(14.20 hodin)

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: I já vám děkuji. Další připomínky, návrhy na změny programu nevidím. Budeme se tedy zabývat nejprve návrhem pana…

Pane poslanče Tluchoři, pane poslanče Bartoši, znamená to, že ještě někdo z vás dvou chce uplatnit svůj návrh ke změně programu? Pan poslanec Bartoš. Prosím.

 

Poslanec Walter Bartoš: Vážená paní předsedající, vážená vládo, dámy a pánové, já bych chtěl zařadit bod číslo 101, to je sněmovní tisk číslo 344, druhé čtení, novela školského zákona, teď po pevně zařazených bodech. To znamená ještě na dnešek.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Ano. Po pevně zařazených bodech. Ano. A byl to opravdu již poslední návrh k pořadu jednání? Doufejme, že ano.

 

Takže nejprve se budeme zabývat návrhem pana poslance Koníčka, a to je přeřazení bodu 90 z dnešního dne na středu 7. 5. jako druhý bod odpoledního jednání za bod 17.

Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 130 a táži se vás, kdo souhlasí s tímto návrhem na změnu, respektive s tímto pevným zařazením bodu 90. Kdo je proti? Děkuji vám.

Z přítomných 165 poslankyň a poslanců pro 154, proti 1. Tento návrh byl přijat.

 

Další návrh, kterým se budeme zabývat, je návrh pana poslance Vidíma. Týká se druhého čtení sněmovního tisku 451, tedy bodu 102 našeho pořadu jednání. A pan poslanec Vidím navrhuje zařazení bodu 102 za bod 75, tedy jako druhý bod našeho jednání.

Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 131 a táži se vás, kdo souhlasí s tímto návrhem. Kdo je proti? Děkuji vám.

Z přítomných 168 poslankyň a poslanců pro 162, proti nikdo. I tento návrh byl schválen.

 

Nyní návrh pana poslance Haška, a tím je vyřazení bodu 27 z programu 30. schůze Poslanecké sněmovny. Je to tisk 431, prvé čtení.

Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 132 a táži se vás, kdo souhlasí s tímto návrhem. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji vám.

Z přítomných 169 poslankyň a poslanců pro 162, proti 2. I tento návrh byl přijat.

 

A poslední návrh je návrh pana poslance Waltera Bartoše. Týká se bodu 101, druhého čtení, a pan poslanec Bartoš si přeje, aby toto druhé čtení bylo projednáno ještě dnes po pevně zařazených bodech.

Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 133 a táži se vás, kdo souhlasí s tímto návrhem. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji vám.

Z přítomných 170 poslankyň a poslanců pro návrh 134, proti 3. I tento návrh byl přijat.

 

Můžeme tedy zahájit projednávání prvního bodu, kterým je bod číslo

 

75.
Vládní návrh na vyslání kontingentu speciálních sil rezortu Ministerstva obrany
do protiteroristické operace Trvalá svoboda v Afghánistánu
/sněmovní tisk 492/

 

Prosím, aby se z pověření vlády ujala slova ministryně obrany, paní Vlasta Parkanová. Vážená paní ministryně, máte slovo. (Poslanci v sále silně hlučí.)

 

Ministryně obrany ČR Vlasta Parkanová Děkuji za slovo, vážená paní předsedající. Kolegyně a kolegové, dámy a pánové, materiál, který vám dnes předkládám k posouzení, je výrazem snahy České republiky přispět v rámci svých možností k úsilí mezinárodního společenství v boji proti terorismu.

Vzhledem k současnému bezpečnostnímu prostředí, které je charakterizováno rostoucí komplexností a vzájemnou provázaností, souvisí bezpečnost České republiky nejen s bezpečnostní situací v Evropě, ale také s vývojem bezpečnostní situace v ostatních částech světa.

Vážená paní předsedající, já počkám, až se sněmovna aspoň trošičku uklidní…

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Vážená paní ministryně, i já počkám a prosím…

Nechtějte po mně kolegové, abych vyjmenovávala... Prosím pana ministra Nečase, pana poslance Doktora, pana ministra Kalouska, pana poslance Tluchoře, pana poslance Vidíma, aby zaujali místa ve svých lavicích....

(Hluk v sále znatelně nepolevuje.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP