(17.50 hodin)

Poslanec Karel Sehoř: Vážený pane předsedající, dámy a pánové, vzhledem k tomu, že nám to dnes tak pěkně jde, a vzhledem k tomu, že pan ministr prakticky řekl všechny údaje, které jsem měl připraveny ve své zpravodajské zprávě, tak nemohu prakticky nic doplnit. Ujišťuji vás, že zpráva je skutečně ukázková a že byla schválena hospodářským výborem, myslím že jednohlasně, což nebývá tak často.

Až se mě na předsedající zeptá, tak přečtu usnesení, jak bychom ho měli schvalovat. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji panu zpravodaji za jeho zpravodajskou zprávu a otevírám všeobecnou rozpravu. Konstatuji, že do ní nemám žádnou písemnou přihlášku a ptám se, kdo se hlásí z místa. Ano, pan poslanec Zdeněk Jičínský se hlásí z místa do rozpravy. Pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Zdeněk Jičínský: Vážený pane místopředsedo, mám jen krátkou otázku na pana ministra. Jestliže tak pozitivně hodnotil činnost této instituce, proč tam tedy odvolal předsedu a prováděl personální změny. (Potlesk zleva.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ano, děkuji. Kdo další do všeobecné rozpravy? Nikoho nevidím. Všeobecnou rozpravu končím. Ptám se, jestli je zájem o závěrečné slovo, jestli pan ministr chce reagovat. Zatím nechce reagovat, nemohu ho nutit.

Ještě se hlásí pan poslanec Zdeněk Jičínský. Pane profesore, já vám teď nemohu dát slovo, protože nejdříve musím otevřít podrobnou rozpravu, protože jsem rozpravu uzavřel a ptal jsem se na závěrečná slova, a pan ministr neodpověděl.

Zahájím podrobnou rozpravu a přijímám do ní přihlášky. Viděl jsem pana zpravodaje, který má přednost, a poté v podrobné rozpravě pan profesor Zdeněk Jičínský jako řádně přihlášený. Pane zpravodaji, máte slovo.

 

Poslanec Karel Sehoř: Vážený pane předsedající, dámy a pánové, já jenom zopakuji to, co jsem už předeslal, že hospodářský výbor doporučuje Poslanecké sněmovně Parlamentu schválit Výroční zprávu o činnosti a účetní závěrku Státního fondu dopravní infrastruktury za rok 2006. To je vše, děkuji.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji. Nyní s řádnou přihláškou pan profesor Zdeněk Jičínský v podrobné rozpravě. Prosím, pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Zdeněk Jičínský: Pane místopředsedo, kolegové, kolegyně, moje vystoupení bude krátké. Já chápu, že pan ministr má právo mi neodpovědět. Nevím, zda si vzal v této věci vzor ze svého šéfa, ze svého předsedy vlády, který také řekl: "Pane poslanče, vy se mě máte právo ptát, ale snad si nemyslíte, že vám budu odpovídat." Jde o to, jaké mravy v této Poslanecké sněmovně budou vládnout. A bohužel se obávám, že ze strany ODS a této vlády - a až dosud jsem pana ministra Řebíčka z toho vylučoval - vládnou způsoby, které znamenají pohrdání ústavností, pohrdání institucemi parlamentní demokracie. (Potlesk zleva.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji. Kdo další do rozpravy? Pokud nikdo, podrobnou rozpravu končím.

Návrh usnesení přednesl pan zpravodaj. Myslím si, že jsme ho všichni vnímali. Zahájím hlasování.

 

O tomto návrhu rozhodneme v hlasování pořadové číslo 139. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 139 z přítomných 139 pro 112, proti 1. Návrh byl přijat. Konstatuji, že návrh usnesení byl schválen.

 

Končím bod číslo 60. Děkuji ministru dopravy Aleši Řebíčkovi, děkuji zpravodaji Karlu Sehořovi.

 

Pokračovat budeme bodem

 

61.
1. doplněk plánu vojenských cvičení jednotek a štábů Armády České republiky
se zahraničními partnery na území České republiky i mimo ně v roce 2007
/sněmovní tisk 212/

 

Tento materiál za nepřítomnou a omluvenou ministryni obrany Vlastu Parkanovou uvede místopředseda vlády a ministr pro místní rozvoj Jiří Čunek. Ještě než se ujme slova, požádám, aby u stolku zpravodajů zaujal své místo zpravodaj výboru pro obranu poslanec Alexander Černý. Konstatuji, že sněmovní tisk projednal výbor pro obranu a usnesení jsme včas obdrželi jako sněmovní tisk 212/1.

Nyní tedy žádám místopředsedu vlády a ministra pro místní rozvoj, aby přednesl úvodní zprávu. Prosím.

 

Místopředseda vlády a ministr pro místní rozvoj ČR Jiří Čunek: Vážený pane předsedající, vážené poslankyně, vážení poslanci, předkládáme vám první doplněk plánu vojenských cvičení jednotek a štábů Armády České republiky se zahraničními partnery na území České republiky i mimo ně v roce 2007. Tato zpráva se předkládá na základě usnesení vlády z 18. dubna 2007 číslo 430. Děkuji vám.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji panu ministrovi a místopředsedovi vlády Jiřímu Čunkovi. Prosím pana zpravodaje, aby přednesl svoji zpravodajskou zprávu. Prosím.

 

Poslanec Alexander Černý: Děkuji, pane místopředsedo. Páni ministři, dámy a pánové, výbor pro obranu se na své 12. schůzi dne 16. května 2007 zabýval prvním doplňkem plánu vojenských cvičení jednotek a štábů Armády České republiky se zahraničními partnery na území České republiky i mimo ně v roce 2007.

Po odůvodnění náměstka ministryně obrany dr. Bartáka, prvního zástupce náčelníka Generálního štábu Armády České republiky generála Kolkuse, zpravodajské zprávě poslance Alexandera Černého a po rozpravě výbor pro obranu za prvé doporučil Poslanecké sněmovně Parlamentu vzít na vědomí 1. doplněk plánu vojenských cvičení jednotek a štábů Armády České republiky se zahraničními partnery na území České republiky i mimo ně v roce 2007, za druhé - pověřil zpravodaje výboru, aby s tímto usnesením seznámil Poslaneckou sněmovnu Parlamentu České republiky.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji panu zpravodaji za jeho zpravodajskou zprávu a otevírám všeobecnou rozpravu, do které nemám žádnou písemnou přihlášku. Ptám se, jestli se někdo hlásí z místa. Žádnou přihlášku nevidím, všeobecnou rozpravu končím.

Přistoupíme k rozpravě podrobné. Také tady nemám žádnou písemnou přihlášku. Přesto požádám pana zpravodaje, aby zopakoval návrh na usnesení, protože jsme se několikrát v dnešním odpoledni dohadovali o konkrétním textu. Věřím, že to bude v pořádku, se štábní kulturou, jak to bývá ve výboru. Prosím, pane zpravodaji.

 

Poslanec Alexander Černý: Výbor pro obranu za prvé doporučil Poslanecké sněmovně Parlamentu vzít na vědomí 1. doplněk plánu vojenských cvičení jednotek a štábů Armády České republiky se zahraničními partnery na území České republiky i mimo ně v roce 2007.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji. Doporučení výboru je vzít na vědomí. Všichni jsme rozuměli návrhu na usnesení.

 

Rozhodneme v hlasování pořadové číslo 140, které jsem právě zahájil, a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 140 ze 137 přítomných pro 104, proti 1. Návrh byl přijat. Konstatuji, že návrh usnesení byl schválen. Děkuji panu místopředsedovi vlády, děkuji panu zpravodaji a končím bod 61.

 

Dalším bodem je

 

62.
Návrh Poslanecké sněmovny na propůjčení nebo udělení státních vyznamenání

 

K tomuto bodu nám bylo rozdáno usnesení organizačního výboru č. 120 z 10. května letošního roku. Prosím poslance, místopředsedu Poslanecké sněmovny a předsedu příslušného podvýboru pro státní vyznamenání Jana Kasala, aby z pověření organizačního výboru předložený návrh uvedl.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP