(9.30 hodin)

Poslanec Milan Šimonovský: Další návrhy pod písmenem B jsou nehlasovatelné, protože upravují stejnou materii, která už byla přijata. Pod písmenem tedy B1 a B2.

Nyní můžeme přikročit k hlasování o pozměňovacích návrzích výboru pro bezpečnost, kde upozorňuji, že bod C1 je nehlasovatelný, jak jsem vysvětlil v úvodu. Takže navrhuji, abychom hlasovali o bodě C2.

Promiňte - nyní přichází úprava legislativně technická, kterou dnes v rozpravě navrhl pan poslanec Klas. Je to legislativně technická úprava citace pod čarou, kterých zákonů se týká tento novelizovaný bod. Hlasovali bychom nyní o návrhu, který byl podán dnes panem poslancem Klasem.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Stanoviska jsou zřejmě zbytečná. Budeme hlasovat.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro přijetí legislativně technických úprav navrhovaných panem poslancem Klasem, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 35, přítomno je 176, pro hlasovalo 159, proti nikdo. Tyto úpravy byly přijaty. Můžeme pokračovat v hlasování.

 

Poslanec Milan Šimonovský: Děkuji. Nyní bychom hlasovali o návrhu C2. (Stanovisko zpravodaje i ministra je negativní.)

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 36, přítomno je 175, pro hlasovalo 78, proti 68. Tento návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Milan Šimonovský: V tom případě upozorňuji, že návrh E1, který rozšiřoval návrh C1, bude nehlasovatelný. Podle procedury jsem navrhoval, abychom o tomto návrhu hlasovali hned po C2, když přijde na pořad, když bude schválen C2, ale v současné době je nehlasovatelný. Bod C2 schválen nebyl, a proto považuji bod E1 za nehlasovatelný.

Dále budeme hlasovat o pozměňovacím návrhu C3. Moje stanovisko je negativní.

 

Ministr průmyslu a obchodu ČR Martin Říman Moje stanovisko je neutrální, obojí je špatně.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Budeme hlasovat. Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 37, přítomno je 176, pro hlasovalo 105, proti 12. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Milan Šimonovský: Nyní budeme hlasovat o pozměňovacím návrhu C4. (Stanovisko zpravodaje je negativní, stanovisko ministra zásadně negativní.)

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 38, přítomno je 176, pro hlasovalo 58, proti 78. Tento návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Milan Šimonovský: Děkuji. Nyní konstatuji, že návrh C5 je nehlasovatelný, protože už byl přijat v tisku 258. O tom jsem hovořil v úvodu. Tím jsme se vyrovnali s body pod písmenem C, usnesení výboru pro bezpečnost.

Nyní přicházejí na řadu pozměňovací návrhy podané ve druhém čtení. Prvním hlasováním bude hlasování o návrhu D1. (Stanovisko zpravodaje i ministra je negativní.)

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 39, přítomno je 177, pro hlasovalo 24, proti 82. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Milan Šimonovský: Dalším hlasováním bude hlasování o pozměňovacím návrhu uvedeném pod písmenem D2. Zde jen upozorňuji, že v případě přijetí se dostáváme naším zákonem do rozporu se směrnicí Evropského společenství. (Stanovisko zpravodaje i ministra je negativní.)

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 40, přítomno je 178, pro hlasovalo 32, proti 82. Návrh nebyl přijat. Můžeme pokračovat.

 

Poslanec Milan Šimonovský: Nyní navrhuji podle schválené procedury, abychom hlasovali o návrhu D3 a D4 současně, protože jsou spolu úzce provázány. (Stanovisko zpravodaje i ministra je negativní.)

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Zahajuji hlasování. Kdo je pro, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 41, přítomno je 176, pro hlasovalo 82, proti 81, takže návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Milan Šimonovský: Konstatuji, že návrh D5 je nehlasovatelný z toho důvodu, že už jsme úpravu přijali v tisku 258. Dále konstatuji, že jak legislativně technická úprava bodu E1, tak sám bod E1 je nehlasovatelný, protože jsme nepřijali základní návrh D3, ke kterému se vázal.

Tím pádem můžeme přistoupit k hlasování o návrhu zákona jako celku. Já doporučuji.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Ptám se, jestli je to opravdu tak, že jsme vyčerpali všechna hlasování o všech pozměňovacích návrzích. Pokud někdo neříká, že jsme něco vynechali, tak s vámi souhlasím v tom, že bychom v tom případě měli přikročit k hlasování o celém návrhu zákona.

Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon č. 127/2005 Sb., o elektronických komunikacích a o změně některých souvisejících zákonů (zákon o elektronických komunikacích), ve znění pozdějších předpisů, podle sněmovního tisku 398, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro tento text usnesení, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 42, přítomno je 177 poslanců, pro hlasovalo 87, proti 5. To by znamenalo, že s návrhem zákona nebyl vysloven souhlas.

 

Požádám, abychom vyčkali kontroly hlasování, a pak uvidíme, co dál.

(Po chvilce:) Ptám se, jak to vypadá. Pan poslanec Bratský míří k mikrofonu.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP