(17.30 hodin)
(pokračuje Filip)

Budeme pokračovat bodem

 

6.
Návrh na potvrzení předsedy výboru Poslanecké sněmovny

 

Podle § 50 odst. 1 písm. t) našeho jednacího řádu potvrzuje předsedu výboru v jeho funkci po zvolení výborem Poslanecká sněmovna. Nyní žádám místopředsedu výboru pro evropské záležitosti pana poslance Petra Krilla, aby nás seznámil s výsledkem volby ve výboru pro evropské záležitosti. Pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Petr Krill: Děkuji za slovo, pane předsedající. Kolegyně, kolegové, dovolte, abych vás seznámil s volbou předsedy výboru pro evropské záležitosti, která se konala na 40. schůzi výboru pro evropské záležitosti dne 6. listopadu 2008.

Počet vydaných hlasovacích lístků byl 7. Počet odevzdaných platných i neplatných hlasovacích lístků 7. Počet neodevzdaných hlasovacích lístků 0. Počet platných hlasů odevzdaných pro navrženého kandidáta, kterým byla paní Kateřina Jacques, 7.

V první kole volby předsedy výboru pro evropské záležitosti byla zvolena poslankyně Kateřina Jacques.

Děkuji.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji. Zahajuji rozpravu a konstatuji, že do ní nemám žádnou písemnou přihlášku. Ptám se, jestli se hlásí někdo z místa. Nikoho nevidím, rozpravu končím.

Přistoupíme k hlasování. Přednesu návrh usnesení. Kdo souhlasí, abychom ve funkci předsedkyně výboru pro evropské záležitosti potvrdili poslankyni Kateřinu Jacques?

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 53 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 53 z přítomných 130 pro 61. Návrh nebyl přijat.

 

Počkám na kontrolu výsledků hlasování, zda zápis o výsledku hlasování souhlasí s vůlí jednotlivých zákonodárců... (Probíhá kontrola.) Pokud nikdo nic nenamítá, musím konstatovat… Dobře, počkám.

 

Poslanec Zdeněk Škromach: Já si dovolím, abychom tady nastolili trošku rozumné vztahy, protože jsem chtěl hlasovat a nesvítilo mi opět hlasovací zařízení, já bych zpochybnil tohle hlasování a požádal bych o nové hlasování, ať máme skutečně podle vůle poslanců tak, jak si to přejí. (V sále je trvalý hluk.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: O námitce proti zápisu o výsledku hlasování, kterou navrhl pan poslanec Zdeněk Škromach, rozhodneme v hlasování pořadové číslo 54. Ptám se, kdo je pro uznání námitky, kterou přednesl pan kolega Škromach. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 54 z přítomných 132 pro 91, proti 12. Námitka byla přijata.

 

Abychom zjistili přesné poměry ve sněmovně, odhlásím vás všechny. Požádám vás o novou registraci. Prosím, přihlaste se svými identifikačními kartami. Jakmile se ustálí počet poslanců a bude tady větší klid...

Vážené paní kolegyně, páni kolegové, je to poslední bod dnešní schůze, myslím, že ještě můžeme v klidu vydržet...

Myslím, že už se nemění počet přítomných. Ten je 129 proti 130, který byl předtím při prvním hlasování. Můžeme tedy hlasovat.

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 55 a ptám se, kdo souhlasí, abychom ve funkci předsedkyně výboru pro evropské záležitosti potvrdili poslankyni Kateřinu Jacques. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 55 z přítomných 132 pro 65, proti 5. Návrh nebyl přijat.

 

Pokud není zájem o kontrolu hlasování, konstatuji, že jsme ve funkci… Prosím, počkám. (Probíhá kontrola hlasování.)

Vážené paní kolegyně, páni kolegové, pokud žádný z klubů nenamítá proti zápisu o výsledku hlasování, konstatuji, že Poslanecká sněmovna nepotvrdila předsedkyni výboru pro evropské záležitosti, která byla zvolena ve výboru. Končím bod č. 6. Končím i 42. schůzi Poslanecké sněmovny.

Přeji vám hezký večer a příjemný týden.

 

(Schůze skončila v 17.36 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP