Pokračování schůze Poslanecké sněmovny
30. ledna 2008 v 9.03 hodin

Přítomno: 180 poslanců

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Vážené paní kolegyně, vážení páni kolegové, členové vlády, zahajuji druhý jednací den 27. schůze Poslanecké sněmovny. Přeji vám dobré ráno.

Prosím, abyste se nejdřív přihlásili identifikačními kartami. Jeroným Tejc má náhradní kartu č. 2, pan poslanec Kufa má náhradní kartu č. 5, Zaorálek má náhradní kartu č. 12.

Mám tady nějaké omluvy, takže mi dovolte, abych je přečetl. Z dnešní schůze se omlouvají poslanci, někteří jsou nemocní, jako poslanec Jiří Čepelka, také pan poslanec Radim Chytka, a někteří jsou ve svých obvodech, jako poslanec Michal Hašek nebo Přemysl Rabas. Ten se omlouvá na dopolední jednání.

Mám tady omluvy také členů vlády. Nemocný je ministr Tomáš Julínek a na zahraniční cestě se nacházejí ministři Cyril Svoboda a Vlasta Parkanová. Mám tady také omluvu ministra kultury Václava Jehličky, který se také omlouvá z dnešní schůze.

Pan poslanec Petr Rafaj má náhradní kartu č. 45… Ne, pardon náhradní kartu č. 15. To jsou náhradní karty.

Vážení kolegové, včera jsme si domluvili postup a program, takže podle něho na dnešní dopolední jednání jsme zařadili pevně body, ty body, to jsou ty po domluvě, které jsme se rozhodli zařadit pevně, a jsou to body č. 59, 60, 67, 78 a 121.

Už tady vidím ještě, že do programu schůze se prvně hlásí pan poslanec Suk zřejmě s návrhem změny pořadu schůze, takže mu dám jako prvnímu slovo. Prosím, pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Lubomír Suk: Děkuji za slovo, pane předsedající. Dobrý den, kolegyně a kolegové. Dovolte mi, abych navrhl následující změnu pořadu této schůze. Navrhuji bod č. 42, vládní návrh zákona o přijetí úvěru od Evropské investiční banky, sněmovní tisk 399, zařadit jako první bod dnes po polední pauze.

Vláda navrhla schválit tento bod v prvém čtení podle § 90 a očekává se na tento návrh vlády veto. Aby mohl být i po zkrácení lhůty schválen na této schůzi právě tento návrh, navrhuji projednat jej v prvém čtení právě proto co nejdříve. Takže doufám, kolegové a kolegyně, že tento můj návrh podpoříte, neboť je to docela důležitá věc. Nemohli bychom čerpat finanční prostředky na dopravní infrastrukturu. Děkuji za podporu tohoto mého návrhu a budu doufat, že dnes po polední pauze jej projednáme jako první bod. Díky.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano. Já řeknu, že pan poslanec Jiří Paroubek má náhradní kartu č. 6.

To byl návrh pana poslance Suka. Ptám se, jestli ještě někdo další chce něco navrhnout jako změnu našeho programu. To je jediný návrh. Já jenom čekám a dávám příležitost, pokud by ještě někdo chtěl v této první půlhodinové lhůtě navrhnout změnu, ale vypadá to, že není zájem, to znamená program se dále měnit nebude.

Já zagonguji, protože bychom měli odhlasovat minimálně tedy návrh, který předložil pan poslanec Suk. Takže prosím všechny poslance, aby se dostavili do Sněmovny, protože se blíží naše dnešní první hlasování. Prosím, posaďte se, přihlaste se, budeme hlasovat.

Pan ministr Pospíšil má náhradní kartu č. 10.

Můžeme snad zkusit hlasování. Budeme hlasovat o návrhu pana poslance Suka. Připomenu, že pan poslanec Suk navrhoval, abychom bod č. 42, což je návrh zákona o přijetí úvěru Českou republikou od Evropské finanční banky. Týká se to operačního programu, doprava v roce 2007 až 2013. Je to tisk 399. Takže tento tisk navrhuje pan poslanec Suk zařadit, jeho projednávání, pevně jako první bod do dnešního odpoledního programu. To je jeho návrh, přikyvuje, je to tak. Takže o tom budeme hlasovat.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro toto pevní zařazení, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 47, přítomno je tady 152 poslanců, pro hlasovalo 145, proti nehlasoval žádný. Takže návrh byl přijat.

 

V této chvíli je jasné, že tento bod tedy projednáme jako první bod dnes po poledni. A to je jediná změna, kterou jsme odhlasovali v našem dnešním programu. Takže platí to, co jsme odhlasovali včera.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP