(9.40 hodin)

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Děkuji vám. Zahajuji hlasování pořadové číslo 261. Táži se vás, kdo souhlasí s tímto návrhem. Kdo je proti? Děkuji.

Z přítomných 169 poslankyň a poslanců pro 155, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Karel Kratochvíle: Pod B24. Nesouhlas. (Ministr nesouhlasí.)

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Děkuji vám. Zahajuji hlasování pořadové číslo 262. Táži se vás, kdo souhlasí s tímto návrhem. Kdo je proti? Děkuji.

Z přítomných 169 poslankyň a poslanců pro 14, proti 139. Návrh nebyl přijat. Další prosím.

 

Poslanec Karel Kratochvíle: Pod písmenem B25. Nesouhlas. (Ministr nesouhlasí.)

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Děkuji vám. Zahajuji hlasování pořadové číslo 263. Táži se vás, kdo souhlasí s tímto návrhem. Kdo je proti? Děkuji.

Z přítomných 169 poslankyň a poslanců pro 10, proti 140. Ani tento návrh nebyl přijat.

 

Myslím, že jsme tímto ukončili hlasování o pozměňovacích návrzích pana poslance Ambrozka a nyní můžeme přikročit, pane zpravodaji k hlasování o...?

 

Poslanec Karel Kratochvíle: O pozměňovacích návrzích poslance Bohatce D1 a D2. Souhlas. (Ministr souhlasí.)

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Děkuji vám. Zahajuji hlasování pořadové číslo 264, ve kterém se vás tážu, kdo souhlasí s tímto návrhem. Kdo je proti? Děkuji.

Z přítomných 169 poslankyň a poslanců pro 155, proti 4. Tento návrh byl schválen. Dále se budeme zabývat, pane zpravodaji...?

 

Poslanec Karel Kratochvíle: Budeme se zabývat pozměňovacím návrhem pod písmenem E. Souhlas. (Ministr souhlasí.)

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Děkuji vám. Zahajuji hlasování pořadové číslo 265. Táži se vás, kdo souhlasí s tímto návrhem. Kdo je proti? Děkuji.

Z přítomných 169 poslankyň a poslanců pro 153, proti 3. Návrh byl schválen.

 

Dalším návrhem, o kterém budeme hlasovat, pane zpravodaji, je...?

 

Poslanec Karel Kratochvíle: Návrh poslance Zgarby pod písmenem F. Stanovisko neutrální. (Ministr spíše nesouhlasí.)

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Děkuji vám. Zahajuji hlasování pořadové číslo 266. Táži se vás, kdo souhlasí s tímto návrhem. Kdo je proti? Děkuji.

Z přítomných 169 poslankyň a poslanců pro 90, proti 26. Tento návrh byl schválen.

 

Pane zpravodaji, vyčerpali jsme všechny pozměňovací návrhy?

 

Poslanec Karel Kratochvíle: Podle mých záznamů, paní místopředsedkyně, jsme vyčerpali všechny pozměňovací návrhy.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: I já se tak domnívám. O všech návrzích bylo hlasováno, můžeme tedy přikročit k hlasování o celém návrhu zákona. Předtím vás ještě na žádost z pléna odhlásím a požádám všechny o novou registraci.

Domnívám se, že všichni, kteří se chtějí hlasování zúčastnit, se zaregistrovali.

Dovolte, abych přednesla návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem, kterým se mění zákon číslo 246/1992 Sb., na ochranu zvířat proti týrání, ve znění pozdějších předpisů, a zákon číslo 634/2004 Sb., o správních poplatcích, ve znění pozdějších předpisů, podle sněmovního tisku 184, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 267 a táži se vás, kdo souhlasí s takto navrženým usnesením. Kdo je proti? Děkuji.

Z přítomných 165 poslankyň a poslanců pro 149, proti 6. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Pane ministře, přejete si přistoupit k mikrofonu? Máte možnost.

 

Ministr zemědělství ČR Petr Gandalovič Já bych chtěl všem poděkovat za účast na přípravě této velmi komplikované novely. Děkuji ještě jednou.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: I já děkuji. Nyní se budeme zabývat bodem číslo

 

50.
Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 412/2005 Sb., o ochraně
utajovaných informací a o bezpečnostní způsobilosti, ve znění pozdějších
předpisů, zákon č. 499/2004 Sb., o archivnictví a spisové službě a o změně
některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 106/1999 Sb.,
o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 280/ - třetí čtení

 

Ještě než zahájím projednávání tohoto bodu, s faktickou poznámkou se přihlásil pan poslanec Boris Šťastný. Máte slovo, pane poslanče.

 

Poslanec Boris Šťastný: Děkuji, paní předsedající. Dámy a pánové, omlouvám se. V hlasování 236 - pouze pro stenozáznam - zjistil jsem, že na sjetině mám ano, a hlasoval jsem ne. Nezpochybňuji hlasování.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Děkuji vám, pane poslanče.

Nyní tedy zpět k sněmovnímu tisku 280, ke třetímu čtení. Prosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujal předseda vlády pan Mirek Topolánek a zpravodaj výboru pro obranu pan poslanec Jan Klas. (Není přítomen.)

Takže pane předsedo výboru, navrhněte nám, jak budeme řešit omluvenou nepřítomnost poslance Klase.

 

Poslanec Jan Vidím: Děkuji pěkně, paní předsedající. Pan poslanec Klas je řádně omluven z důvodu nemoci. Chtěl bych Poslaneckou sněmovnu požádat o změnu zpravodaje, a to na mne.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Ano. Budeme hlasovat o tom, aby zpravodajem sněmovního tisku 280 u třetího čtení byl pan poslanec Jan Vidím.

Zahajuji hlasování pořadové číslo 268 a táži se vás, zda s tímto souhlasíte. Kdo je proti? Děkuji.

Z přítomných 162 poslankyň a poslanců pro 132, proti 1. Vážený pane poslanče Jane Vidíme, ujměte se prosím své role zpravodaje.

 

Pozměňovací návrhy nám byly rozdány jako sněmovní tisk 280/2.

Otevírám rozpravu, do které nemám žádnou přihlášku. Táži se, zda si někdo přeje zapojit do této rozpravy z místa. Není tomu tak. Nikdo se nehlásí, rozpravu tedy končím.

Táži se pana premiéra, zda si přeje přednést závěrečné slovo. Nepřeje. Pane zpravodaji, přejete si přednést závěrečné slovo? Ne.

Požádám vás, abyste nám oznámil postup při hlasování, přednášel jednotlivé pozměňovací návrhy a před hlasováním se k nim vyjádřil. O totéž požádám pana premiéra. Pane zpravodaji, máte slovo.

 

Poslanec Jan Vidím: Děkuji pěkně. Paní předsedající, paní a pánové, dovolím si přednést následující postup při hlasování o sněmovním tisku 280/2. Nejprve bychom hlasovali o pozměňovacím návrhu uvedeném pod písmenem C. V případě přijetí tohoto pozměňovacího návrhu, stává se nehlasovatelným pozměňovací návrh uvedený pod písmenem A. Pokud by návrh pod písmenem C přijat nebyl, budeme hlasovat o pozměňovacím návrhu uvedeném pod písmenem A, poté o pozměňovacím návrhu uvedeném pod písmenem B, nakonec o pozměňovacím návrhu pod písmenem D.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Děkuji vám. Otevírám rozpravu k takto navržené proceduře. Má někdo prosím námitku k takto navržené proceduře? Není tomu tak. Procedura je tak jednoduchá a logická, že ji ani nebudu dávat schvalovat hlasováním.

Můžeme tedy přistoupit rovnou k jednotlivým pozměňovacím návrhům. Pane zpravodaji, prosím, přednášejte jednotlivé pozměňovací návrhy a své stanovisko k nim.

 

Poslanec Jan Vidím: Budeme hlasovat o pozměňovacím návrhu uvedeném pod písmenem C. Stanovisko zpravodaje - nedoporučuji. (Premiér nedoporučuje.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP