Začátek schůze Poslanecké sněmovny
30. dubna 2008 v 9.06 hodin

Přítomno: 200 poslanců

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Dobré ráno, vážené paní poslaknyně a páni poslanci, členové vlády, zahajuji 31. schůzi Poslanecké sněmovny a srdečně vás vítám. Schůze byla svolána podle § 84 jednacího řádu, pozvánka byla rozdána prostřednictvím poslaneckých klubů v pátek 25. dubna.

Nejdříve vás poprosím, abyste se přihlásili identifikačními kartami. Paní poslankyně Mazuchová má náhradní kartu č. 11, pan poslanec Václav Klučka má náhradní kartu č. 5, pan ministr Pospíšil má náhradní kartu č. 24.

Nyní bychom mohli nyní přistoupit k určení dvou ověřovatelů této schůze. Mám tady návrhy. Navrhuji, abychom určili poslankyni Kateřinu Konečnou a poslance Františka Laudáta. Má někdo jiný návrh? Pokud ne, tak si zahlasujeme. Ještě jednou se přihlaste a budeme hlasovat o těchto návrzích: Kateřina Konečná a František Laudát.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 1. Přítomno je 170, pro hlasovalo 161, proti jediný. Tento návrh byl přijat. To znamená, že jsme ověřovateli 31. schůze Sněmovny určili paní poslankyni Kateřinu Konečnou a poslance Františka Laudáta.

 

Mám tady některé omluvy z této schůze, ale teď se dívám, že jsou všechny až na odpoledne.

Pan poslanec Šustr má náhradní kartu č. 20, pan poslanec Josef Ježek má náhradní kartu č. 3.

Opravdu všechny omluvy jsou až na odpoledne kromě pana ministra Gandaloviče, který se omlouvá už nyní z pořadu.

Pan poslanec Hasil má náhradní kartu č. 15.

A tohle přijde až odpoledne. Pokud by se to protáhlo, tak na odpoledne se omlouvají poslanec Votava, Václav Šlajs, Vojtěch Filip, to jsou odpolední omluvy.

 

A nyní se můžeme pustit do pořadu. V souladu s článkem 72 odst. 2 Ústavy České republiky můžeme přistoupit k projednání jediného bodu pořadu 31. schůze. To je jediný případ, pokud vím, kdy se o pořadu schůze nehlasuje, a tím bodem je

 

1.

Návrh na vyslovení nedůvěry vládě České republiky

***




Přihlásit/registrovat se do ISP