Pokračování schůze Poslanecké sněmovny
13. února 2008 v 9.02 hodin

Přítomno: 187 poslanců

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Vážené dámy a pánové, kolegyně a kolegové, vážení členové vlády, přeji vám dobré ráno a zahajuji další jednací den 27. schůze Poslanecké sněmovny.

Pan poslanec Jeroným Tejc má náhradní kartu č. 6, Radim Fiala náhradní kartu č. 1.

Omluvy vypadají takto: Ze zdravotních důvodů se omlouvá paní poslankyně Anna Čurdová stejně jako Zdeněk Maršíček a Olga Zubová. Rodinné důvody uvádí Michal Pohanka a Miroslav Váňa. Z dnešního jednání se také omlouvá František Smýkal. Mám tady také omluvu členů vlády - od 17 hodin se omlouvá premiér Mirek Topolánek a omluva je tady také od ministra Václava Jehličky.

Co se týče programu dnešního jednání, měli bychom zahájit pevně zařazenými body třetích čtení 127, 100, 103, 101 a 102. Pak bychom pokračovali dalšími body z bloku třetích čtení, u nichž byla splněna zákonná lhůta. Jsou to body 82, 86, 91 až 93, 95 až 99 a 104.

Připomínám, že jsme na odpoledne pevně zařadili bod 94, což je také třetí čtení. Vzhledem k tomu, že máme na odpoledne zařazené třetí čtení, měli bychom podle jednacího řádu odhlasovat jednání o návrzích zákonů ve třetím čtení i po 14. hodině. Toto bychom měli začít nejdřív hlasovat.

 

Můžeme odhlasovat první programovou věc. Vzhledem k tomu, že máme pevně zařazený bod 94 po 14. hodině, odhlasujeme, že také po poledni bude možno jednat o návrzích zákonů ve třetím čtení.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, hlasovat o třetích čteních také po polední pauze, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 193 přítomno 142, pro hlasovalo 137, proti jeden. Návrh byl přijat. Bod 94 tedy můžeme projednávat také, i další třetí čtení.

 

Tak to by snad bylo na úvod všechno a můžeme se do třetích čtení rovnou pustit… Pokud není ještě někdo, kdo by…

Poslanec Bürgermeister se hlásí. Prosím, pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Jan Bürgermeister: Vážený pane předsedající, kolegyně a kolegové, v zastoupení předsedy klubu navrhuji vyřadit tisk pořadové číslo bodu 94 - vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu, stavební zákon, ve znění zákona č. 68, sněmovní tisk 259. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Zeptám se, jestli ještě někdo má nějaký jiný návrh do pořadu schůze, protože v této chvíli lze do 9.30 hodin podávat podobné návrhy. Nikdo nic nemá.

Pan ministr Pospíšil má náhradní kartu č. 10.

 

Budeme hlasovat o tomto jediném návrhu, který jsme dostali ke změně programu schůze. Byl to návrh pana poslance Bürgermeistera vyřadit bod 94, vládní návrh zákona o územním plánování a stavebním řádu. Byla přednesena žádost o vyřazení tohoto bodu z programu schůze.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro vyřazení bodu 94, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 194 přítomno 169, pro hlasovalo 131, proti 8. Tento návrh na vyřazení byl přijat.

 

Nyní nebrání nic tomu, abychom se pustili do programu schůze. První bod dnešní schůze je bod

 

127.
Vládní návrh zákona o přijetí úvěrů Českou republikou od Evropské investiční
banky na financování národních podílů u projektů spolufinancovaných
z Operačního programu doprava v programovém období 2007 až 2013
/sněmovní tisk 399/ - třetí čtení

 

Pan ministr Aleš Řebíček je přítomen, měl by také být přítomen ještě u stolku zpravodajů Lubomír Suk. Návrhy na zamítnutí ani pozměňovací návrhy nebyly předneseny.

Otevírám rozpravu ve třetím čtení. Nikdo se nehlásí. Pokud nemá pan ministr a pan zpravodaj nic, co by řekli, můžeme přikročit k hlasování o celém návrhu zákona.

Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona o přijetí úvěrů Českou republikou od Evropské investiční banky na financování národních podílů u projektů spolufinancovaných z Operačního programu doprava v programovaném období 2007 až 2013, podle sněmovního tisku 399."

 

Kdo je pro přijetí tohoto textu usnesení, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 195 přítomno 174, pro 161, proti jeden. Návrh byl přijat. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas. Končím projednávání bodu č. 127.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP