(Jednání pokračovalo ve 14.31 hodin.)

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, dovolte mi, abych vám popřála dobré odpoledne, požádala všechny z vás, kteří jste přítomni, abyste se přihlásili svými hlasovacími kartami, abychom naplnili kvorum potřebné pro jednání Poslanecké sněmovny.

Dnes odpoledne, resp. v tuto chvíli se budeme zabývat pokračováním druhého čtení sněmovního tisku 319, kterým je vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 243/2000 Sb., o rozpočtovém určení výnosu některých daní územním samosprávným celkům a některým státním fondům - zákon o rozpočtovém určení daní. Předložený návrh z pověření vlády uvedl ministr financí Miroslav Kalousek, před polední přestávkou jsme ukončili obecnou rozpravu. Nyní tedy budeme pokračovat v rozpravě podrobné.

Nemám zde ve svých podkladech žádnou písemnou přihlášku do této rozpravy, ale předpokládám, že nějaké přihlášky budou.

S technickou poznámkou se hlásí paní poslankyně Mazuchová. Máte slovo.

 

Poslankyně Lenka Mazuchová: Paní místopředsedkyně, dovolte mi vznést připomínku k tomu, že tady není relevantní zástupce vlády. Byť je tady pan ministr Jehlička, nejsou tu místopředsedové vlády. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Ano, paní poslankyně, já vám děkuji. Možná jsem se naivně domnívala, že mimo zorný úhel mého pohledu se některý z místopředsedů vlády může skrývat, ale není tomu tak. Proto poprosím některého z místopředsedů vlády tímto prostřednictvím, slyší-li mne, nebo požádám příslušné předsedy poslaneckých klubů, aby se pokusili zajistit přítomnost osoby, která podmiňuje pokračování v této schůzi.

Ještě jednou prosím, aby se dostavil na jednání některý z místopředsedů vlády…

Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, je mi velice líto, ale musím přerušit projednávání tohoto bodu, jakožto i jednání schůze Sněmovny do doby, než se dostaví některý z místopředsedů vlády.

 

(Jednání přerušeno ve 14.34 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP