(18.00 hodin)

Ministr zdravotnictví ČR Tomáš Julínek Opravdu bych potřeboval konkrétní poznatky o tom, že pojišťovna limitovala objem hospitalizovaných pacientů. Nevím o tom. Když tak přijmu samozřejmě konkrétní případy.

Co se týče Mořského koníka. Já nejsem žádným obdivovatelem tady tohoto institutu, nicméně je pravda, že je potřeba, aby zdravotní pojišťovny prováděly preventivní programy, které jsou účinné, a to teď nepojmenovávám Mořským koníkem a neříkám, jestli je to pobyt u moře. Pravděpodobně to může být pobyt u moře. Ale je důležité, aby tam byl prokazatelný preventivní efekt. V tomto se také liší tato aktivita pojišťoven od hospitalizace, která už znamená, že dítě není zvládnutelné ambulantně a že pravděpodobně prevence v tomhle případě byla zanedbána, tudíž už je nuceno ležet potom v lůžkovém zařízení, což bychom si vlastně neměli přát. My bychom měli vytvářet ve zdravotnictví takové prostředí, aby k hospitalizaci dětí kvůli astmatu vůbec nedocházelo.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Já vám děkuji, pane ministře. Tím jsme ukončili blok ústních interpelací.

Dámy a pánové, seznámím vás s tím, jak bude pokračovat zítra jednání. Sněmovna pevně zařadila body, které předkládá ministr průmyslu a obchodu. Jsou to body 12, 13, 14. Pak bude zpráva veřejného ochránce práv pana Motejla, poté školský zákon, informační systém veřejné správy a jako poslední z pevně zařazených bodů je - je to tady napsáno hezkou zkratkou, ale předkládá to zřejmě Senát a týká se to přechodu majetku. Čili tolik pevně zařazené body na zítřek. Samozřejmě v případě, že to projednáme rychleji, budeme pokračovat ve schváleném pořadu.

Myslím si, že v tuto chvíli vám mohu poděkovat za vaši účast na odpoledním jednání a popřát vám hezký večer. Na shledanou.

 

(Jednání skončilo v 18.02 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP