(10.20 hodin)

Poslanec Vlastimil Aubrecht: C1 - kolegy Hasila, ve znění legislativně technické. Doporučuji.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Pane ministře? (Ministr: Ano.) Děkuji.

 

Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 289. Táži se vás, kdo souhlasí s tímto návrhem. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji.

Z přítomných 164 poslankyň a poslanců pro 148, proti 4. Návrh byl schválen. Další prosím.

 

Poslanec Vlastimil Aubrecht: D - kolegy Proska. Doporučuji. (Ministr: Také.)

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Děkuji. Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 290. Táži se vás, kdo souhlasí s tímto návrhem. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji.

Z přítomných 164 poslankyň a poslanců pro 146, proti 5. Tento návrh byl přijat. Další, prosím.

 

Poslanec Vlastimil Aubrecht: Nyní budou návrhy pod písmenem E kolegyně Jakubkové a jako první E1 - tam jsou také technickolegislativní, čili tady spíše nedoporučuji.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Pane ministře? (Ministr: Ne.) Děkuji.

 

Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 291. Táži se vás, kdo souhlasí s tímto návrhem? Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji.

Z přítomných 163 poslankyň a poslanců pro 14, proti 126. Návrh nebyl schválen. Další, prosím.

 

Poslanec Vlastimil Aubrecht: A jako poslední máme E2, E3 - stejné jako v prvém případě, spíše nedoporučuji.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Pane ministře? (Ministr: Nedoporučuji.) Děkuji.

 

Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 292. Táži se vás, kdo souhlasí s těmito návrhy? Kdo je proti? Děkuji.

Z přítomných 164 poslankyň a poslanců pro 12, proti 133. Návrh nebyl přijat.

 

Pane zpravodaji, jsem přesvědčena, že o všech návrzích již bylo hlasováno, můžeme tedy přikročit o hlasování o celém návrhu zákona.

Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele, ve znění pozdějších předpisů, zákon č. 40/1995 Sb., o regulaci reklamy a o změně a doplnění zákona č. 468/1991 Sb., o provozování rozhlasového a televizního vysílání, ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 513/1991 Sb., obchodní zákoník, ve znění pozdějších předpisů podle sněmovního tisku 305, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

Vaše stanoviska, pánové? (Ministr i zpravodaj: Doporučuji.) Děkuji.

 

Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 293, ve kterém se vás táži, kdo souhlasí s takto předneseným návrhem usnesení? Kdo je proti? Děkuji.

Z přítomných 163 poslankyň a poslanců pro 156, proti nikdo. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Nyní se budeme zabývat bodem

 

91.
Vládní návrh zákona o vývozu a dovozu zboží, které by mohlo být použito
pro výkon trestu smrti, mučení nebo jiné kruté, nelidské či ponižující zacházení
nebo trestání, a o poskytování technické pomoci s tímto zbožím související, a o změně
zákona č. 634/2004 Sb., o správních poplatcích, ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 273/ - třetí čtení

 

Místo u stolku zpravodajů zaujal ministr průmyslu a obchodu Martin Říman. Prosím ještě zpravodaje hospodářského výboru pana poslance Zdeňka Lhotu.

Pan poslanec Krátký se hlásí s faktickou poznámkou.

 

Poslanec Jiří Krátký: Paní předsedající, v hlasování o zákonu o utajovaných skutečnostech jsem hlasoval ne, na sjetině mám ano. Pro stenozáznam. Nezpochybňuji hlasování, protože zřejmě ke stejnému omylu došlo u kolegů v Občanské demokratické straně. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Já vám děkuji, pane poslanče. Můžeme se vrátit ke sněmovnímu tisku 273. Pozměňovací návrhy vám byly rozdány jako sněmovní tisk 273/2.

Otevírám rozpravu, do které nemám žádnou písemnou přihlášku. Do této rozpravy se nehlásí nikdo ani zde z místa, takže rozpravu končím.

Zeptám se pana ministra Římana, zdali si přeje přednést - nepřeje přednést závěrečné slovo. Pan zpravodaj - taktéž ne, ale nicméně ho požádám, aby nás seznámil s postupem hlasování, který v tomto případě bude bezpochyby velmi jednoduchý. Pan zpravodaji, máte slovo.

 

Poslanec Zdeněk Lhota: Vážená paní předsedající, dámy a pánové. O jednoduchosti předloženého zákona svědčí i to, že byl podán pouze jeden jediný pozměňovací návrh. Návrh, který je navíc spíše technickým zpřesněním, které nezasahuje do obsahu zákona jako takového. Úměrně tomu bude jednoduchá i hlasovací procedura, která se bude skládat ze dvou hlasování. A to za prvé o pozměňovacím návrhu sněmovní tisk 273/2 a poté za druhé hlasování o zákonu jako o celku.

Snad bych ještě doplnil, že když jsme tento zákon projednávali v hospodářském výboru, tak všichni zúčastnění k němu vyjádřili kladný postoj. A byl bych nesmírně rád, kdyby se tento kladný postoj podařilo stvrdit i při tomto hlasování.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Já vám děkuji, vážený pane zpravodaji. Procedura je opravdu tak jednoduchá, že předpokládám k ní nebude vznesena žádná námitka ani ji nemusíme odsouhlasovat hlasováním. Můžeme tedy přistoupit rovnou k rozhodnutí o pozměňovacím návrhu hospodářského výboru.

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 294 a táži se vás, kdo souhlasí s návrhem hospodářského výboru. (Zpravodaj: Doporučuji. Ministr: Stanovisko kladné.). Omlouvám se. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji.

Z přítomných 164 poslankyň a poslanců pro 127, proti nikdo. Tento návrh byl přijat.

 

Bylo tedy hlasováno o jediném pozměňovacím návrhu a můžeme přikročit k hlasování o celém návrhu zákona.

Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona o vývozu a dovozu zboží, které by mohlo být použito pro výkon trestu smrti, mučení nebo jiné kruté, nelidské či ponižující zacházení nebo trestání, a o poskytování technické pomoci s tímto zbožím související, a o změně zákona č. 634/2004 Sb., o správních poplatcích, ve znění pozdějších předpisů, podle sněmovního tisku 273, ve znění schváleného pozměňovacího návrhu."

Vaše stanoviska, pánové, prosím. (Zpravodaj i ministr: Kladné.). Děkuji vám.

 

Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 295, ve kterém se vás táži, kdo souhlasí s takto předneseným návrhem usnesení. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji.

Z přítomných 164 poslankyň a poslanců pro návrh 156, proti nikdo. Konstatuji, že se návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Nyní se budeme zabývat bodem

 

53.
Návrh poslanců Ladislava Šustra, Bohuslava Sobotky, Petra Bratského,
Pavla Kováčika, Věry Jakubkové a dalších na vydání zákona, kterým se mění
zákon č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 216/ - třetí čtení

 

Prosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujal za navrhovatele pan poslanec Ladislav Šustr a zpravodajka výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj paní poslankyně Zdeňka Horníková. Obdrželi jste sněmovní tisk 216/3, který obsahuje návrh na zamítnutí. Pozměňovací návrhy nebyly předneseny.

Otevírám rozpravu, do které nemám žádnou písemnou přihlášku. Nikdo se do této rozpravy nehlásí ani z místa, rozpravu tedy končím.

Táži se pana předkladatele - ano, přeje si přednést své závěrečné slovo. Máte slovo, pane poslanče.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP