Pokračování schůze Poslanecké sněmovny
9. května 2007 ve 14.05 hodin

Přítomno: 167 poslanců

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Dobré odpoledne, dámy a pánové, vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, vážení členové vlády.

Vlády trvají tak dlouho, dokud nízko zdanění občané se stačí ubránit těm vysoko zdaněným. - Bernard Berenson.

Zahajuji další jednací den přerušené 14. schůze Poslanecké sněmovny a všechny vás srdečně vítám.

Prosím, abyste se všichni přihlásili svými identifikačními kartami a případně mi oznámili, kdo žádá o vydání náhradní karty. Již tak učinil pan poslanec Ambrozek, má náhradní kartu číslo 7.

Sděluji, že do zahájení schůze požádali o omluvení své neúčasti na jednání tito poslanci.

Pan poslanec Rádl - náhradní karta číslo 1.

Do zahájení požádali o omluvení své neúčasti na jednání tito poslanci: pan poslanec Bartoš Walter, pan poslanec Boháč, paní poslankyně Bohdalová, paní poslankyně Čurdová, paní poslankyně Dundáčková, pan poslanec Hrbata, pan poslanec Kafka, pan místopředseda Kasal, pan poslanec Klučka, pan poslanec Kubuš, paní poslankyně Lesenská, paní poslankyně Molendová, pan poslanec Snítilý, pan poslanec Soušek, pan poslanec Svoboda Miroslav, paní místopředsedkyně Talmanová, pan poslanec Vidím, pan poslanec Kupka.

Z členů vlády: pan premiér Mirek Topolánek, pan ministr Bursík, pan ministr Čunek, pan ministr Gandalovič, pan ministr Jehlička, pan ministr Říman a paní ministryně Stehlíková.

Náhradní kartu číslo 8 má pan poslanec Křeček.

Z dnešního grémia mám pro vás následující návrhy:

Dnešní jednací den bychom zahájili projednáváním návrhů zákonů ve třetím čtení - body 59, 56 až 58, bod 60, 62 a 63. Jsou to sněmovní tisky 124, 100, 106, 107, 148, 98 a 101. Jelikož dnešní jednání zahajujeme až ve 14 hodin, nejprve rozhodneme, že o návrzích ve třetím čtení můžeme hlasovat i mimo vyčleněnou dobu stanovenou jednacím řádem, § 95a.

Poté bychom se věnovali volebním bodům, které pak upřesní pan předseda volební komise, pan Tluchoř. Dále budeme pokračovat návrhy zákonů v prvním čtení, u nichž je předkladatelem ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil. Byly by to tyto body: bod 25, 28, 37 a 38, sněmovní tisk 182, 186, 178 a 179. Poté by následovaly body 71, 70 a 74, což jsou body z bloku zpráv.

Dále. Ve čtvrtek 10. 5. bychom zahájili naše jednání bodem 69, sněmovní tisk 175, a dále bychom projednali zbývající body z bloku zpráv. Pak budou následovat od 14 hodin 30 minut do 18 hodin ústní interpelace.

Pokud není námitek, nechám o těchto návrzích hlasovat najednou.

Ano, o slovo se hlásí pan poslanec Urban. Pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Milan Urban: Děkuji, pane předsedo. Vážené kolegyně, kolegové. Já nemám námitky proti návrhu programu, tak jak jste ho přednesl, pouze bych chtěl, aby Sněmovna rozhodla o pevném zařazení bodu číslo 73, což je Informace vlády o situaci v agentuře CzechInvest, na zítřek jako druhý pevný bod po bodu 69, tedy informaci České národní banky.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Dobře, děkuji. Dále do rozpravy? Nikdo se nehlásí, takže rozpravu končím.

Budeme hlasovat o návrzích, které jsem přednesl. Když dovolíte, tak o tom, co jsem přednesl z grémia, o těch návrzích bychom hlasovali jako celek, a o návrhu pana poslance Urbana bychom hlasovali jako druhý krok. Takže můžeme zahájit hlasování.

 

Kdo souhlasí s návrhem tak, jak jsem jej přednesl, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 225 z přítomných 159 poslankyň a poslanců pro návrh 40, proti 1. Konstatuji, že s návrhem byl vysloven souhlas.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP