(18.00 hodin)
(pokračuje Exner)

Jde o dobu pěti let a ta může být na základě dohody příslušných úřadů ještě individuálně prodloužena. A za druhé, smlouva obsahuje výjimky v poskytovaných službách jednostranné, pro české občany nepříznivé, a týkají se toho, že Japonci na rozdíl od nás nezapočítávají pro výpočet důchodu dobu pojištění ve třetí zemi, i když s ní mají obdobnou smlouvu, jde o rozdíl mezi články 14 a 17 smlouvy, a také nepřiznají invalidní nebo pozůstalostní důchod, když dotčená osoba byla ve věku 60 až 65 let, podle článku 18 odstavec 3.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Tak to bylo vystoupení pana poslance Exnera. Zeptám se, zda se někdo další hlásí do rozpravy k tomuto druhému čtení smlouvy. Nehlásí se nikdo, proto rozpravu končím.

Zeptám se nejprve na případná závěrečná slova - pana místopředsedy vlády, zda chce vystoupit se závěrečným slovem. Nechce. Pana zpravodaje se zeptám - také ne.

Budeme tedy hlasovat o návrhu usnesení, které nám pan zpravodaj přednesl. Je to usnesení zahraničního výboru číslo 130 z 21. května 2008. Máme je v písemné podobě všichni doručeno.

Přivolávám naše kolegy na toto hlasování. Prosím tedy, abyste si všichni sedli do svých lavic. Za malý okamžik požádám skrutátorky o zjištění počtu poslanců.

Ještě jednou prosím, abyste si sedli do svých lavic všichni. Tak prosím o sečtení poslanců.

 

Dámy a pánové, budeme moci hlasovat. Zeptám se vás, kdo souhlasí s návrhem usnesení, v němž Poslanecká sněmovna dává souhlas k ratifikaci Smlouvy mezi Českou republikou a Japonskem o sociálním zabezpečení, podepsané v Praze 21. února 2008.

Kdo je pro, zvedněte, prosím, ruku. (Sčítání.) Kdo je proti? Nevidím žádnou zvednutou ruku, nikdo není proti. Končím tedy toto hlasování a počkáme na jeho výsledek.

Hlasování s pořadovým číslem 7. Počet přítomných byl 170, potřebné kvorum činilo 86. Pro se vyslovilo 170, proti nebyl nikdo. Tím jsme tedy vyslovili s návrhem usnesení souhlas a tím také končí projednávání bodu číslo 5, sněmovního tisku 450.

 

Dámy a pánové, tím také končí dnešní jednací den této schůze Poslanecké sněmovny a já ji přerušuji do pátku devíti hodin ráno. Přeji vám příjemný večer.

 

(Jednání skončilo v 18.04 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP