(14.50 hodin)

Poslankyně Marcela Mertinová: Dále pak tady máme hlasování o návrhu E1 až E4. Na žádost pana poslance Bičíka bych je rozdělila, takže první hlasování by bylo o bodu E1 a E4.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Stanovisko, paní zpravodajko. (Stanovisko zpravodajky neutrální, předkladatelovo výrazně negativní.) Takže stanovisko je neutrální a výrazně negativní.

 

Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 170 z přítomných 182 poslanců pro návrh bylo 28, proti 97, konstatuji, že s návrhem nebyl vysloven souhlas.

 

Prosím, paní zpravodajko, pokračujte.

 

Poslankyně Marcela Mertinová: Další hlasování je o bodu E2 a E3. Toto hlasování se také týká - já jsem to zapomněla poznamenat pro lepší zřetelnost - návrhu na zřízení Rady vlády pro vzdělávání. Hlasujeme tedy o bodu E2 a E3. Mé stanovisko je neutrální.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Pan předkladatel? (Negativní.)

 

Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 171 z přítomných 182 poslankyň a poslanců pro návrh bylo 33, proti 91. Konstatuji, že s návrhem nebyl vysloven souhlas.

 

Prosím, paní zpravodajko, pokračujte.

 

Poslankyně Marcela Mertinová: Další je hlasování o návrhu F1 až F4 jako celku. Jsou to pozměňovací návrhy, které předložil pan poslanec Morava, a týkají se poskytování dotací soukromým školám. Moje stanovisko je záporné.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Pan předkladatel? (Souhlas.) Takže stanovisko záporné a kladné.

 

Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 172 z přítomných 182 poslankyň a poslanců pro návrh 87, proti 56. Konstatuji, že s návrhem nebyl vysloven souhlas.

 

Prosím, paní zpravodajko, pokračujte dál.

 

Poslankyně Marcela Mertinová: A nyní prosím přistoupíme k hlasování o návrhu zákona jako celku.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Ještě, paní poslankyně, si myslím, že bychom tam měli hlasovat o nějakých legislativně technických věcech.

 

Poslankyně Marcela Mertinová: Omlouvám se, bylo tady vystoupení ještě k opravám, které se týkaly paní poslankyně Bohdalové, ale to nejsou legislativní úpravy. Ona to jenom poznamenala, že potom v tom tisku 82/3 je to v pořádku, takže žádné hlasování v tuto chvíli nebude třeba.

Já bych tedy skutečně poprosila o závěrečné hlasování o návrhu zákona jako celku.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Ano, o všech návrzích bylo hlasováno, přikročíme k hlasování o celém návrhu zákona.

Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s návrhem poslanců Waltera Bartoše, Zbyňka Novotného, Petra Plevy, Tomáše Hasila, Věry Jakubkové, Olgy Zubové a dalších na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), ve znění pozdějších předpisů, podle sněmovního tisku 82, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

Prosím stanoviska zpravodaje a předkladatele. (Stanovisko zpravodajky souhlasné, předkladatelovo kladné.) Obě stanoviska jsou kladná.

 

Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem usnesení souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 173 z přítomných 182 poslankyň a poslanců pro návrh 152, proti 1. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Děkuji paní zpravodajce, děkuji panu předkladateli a končím bod 32.

 

Nyní přistoupíme k dalšímu bodu v našem programu a je to bod

 

68.
Návrh poslanců Aleše Řebíčka, Pavla Hojdy, Věry Jakubkové, Karla Korytáře,
Karla Sehoře, Milana Šimonovského, Evy Dundáčkové a Vlastimila Tlustého na vydání
zákona, kterým se mění zákon č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích
a o změnách některých zákonů (zákon o silničním provozu), ve znění pozdějších předpisů,
a zákon č. 200/1990 Sb., o přestupcích, ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 174/ - třetí čtení

 

Prosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujal za navrhovatele Aleš Řebíček a zpravodaj hospodářského výboru pan poslanec Lubomír Suk. Pozměňovací návrhy jsou uvedeny ve sněmovním tisku 174/3.

Otvírám rozpravu, do které nemám žádnou písemnou přihlášku. Táži se, kdo se hlásí z místa. Nikoho nevidím, rozpravu končím.

Ptám se na případná závěrečná slova pana navrhovatele a pana zpravodaje. Pan navrhovatel chce vystoupit. Prosím, máte slovo, pane ministře.

 

Ministr dopravy ČR Aleš Řebíček Děkuji, pane předsedo. Dámy a pánové, kolegyně a kolegové, znova vám chci poděkovat. Já samozřejmě půjdu do Senátu, kde už je předjednáno, že by postupovali stejně uvědoměle jako tato ctěná Poslanecká sněmovna, aby tato technická novela prošla v co nejkratší době. Moc děkuji.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Děkuji, pane ministře. A nyní se zeptám pana zpravodaje, jakou navrhuje proceduru hlasování. Prosím, pane zpravodaji, seznamte nás s procedurou hlasování. Máte slovo.

 

Poslanec Lubomír Suk: Děkuji za slovo, pane předsedo. Má úloha je poměrně jednoduchá, neboť pozměňovací návrhy vám byly rozdány ve sněmovním tisku 174/3. Tento tisk obsahuje pozměňovací návrh hospodářského výboru, který byl schválen. Já bych doporučil tedy hlasovat o tomto pozměňovacím návrhu a následně o zákonu jako celku.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Dobře, já si myslím, že je to tak jednoduchá procedura, že o ní nemusím nechat hlasovat.

Přikročíme k hlasování o pozměňovacích návrzích. Prosím, aby se pan zpravodaj k těm návrhům vyjádřil a vyjádřil se i pan ministr za předkladatele.

 

Poslanec Lubomír Suk: Doporučuji tento návrh.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Pan zpravodaj tedy doporučuje, pan ministr a předkladatel? (Také doporučuji.) Také doporučuje. Stanoviska jsou tedy kladná.

 

Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 174 z přítomných 181 poslanců a poslankyň pro návrh 164, proti nikdo, konstatuji, že s tímto pozměňovacím návrhem byl vysloven souhlas. Prosím, pane zpravodaji.

 

Poslanec Lubomír Suk: Teď už nám zbývá pouze hlasovat o návrhu jako celku.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Ano, děkuji. O všech návrzích tedy bylo hlasováno, přikročíme k hlasování o celém návrhu zákona.

Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s návrhem poslanců Aleše Řebíčka, Pavla Hojdy, Věry Jakubkové, Karla Korytáře, Karla Sehoře, Milana Šimonovského, Evy Dundáčkové a Vlastimila Tlustého na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů (zákon o silničním provozu), ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 200/1990 Sb., o přestupcích, ve znění pozdějších předpisů, podle sněmovního tisku 174, ve znění schváleného pozměňovacího návrhu."

***




Přihlásit/registrovat se do ISP