(18.50 hodin)
(pokračuje Prosek)

Zejména u těch živností, které jsou volné, které nevyžadují žádné specifické kvalifikace. Uvědomme si prostě, že živnostenské podnikání není nic jiného než přirozená lidská činnost, jak využít svých schopností a kvalifikace k tomu, abych se jimi uživil, abych nebyl nikomu podřízen, abych byl sám na své jméno podnikatelem, na své podnikatelské riziko, což je přece to nejlepší, co bychom si mohli od lidí přát.

A konečně poslední poznámka. Dovolte mi, abych vás, kteří se o toto téma zajímáte, pozval na seminář, který hospodářský výbor připravuje na třetí lednové úterý. Na parlamentním serveru najdete podrobnosti a já se těším, že tam bude příležitost ještě před oficiálním jednáním hospodářského výboru řadu věcí si vyjasnit.

Děkuji vám za pozornost.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Já vám děkuji, pane poslanče.

A nyní můžeme přistoupit k hlasování o přikázání výborům. Organizační výbor navrhl přikázat předložený návrh k projednání hospodářskému výboru. V rámci rozpravy zazněl návrh na přikázání výboru sociálnímu.

Odhlásím vás, poprosím o novou registraci.

 

Přistoupíme k hlasování o návrhu na přikázání výboru hospodářskému.

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 72. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 130 poslanců, pro bylo 127, proti nikdo. Tento návrh byl přijat.

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 73. Kdo souhlasí s přikázáním výboru sociálnímu, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 132 poslanců, 68 bylo pro, 50 proti. Tento návrh byl rovněž přijat.

 

Je všeobecná spokojenost s výsledky hlasování, takže konstatuji, že návrh jsme přikázali výboru hospodářskému a výboru sociálnímu.

Dámy a pánové, to byl poslední bod, kterému jsme se dnes věnovali. Těším se, že zítra se sejdeme v 9 hodin a budeme pokračovat schváleným programem, což jsou odpovědi na písemné interpelace. Přeji vám příjemně strávený večer.

 

(Jednání skončilo v 18.53 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP