(Jednání pokračovalo ve 12.09 hodin)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, skončila prodloužená přestávka, o kterou požádal klub ODS. Je evidentní, že když přišel předseda vlády, tak zasedání vlády bylo přerušeno, a my budeme pokračovat blokem třetích čtení.

 

Nyní bude na pořadu bod

 

96.
Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 20/1966 Sb.,
o péči o zdraví lidu, ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 345/ - třetí čtení

 

Prosím, aby u stolku zpravodajů zaujali svá místa ministr zdravotnictví Tomáš Julínek, případně jiný ministr vlády, který bude odůvodňovat stanovisko vlády, a zpravodaj výboru pro zdravotnictví poslanec Boris Šťastný. Pan ministr Cyril Svoboda zastoupí pana ministra zdravotnictví Julínka. Konstatuji, že vám byl rozdán sněmovní tisk 345/2, což je pozměňovací návrh, který byl projednán ve výboru.

Otevírám rozpravu ve třetím čtení a konstatuji, že nemám žádnou písemnou přihlášku. Ani z místa nevidím žádnou přihlášku. A když se nikdo nehlásí, rozpravu končím.

Ptám se, jestli je zájem o závěrečné slovo. Pane ministře? Ano. (Velký hluk v sále.) Poprosím Sněmovnu o klid.

Slovo má ministr vlády České republiky Cyril Svoboda, prosím.

 

Ministr vlády ČR Cyril Svoboda Dámy a pánové, já chci jenom znovu ujistit, že původní návrh je správný návrh, a proto nemá být podpořen žádný pozměňovací návrh, který se týká otázky smluvní - nesmluvní, protože je to skutečně vážně promyšleno a dává se šance státu, aby to stát zajistil formami, které jsou možné v právním řádu. Proto vřele doporučuji nepodpořit pozměňovací návrh poslance Ratha.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ano. Chce vystoupit se závěrečným slovem pan zpravodaj? Není tomu tak.

Přistoupíme tedy k hlasování o pozměňovacím návrhu. Prosím, pane zpravodaji, abyste přednesl pozměňovací návrh a před hlasováním se k němu vyjádřil. Pan ministr se k němu vyjádřil už ve svém závěrečném slovu.

Všechny vás odhlásím a požádám vás o novou registraci. Přihlaste se, prosím, svými identifikačními kartami, abychom zjistili přesný stav ve sněmovně.

Prosím, pane zpravodaji, ujměte se slova.

 

Poslanec Boris Šťastný: Děkuji. Vážený pane předsedající, vážená vládo, dámy a pánové. Jde tedy o poměrně jednoduchý návrh. Návrh na zamítnutí nezazněl a je zde jediný pozměňující návrh načtený ve druhém čtení panem poslancem Rathem, a to že v článku 1 § 18b v nově navrhované větě se slovo "smluvně" zrušuje.

Stanovisko zpravodaje je nesouhlasné.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ano. Stanovisko pana ministra jste slyšeli.

 

O tomto pozměňovacím návrhu rozhodneme v hlasování pořadové číslo 308, které jsem zahájil, a ptám se, kdo je pro pozměňovací návrh. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 308 z přítomných 148 pro 68, proti 69. Návrh nebyl přijat.

 

A protože jsme vyčerpali pozměňovací návrhy, přednesu návrh usnesení a přikročíme k hlasování o celém návrhu zákona: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon č. 20/1966 Sb., o péči o zdraví lidu, ve znění pozdějších předpisů , podle sněmovního tisku 345."

***




Přihlásit/registrovat se do ISP