(14.10 hodin)
(pokračuje Vlček)

Ještě chci oznámit, že pan poslanec Váňa má náhradní kartu č. 39.

A nyní bych otevřel rozpravu k návrhu pořadu a jako první se přihlásil pan ministr Nečas. Poté se přihlásil pan ministr Kalousek. Prosím, pan ministr Nečas.

 

Místopředseda vlády a ministr práce a sociálních věcí ČR Petr Nečas: Vážený pane předsedající, vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, dámy a pánové, dovolte, abych navrhl zařazení nového bodu do pořadu této schůze, a to do druhého čtení, sněmovního tisku č. 533, kterým je vládní návrh na vydání zákona, kterým se mění zákon o organizaci a provádění sociálního zabezpečení, ve znění pozdějších předpisů, tedy jak jsem řekl, tisk 533, a navrhuji jeho zařazení do bloku druhých čtení za body pana ministra Langera.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Pane ministře, promiňte, tady chodí spousta poslanců, já jsem se musel věnovat těm informacím, takže poprosím ještě jednou.

 

Místopředseda vlády a ministr práce a sociálních věcí ČR Petr Nečas: Ano, pane předsedo, rozumím tomu. Zařazení druhého čtení sněmovního tisku č. 533 za body, které navrhl pan ministr Langer, v bloku druhých čtení.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Děkuji. Dále pan ministr Kalousek.

 

Ministr financí ČR Miroslav Kalousek Děkuji, pane předsedo. Dovolím si požádat Poslaneckou sněmovnu laskavě o zařazení jednoho neproblematického bodu. Je to Dohoda mezi vládou České republiky a Italské republiky o ukončení Dohody o vzájemné ochraně investic. Jako dva státy Evropské unie, které si dohodly bilaterálně tuto dohodu předtím, než se Česká republika stala státem Evropské unie, jsme nyní povinni si to vypovědět a přistoupit na platformu Evropského společenství. Děje se to formálním aktem, výměnou nót jednotlivých zemí. Vzhledem k tomu, že italská nóta navrhuje ukončit tuto dohodu k 31. 12., abychom nemuseli žádat o posunutí termínu a zvládli legislativní proces Parlamentu, je v případě vaší dobré vůle nezbytné tento formální akt projednat na této schůzi Sněmovny. Dovoluji si proto požádat, aby sněmovní tisk č. 630, Dohoda mezi vládou České republiky a vládou Italské republiky o ukončení platnosti Dohody o vzájemné ochraně investic, byl zařazen na tuto schůzi jako poslední bod bloku Zprávy. Děkuji za pochopení.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Děkuji, pane ministře. Nyní paní poslankyně Bebarová-Rujbrová.

 

Poslankyně Zuzka Bebarová-Rujbrová: Dobrý den, kolegyně a kolegové. Já bych si dovolila stáhnout jeden bod z programu, a to bod č. 26 - Návrh na změnu zákona č. 569/1991 Sb., o Pozemkovém fondu České republiky, který jménem předkladatelů beru zpět.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Ano, děkuji, paní poslankyně. Dále pan poslanec Vojíř, připraví se pan poslanec Lhota Zdeněk.

 

Poslanec Oldřich Vojíř: Vážený pane předsedo, pane premiére, dámy a pánové, dovolte mi navrhnout pevné zařazení sněmovního tisku č. 583, což je návrh můj a dalších mých kolegů, na vydání zákona č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích, a dalších zákonů, a to pevně na 21. 10. t. r. za již pevně zařazené body. Pokud bychom to dnes nestihli, pak tak, aby docházelo k jeho rolování, a to co na nejkratší dobu. Děkuji pěkně za pozornost.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Pane poslanče, chcete tedy sněmovní tisk 583 zařadit za pana ministra Langera a Nečase, ano? (Jmenovaný nonverbálně souhlasí.) Děkuji. Jako další vystoupí pan poslanec Tejc.

 

Poslanec Jeroným Tejc: Vážená vládo, vážené kolegyně a kolegové, dovolte mi, abych ve stručnosti navrhl pevné zařazení bodů, a to 4 a 5 této schůze, sněmovní tisky 410 a 411, trestní zákon, tak aby byly zařazeny pevně - druhé čtení - jako první bod středečního jednání 29. října ihned po třetích čteních. Děkuji.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Ano, děkuji, pane poslanče. Ještě zde mám přihlášku písemnou pana poslance, je to pan poslanec David Kafka. Pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec David Kafka: Dámy a pánové, dobré odpoledne. Já bych prosil, kdyby mohl být bod č. 3, to je sněmovní tisk 516, o státní sociální podpoře, zařazen v pátek 24. října jako bod č. 1. Děkuji.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Děkuji, pane poslanče. Teď jsem tady měl spoustu přihlášek z místa, jako první byl pan poslanec Tlustý, pak paní poslankyně - atd., atd., já vás budu vyvolávat. Ale kolegyně a kolegové, písemné přihlášky mají samozřejmě přednost, nezlobte se na mě, že vás nechávám až na závěr. Prosím, pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: Vážený pane předsedo, dámy a pánové, dovolte mi navrhnout vyřazení bodu 43, to je tisk 482, zákon o majetkovém vyrovnání s církvemi atd., a to proto, že komise má lhůtu do konce letošního roku a do ukončení její práce bych považoval za nekorektní, aby první čtení proběhlo.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Děkuji. Paní poslankyně Čurdová.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP