(16.00 hodin)
(pokračuje Němcová)

Nicméně aby byl klid, protože chápu, že by bylo daleko více nepříjemností, než když nechám projít tuto námitku, tak se, ale nevím jakým procedurálním návrhem, můžeme vrátit do toho bodu. To by vám musel pomoci někdo. Myslím si, že to můžete, pane poslanče, oznámit na mikrofon, a tím se vyrovnáme s touto… Pokud nebudete požadovat nové hlasování. Tam si rady nevím. (Hluk v sále.)

Předseda poslaneckého klubu Michal Hašek se hlásí.

 

Poslanec Michal Hašek: Já se omlouvám, že v tak krátké chvíli podruhé, ale vážená paní místopředsedkyně, pokud chcete umožnit poslanci Kubušovi v tuto chvíli, aby na mikrofon oznámil v zásadě svůj omyl, respektive ne svůj omyl, ale to, že sjetina vykazuje jiný výsledek, než jak pan poslanec hlasoval, tak potvrzujete, že schůze ukončena nebyla.

Pan poslanec Kubuš se přihlásil ihned v okamžiku, kdy zjistil, že záznamové zařízení vykazuje jiný výsledek, než jak hlasoval. Je naprosto obvyklé v této sněmovně. Není to ani za půl hodiny, ani za dvě hodiny, ani za čtrnáct dnů, ani za dva roky, ani za pět let. To už tady možná nebudete někteří. A prostě pan poslanec Kubuš se přihlásil ihned a chce sdělit sněmovně svoji námitku. Já vás velmi snažně prosím, paní místopředsedkyně, pokud nemám znovu zopakovat návrh, už druhý během pěti minut, na vaše odvolání z řízení schůze, vyhovte mu a nechte ho, prosím, říci tuto námitku. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Pane poslanče, já se domnívám, že se z toho můžeme, když projevím maximální dobrou vůli, dostat pouze způsobem, kdy já přiznám, že jsem nepostřehla žádost, a to je pravda, že jsem nepostřehla žádost nebo zpochybnění toho hlasování, a ukončila jsem schůzi. Neviděla jsem tuto námitku předtím, než jsem schůzi ukončila. Proto prosím podejte námitku proti mému postupu, já se k ní přidám. Tím se dostaneme zpátky do toho bodu a vyřešíme jej dále.

 

Poslanec Michal Hašek: Ano, paní místopředsedkyně. Já jsem tady před týdnem říkal, že kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody. Pojďme najít ten způsob. Vznáším formální námitku proti tomu, že jste ukončila schůzi ještě dříve, než jste oznámila přihlášku pana poslance Kubuše. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Ano. O této námitce rozhodneme v hlasování pořadové číslo 21. Prosím, kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 21. Přítomno 200. Pro 181, proti 1. Námitka byla přijata.

 

Tím se vracíme do předtím skončené schůze. Registruji ovšem ještě žádost o odhlášení, takže vás odhlašuji. Prosím, abyste se opět zaregistrovali. A slovo má nyní pan poslanec Kubuš.

 

Poslanec Pavol Kubuš: Vážená paní předsedající, vážené dámy, vážení pánové, kolegyně, kolegové, tak jsem si to hlídal, jsem přesvědčen, že jsem dal ne podle svého názoru. Přesto na sjetině je ano. Zpochybňuji tímto hlasování.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: O této námitce rozhodneme v hlasování pořadové číslo 22. Zahájila jsem hlasování. Kdo souhlasí s námitkou? Kdo je proti této námitce?

Hlasování pořadové číslo 22. Z přítomných 194 pro 139, proti 4. Námitka byla přijata.

 

Budeme tedy opakovat celkové hlasovaní o celém návrhu zákona. A já zahajuji hlasování pořadové číslo 23. Táži se, kdo souhlasí s tímto návrhem. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 23. Přítomno 200. Pro 101, proti 99. Tento návrh byl přijat. Konstatuji tedy opět, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas. (Potlesk koaličních poslanců.)

 

Já vidím, že se ještě ale schyluje ke kontrole tohoto hlasování, tak abychom vyloučili případné nepříjemnosti, tak ještě vteřinu počkám. Ale mezitím vám mohu oznámit, že 20. schůze začne v 16 hodin 30 minut, poté co budou nastavena technická zařízení.

Námitka není. Končím tedy 18. schůzi Poslanecké sněmovny. V 16.30 bude zahájena schůze dvacátá.

 

(Schůze ukončena v 16.04 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP