(17.40 hodin)
(pokračuje Petrů)

Dále musím reagovat na opakující se vystoupení pana ministra Julínka, který se holedbá, jak výborně funguje opatření, kdy byl stanoven limit za léky ve výši 5 tis. korun. Já jsem samozřejmě zaslechl i mezi kolegy, už to budu asi opakovat nebo připomínat několikrát, ale musím to udělat. Mám několik příkladů, také jsem to uváděl. Život Karolínky Horské z Valtic stojí 30 tisíc měsíčně. Celou tuto částku pořád do dnešního dne platí rodina! Sára Kališová z Týnce - svalová atrofie, musí být dokonce na dýchacích přístrojích - všechno si platí rodina sama. Lucinka Pomlenyiová, to samé, platí si rodina všechno sama.

A protože vím, že pan ministr je už docela na to alergický, na interpelace, kdy jsem to asi třikrát opakoval, tak je tady zase z mého okolí dívka Ela Sedláčková z Drnholce, která má tzv. mozkovou kýlu, a tato dívka podstoupila tracheotomii a má sondu do bříška. Je to opět publikováno, opět se dělají sbírky, protože Ministerstvo zdravotnictví zrušilo dotace na určité zdravotní potřeby, téměř všechno platí rodiče ze svého - ošetřování sondy v bříšku, speciální dezinfekce po operaci rukou, sterilní čtverečky, protialergické pásky pod kanylu na dýchání, u kanyly cévky na odsávání, fyziologický roztok atd. atd.

To je naše zdravotnictví, to jsou poplatky a to jsou limity pěti tisíc korun! Děkuji.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Děkuji, pane poslanče. O slovo se hlásí pan poslanec Cyril Zapletal. Prosím, pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Cyril Zapletal: Děkuji, pane předsedo. Vážení kolegové, dovolte mi, abych požádal jménem poslaneckého klubu sociální demokracie o přestávku až do 19 hodin. Současně svolávám klub sociální demokracie ve Sněmovní 1, jednací místnost 205. Děkuji.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Děkuji. Nic jiného mně nezbývá, než vyhlásit přestávku, přerušit obecnou rozpravu, ukončit dnešní jednání. Sejdeme se zítra v 9 hodin a budeme projednávat bod písemné interpelace. Přeji vám dobrou noc. Na shledanou.

 

(Jednání skončilo v 17.42 hodin)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP