(Jednání pokračovalo ve 14.35 hodin.)

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, vážení členové vlády, zahajuji odpolední jednání 32. schůze Poslanecké sněmovny. Než přistoupíme k pevně zařazeným bodům, nechám hlasovat o procedurálním návrhu pana poslance Pavla Severy, jednat a hlasovat i po 21. hodině. Tím se samozřejmě myslí v logickém sledu po 19. i po 21. hodině.

Pane poslanče Severo, chcete nějak doplnit svůj návrh?

 

Poslanec Pavel Severa: Já si dovolím poprosit ještě pět minut pauzu na klub KDU. (Smích v sále.)

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: V délce pěti minut. Dobře. Samozřejmě, že této žádosti vyhovíme a budeme se vaším návrhem zabývat ve 14.40 hodin.

 

(Jednání přerušeno ve 14.37 hodin.)

(Jednání pokračovalo ve 14.42 hodin.)

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, vážení členové vlády, kratičká přestávka určená na jednání poslaneckého klubu KDU-ČSL uplynula. Můžeme se vrátit k odpolednímu jednání 32. schůze Poslanecké sněmovny.

Dovolím si zopakovat, že zahájíme toto jednání hlasováním, a to hlasováním o procedurálním návrhu pana poslance Pavla Severy jednat a hlasovat i po 21. hodině. Pan poslanec Severa tím bezpochyby míní hlasování i o návrzích zákonů, o mezinárodních smlouvách atd., tak jak to říká § 53 odst. 1 jednacího řádu. Je to tak, pane poslanče Severo? Po 21. hodině i o návrzích zákonů, o mezinárodních smlouvách atd.? (Poslanec Severa souhlasí.) Ano, podle schváleného pořadu schůze.

Takže já vás všechny přivolám, poprosím o registraci hlasovacími kartami. Protože stále ještě významně vzrůstá počet přihlašujících se, požádám vás o velmi krátké strpení. (Po chvíli:) Vypadá to, že se počet poslankyň a poslanců v sále ustálil.

 

Zahajuji hlasování o tomto procedurálním návrhu. Kdo prosím souhlasí s takto předneseným návrhem? Kdo je proti tomuto návrhu?

Děkuji vám. Z přítomných 193 poslankyň a poslanců pro návrh 93, proti 60. Tento návrh nebyl přijat.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP