(18.20 hodin)

Místopředseda PSP Jan Kasal: Dobře. Souhlasím. Nejrychleji se dostaneme k cíli tak, že rozhodneme hlasováním, že bod číslo 46 bude jako první z projednávaných bodů. Kdo s tím souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko v hlasování pořadové číslo 272. Kdo je proti tomu? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 151 poslanců, pro bylo 124, proti 4. Návrh byl přijat.

 

Nyní v dalším hlasování rozhodneme o tom, že bod 87 bude projednáván jako třetí bod našeho pořadu, protože o bodu 83 jsme rozhodli hlasováním, a pokud někdo chce revokovat to hlasování, tak na to má podle jednacího řádu právo. Ale takový návrh jsem nedostal, takže budu postupovat tak, jak jsem byl pravil.

 

Kdo souhlasí s tím, aby bod 87 byl projednán jako třetí bod našeho jednání, ať to dá najevo v hlasování pořadové číslo 273. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Ze 151 poslanců bylo pro 129, 1 proti, takže i tento návrh byl přijat.

 

Jako čtvrtý bod bychom projednali v bloku body 72 až 78. Kdo souhlasí s tímto návrhem, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano v hlasování pořadové číslo 274. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 151 poslanců, pro bylo 137, nikdo proti, takže i tento návrh byl přijat.

 

A závěrečný návrh, který podrobíme hlasování, je návrh pana poslance Petra Tluchoře na to, aby volební bod byl projednán jako případný poslední bod této schůze, o čemž rozhodneme v hlasování pořadové číslo 275, které jsem zahájil. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 151 poslanců, pro bylo 124, proti 1, takže i tento návrh byl přijat.

 

Chtěl bych ještě Sněmovnu požádat o další hlasování, a sice aby o bodu 87, což je třetí čtení, umožnila Sněmovna, aby bylo hlasováno, protože to je zákon, po 19. hodině. Máte něco k tomuto návrhu, pane poslanče? Ano, pojďte k mikrofonu. Pan poslanec Koníček.

 

Poslanec Vladimír Koníček: Abychom si ujasnili, protože prozatím, tak jak to bylo odhlasováno, tak na konec pořadu schůze je zařazený bod číslo 40, takže tím hlasováním ten volební je až za tento bod 40. To byl návrh pana poslance Tluchoře.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Já vám děkuji za toto upřesnění. Samozřejmě tento bod pana poslance Tluchoře by byl projednáván až v situaci, kdy by Sněmovna vyřadila všechny zbývající body. Přesto je dobře toto konstatovat a děkuji vám za toto upozornění, aby bylo jasné, jaká by byla procedura v případě, že bychom se dopracovali k té možnosti podrobit se hlasování. Před tím by předcházelo vyřazení všech bodů, které nebylo možné na této schůzi projednat. Pak by byly volby, vy byste odvolili, tady by zůstal předsedající a předseda volební komise by potom vyhlásil výsledky voleb a schůze by byla slavnostně ukončena. Je s tím takto souhlas? (Ano.)

 

Nyní rozhodneme v hlasování o mém návrhu na prodloužení hlasování o zákonu ve třetím čtení po 19. hodině.

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 276. Kdo souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 150 poslanců, pro bylo 77, proti 13, takže i tento návrh byl přijat.

 

Nemýlím-li se, hlasovali jsme o všem, o čem bylo v tuto chvíli možné hlasovat. Rozhlížím se a … Tak, dámy a pánové, jsou nějaké námitky proti výsledku hlasování? Pokud ne, přistoupíme k projednávání bodu 46. Prosím, pan poslanec Smýkal.

 

Poslanec Josef Smýkal: Vážený pane předsedající, jak jsem byl informován, na sjetině mám ano. Zpochybňuji hlasování, hlasoval jsem křížek.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Dobře, děkuji. Já vás na žádost všechny odhlásím, poprosím o novou registraci.

 

Kdo souhlasí s tím, aby se Sněmovna mohla zaobírati a hlasovat o zákonu po 19. hodině, ať to dá… (Námitky v sále.) Prvně o námitce, děkuji za upozornění.

Kdo souhlasí s touto námitkou, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano (v hlasování číslo 277). Kdo je proti? Děkuji.

Zpochybnění hlasování bylo přijato, protože z přítomných 140 pro bylo 131, proti 2.

 

Budeme opakovat hlasování, které už jsem dvakrát ohlásil. Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 278. Kdo souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 144 poslanců, pro bylo 73, proti 17, takže tento návrh byl přijat.

 

Hlásí se pan místopředseda Zaorálek. Dámy a pánové, já se obávám, že tímto tempem…

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Strašně se omlouvám, já jsem ale nehlasoval pro toto hlasování po 19. hodině, a mám tam ano. Zpochybňuji hlasování.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 279. Kdo souhlasí s námitkou pana místopředsedy Zaorálka, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasovalo 144 poslanců, pro bylo 108, proti 6. Návrh byl přijat.

 

Budeme opakovat hlasování. Hlasování pořadové číslo 280 jsem zahájil. Kdo souhlasí s možností hlasovat po 19. hodině, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 146 poslanců, pro bylo 67, proti 19, takže návrh nebyl přijat.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP