požádám, abyste se posadili, přihlásili identifikačními kartami. Pan poslanec Šlajs má náhradní kartu číslo 4 a paní poslankyně Mazuchová náhradní kartu číslo 2. Pan ministr Říman má náhradní kartu číslo 3.

Mám tady omluvy neúčasti, které vám také přečtu. Omlouvá se paní poslankyně Čurdová ze zdravotních důvodů, paní poslankyně Kateřina Konečná se také omlouvá nemocemi, po celou dobu schůze pan poslanec Ladislav Mlčák.

Omlouvají se členové vlády - pan ministr Gandalovič, omlouvá se ministr Václav Jehlička pro nemoc.

Pan ministr Pospíšil má náhradní kartu číslo 5. Pan poslanec Vanoušek má náhradní kartu číslo 7.

Nemocná je také paní ministryně Vlasta Parkanová. Na jednání v Bruselu je ministr Aleš Řebíček, nemocná je také ministryně Džamila Stehlíková. Pan ministr Řebíček už je zde, takže z Bruselu se vrátil pan ministr - ne, teprve odjede - takže rozhodně pan ministr Řebíček je přítomen. Z jednání se omlouvá také Jiří Paroubek.

A teď tady mám ještě jednu omluvu - pana poslance Severy, ještě došla omluva pana poslance Severy, také ze zdravotních důvodů se omlouvá z dnešního jednacího dne. To jsou všechny omluvy.

A teď co se týče jednání, které máme před sebou. My bychom měli dnes zahájit body z bloků třetí čtení, u nichž jsou splněny zákonné lhůty - to jsou body 27,30, 31 a 49. Po těchto bodech jsme zařadili bod 43, to je sněmovní tisk 140, zpráva o měnovém vývoji, a pak bychom pokračovali ještě zbývajícími body, včera jsme přerušili např. ještě bod 34. Připomínám, že na odpoledne jsme pevně zařadili bod číslo 50, sněmovní tisk 137. Mě se tady řada poslanců ptala, jestli polednem skončíme, tak jak vidím, je to jinak. Pevně jsme na odpoledne zařadili bod číslo 50, sněmovní tisk číslo 137. Takže tolik k tomu, co nás dnes čeká.

Než zahájíme středeční jednání, požádal bych ještě předsedu volební komise pana poslance Tluchoře, aby nás seznámil s výsledky voleb, které jsme absolvovali včera večer. Takže prosím vás o klid.

Pane předsedo, máte slovo.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Děkuji. Krásné dobré ráno. Pane místopředsedo, vážení členové vlády, dámy a pánové, dovolte, abych vás seznámil s výsledky včerejších voleb.

 

Za prvé jsme volili do dozorčí rady Státního zemědělského intervenčního fondu (bod 35). Zde bylo vydáno 186 hlasovacích lístků a pro pana Zdenka Macha bylo odevzdáno 153 hlasů. Byl tedy zvolen.

 

Dále jsme zvolili členy dozorčí rady České konsolidační agentury (bod 36). Zde bylo vydáno rovněž 186 hlasovacích lístků. Pro pana Michala Doktora bylo odevzdáno 80 hlasů, pro pana Libora Ježka bylo odevzdáno 82 hlasů, pro pana Ladislava Libého bylo odevzdáno 73 hlasů, pro paní Marii Rusovou bylo odevzdáno 82 hlasů a pro pana Antonína Sýkoru bylo odevzdáno 88 hlasů.

V prvním kole nebyl nikdo zvolen a všichni postupují do kola druhého.

 

Při volbě dozorčí rady Státního fondu dopravní infrastruktury (bod 37) bylo rovněž vydáno 186 hlasovacích lístků. Pro pana Pavla Hojdu bylo odevzdáno 127 hlasů, pro paní Věru Jakubkovou bylo odevzdáno 94 hlasů, pro pana Karla Sehoře bylo odevzdáno 145 hlasů a pro pana Milana Šimonovského bylo odevzdáno 88 hlasů.

V prvním kole byli zvoleni: Pavel Hojda, Věra Jakubková, Karel Sehoř. Do druhého kola postupuje Milan Šimonovský.

 

Při volbě člena Rady Českého rozhlasu (bod 38) bylo vydáno 186 hlasovacích lístků a pro paní Danuši Homolkovou bylo odevzdáno 23 hlasů, pro paní Jitku Němcovou byly odevzdány 4 hlasy a pro pana Antonína Zelenku bylo odevzdáno 121 hlasů.

Pan Antonín Zelenka byl tedy v prvním kole zvolen.

 

Další volba proběhla na vedoucího stálé delegace Parlamentu do Parlamentního shromáždění Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě (bod 40). Bylo vydáno 186 hlasovacích lístků a pro pana poslance Václava Exnera bylo odevzdáno 83 hlasů. V prvním kole tedy nebyl nikdo zvolen a pan poslanec Exner postupuje do kola druhého.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP