Pokračování schůze Poslanecké sněmovny
12. února 2008 ve 14.06 hodin

Přítomno: 169 poslanců

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Dobré odpoledne. Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, poprosím vás, abyste se usadili na svá místa, abych mohl zahájit další jednací den 27. schůze. (V sále je velký ruch. Po chvíli čekání.)

Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, vážení členové vlády, zahajuji dnešní jednací den 27. schůze Poslanecké sněmovny a všechny vás vítám.

Prosím, abyste se všichni přihlásili identifikačními kartami a případně mi oznámili, kdo žádá o vydání náhradní karty. Doposud tak učinili pan poslanec Polanský - náhradní karta číslo 60, paní poslankyně Mazuchová - náhradní karta číslo 59, pan ministr Pospíšil - náhradní karta číslo 57, paní poslankyně Halíková - náhradní karta číslo 55 a pan poslanec Paroubek - náhradní karta číslo 54. A pan poslanec Kováčik - náhradní karta číslo 52.

Sděluji, že o omluvení své neúčasti na dnešním jednání požádali tito poslanci: pan poslanec Bauer Jan, paní poslankyně Kateřina Jacques, paní poslankyně Jakubková Věra, paní poslankyně Kalábková Gabriela, pan poslanec Pohanka Michal, pan poslanec Váňa Miroslav, paní poslankyně Zelenková Ladislava a paní poslankyně Zubová Olga.

Z členů vlády se omlouvají: od 18 hodin pan premiér Mirek Topolánek, od 16 hodin pan ministr Bursík Martin, pan ministr Langer se omlouvá na celý dnešní den, pan ministr Liška Ondřej také na celý den a paní ministryně Stehlíková Džamila se omlouvá také na celé dnešní jednání.

Na dnešek jsme si pevně zařadili body 38, 39, 45, 15, 66, 74 a 107. Přehled zbývajících bodů k projednání vám byl rozdán na lavice.

Mám přihlášku pana poslance Kafky, který chce vystoupit k pořadu naší schůze. Pan poslanec Kafka má slovo. Prosím, pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec David Kafka: Děkuji. Vážený pane předsedo, dámy a pánové, dobré odpoledne.

Navrhuji zařadit do pořadu 27. schůze dva nové body, a to druhé a třetí čtení tisku 371. Tento tisk byl 30. ledna navržen k projednání ve zkrácené lhůtě pěti dnů, k čemuž došlo. Zemědělský výbor návrh projednal 6. února a usnesení zemědělského výboru vám bylo dáno na lavice ještě téhož dne. Navrhuji zařadit druhé čtení tohoto návrhu na dnešní den po sněmovním tisku číslo 142 a třetí čtení tohoto návrhu do bloku třetích čtení. Děkuji vám.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Ano, děkuji, pane poslanče. Vystoupí někdo nebo hlásí se někdo další do rozpravy? Řádně se dívám, netěkám. Pan poslanec Šťastný. Protože sleduji celou Poslaneckou sněmovnu, to znamená, že se musím otáčet zleva doprava, abych to objasnil.

Prosím, pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Boris Šťastný: Děkuji, vážený pane předsedo. Vážené dámy, vážení pánové, já si dovolím dát následující procedurální návrh, a to aby bod číslo 15, sněmovní tisk 142, byl zařazen nebo předřazen jako první bod dnešního jednání. Děkuji.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Ano, děkuji, pane poslanče. Ptám se, jestli se někdo další hlásí do rozpravy. Zase - netěkám, ale dívám se zprava doleva. Nikdo se nehlásí, rozpravu končím.

Budeme hlasovat o návrzích, které byly předneseny v rozpravě.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP