(14.40 hodin)
(pokračuje Vlček)

Dále budeme hlasovat o návrhu hejtmana Zlínského kraje. Ten žádá o vyřazení sněmovního tisku 64, bod 25.

Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 3 z přítomných 193 poslankyň a poslanců pro návrh 183, proti 1. Konstatuji, že i bod číslo 25 byl vyřazen z návrhu pořadu.

 

Dále budeme hlasovat o návrhu pevně zařadit bod 24, sněmovní tisk 222, na středu jako první bod.

Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 4 z přítomných 193 poslankyň a poslanců pro návrh 152, proti 17. I tento návrh jsme schválili, to znamená, že bod 24 jsme zařadili pevně na středu 6. června jako první bod.

 

Dále budeme hlasovat o pevném zařazení sněmovního tisku 158, tedy bodu 5 návrhu pořadu, a zařadíme jej podle hlasování na středu 6. června jako druhý bod.

Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 5 z přítomných 194 poslankyň a poslanců pro návrh 185, proti 1. Konstatuji, že sněmovní tisk 158 byl zařazen na středu 6. června jako druhý bod.

 

Dále tady máme pevné zařazení bodů 14, 15 a 16, sněmovní tisky 213, 219 a 225, na pátek jako první body jednacího dne.

Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 6 z přítomných 194 poslankyň a poslanců pro návrh 155, proti nikdo. Konstatuji, že body 14, 15 a 16 byly zařazeny jako první, druhý a třetí bod na pátek 8. června.

 

To jsou všechny návrhy, které jsem přečetl z grémia. A nyní se budeme zabývat jednotlivými návrhy, které přednesli poslanci v rozpravě.

 

Jako první vystoupil pan poslanec Exner a navrhl nový bod Informace vlády o obsahu a výsledcích jednání představitelů ČR s prezidentem USA Bushem. Zařadit tento bod mezi body 50 a 51.

Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 7 z přítomných 194 poslankyň a poslanců pro návrh 96, proti návrhu 60. Konstatuji, že s tímto návrhem nebyl vysloven souhlas.

 

O slovo se hlásí předseda poslaneckého klubu pan poslanec Kováčik. Pane předsedo, máte slovo.

 

Poslanec Pavel Kováčik: Pane předsedo, paní a pánové, když sleduji média posledních řekněme 24 hodin, ale ono ještě hodně dlouho předtím, tak mám dojem, že návštěva, která nás poctila, tedy pan prezident Spojených států amerických Bush, je událostí číslo jedna ve světové, nejen domácí politice. O to více mě udivuje, že ti, kteří s tímto - dokonce jsem slyšel označení nejmocnější muž planety v médiích, v rádiu a v televizi, poslechněte si to taky - s tímto takzvaným nejmocnějším mužem planety jednají, a jednají oficiálně, odmítají poskytnout informaci Poslanecké sněmovně. Paní a pánové, prosím, aby tento okamžik byl zaznamenán a byl také patřičně zhodnocen, až zase bude někdo v předvolební kampani tu modře, tu černě, možná i zeleně slibovat, jak bude k občanům otevřený. Děkuji za pozornost. (Potlesk z lavic KSČM.)

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Děkuji. Jedno technické sdělení - pan poslanec Paroubek má náhradní kartu číslo 12.

Pan poslanec Šplíchal se hlásí o slovo.

 

Poslanec Karel Šplíchal: Dámy a pánové, já jdu zpochybnit hlasování, protože jsem k svému překvapení na sjetině měl N.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Jedná se o hlasování o zařazení nového bodu. Ano, pane poslanče? (Ano.)

Pan poslanec vznesl námitku. Kdo s námitkou souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 8 z přítomných 195 poslankyň a poslanců pro návrh 166, proti 1. Konstatuji, že námitka byla přijata.

 

Na žádost z pléna vás odhlásím, poprosím vás, abyste se přihlásili svými identifikačními kartami.

 

Budeme znovu hlasovat o návrhu pana poslance Exnera, který navrhuje bod Informace vlády o obsahu a výsledku jednání představitelů ČR s prezidentem USA Bushem.

Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 9 z přítomných 190 poslankyň a poslanců pro návrh 95, proti 63. Konstatuji, že návrh nebyl přijat.

 

Pan ministr Pospíšil má náhradní kartu číslo 7.

Probíhá kontrola hlasovacích listin, chvíli vyčkáme. (Několik poslanců kontroluje výsledky hlasování.) Pan poslanec Martínek se hlásí o slovo.

 

Poslanec Radko Martínek: Vážené kolegyně a kolegové, nerad vás zdržuji, ale ať jsem mačkal, jak jsem mačkal, nerozsvítilo se mi příslušné světélko, takže tam mám X. Zpochybňuji hlasování.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Pan poslanec Martínek vznesl námitku. Pokud bude vynulováno hlasovací zařízení, budeme o této námitce hlasovat. Již se tak stalo.

 

Zahajuji hlasování. Kdo s touto námitkou souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 10 z přítomných 192 poslankyň a poslanců pro návrh 147, proti 15. Konstatuji, že s námitkou byl vysloven souhlas.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP