(19.00 hodin)

Poslanec Michal Hašek: Děkuji za slovo, vážený pane předsedo. Já to považuji za docela skandální záležitost, protože pokud bude přijat tento procedurální návrh pana předsedy Tluchoře, ve skutečnosti to znamená, že schůze Poslanecké sněmovny takovým hlasováním končí. Končí v situaci, kdy celá republika téměř on line sleduje dnešní trapasy pana vicepremiéra Čunka. Končí v situaci, kdy pan premiér Topolánek tady na sněmovní půdě zatím nedostal šanci říct jediné slovo k řešení celé záležitosti.

My jsme se domnívali, že zítřek, tedy den, kdy Poslanecká sněmovna má podle jednacího řádu na programu interpelace, by umožnil získání odpovědi na takovéto otázky. Pokud dnes prohlasujete většinou koaličních hlasů ukončení schůze, samozřejmě musíme respektovat demokratické rozhodnutí většiny, ale berete tím opozici její legitimní právo ptát se na sněmovní půdě v době, která je pro to určena, to znamená v době interpelací, na tak závažné otázky, jako jsou otázky spojené s kauzami pana vicepremiéra Čunka.

Kolegyně a kolegové, vemte to prosím v potaz, když budete o tomto návrhu hlasovat. Děkuji. (Potlesk zleva.)

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Děkuji, pane předsedo.

 

Nyní tedy budeme hlasovat o vyřazení bodu 101, 104, 105, 106, 109, 110 až 113.

Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 412. Z přítomných 123 poslankyň a poslanců pro návrh 64, proti 56. Konstatuji, že body, které jsem před chvílí četl, 101 až 113, byly z 22. schůze vyřazeny.

 

Nyní se o slovo ještě přihlásila paní předsedkyně Šojdrová. Prosím, paní předsedkyně, máte slovo.

 

Poslankyně Michaela Šojdrová: Vážený pane předsedo, já jenom chci upozornit, že proto, že jsem vnímala tu velkou vůli po dalším jednání, já jsem se ‚vypla‘, tak abych umožnila snížit kvorum. V případě, že by tady kolegové měli tak zásadní zájem jednat i další den, měli tuto možnost.

Děkuji. (Hluboké ÓÓÓ z levé části sálu.)

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Děkuji paní předsedkyně.

Tím jsme vyčerpali všechny body. Končím 22. schůzi. Přeji vám pěknou dobrou noc.

 

(Schůze skončila v 19.03 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP