(15.10 hodin)
(pokračuje Vlček)

Kdo s těmito návrhy souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 12 z přítomných 174 poslankyň a poslanců, pro návrh 163, proti 1. Konstatuji, že i s tímto návrhem byl vysloven souhlas.

 

Dále budeme hlasovat o tom, že na středu 10. prosince před polední přestávkou zařadíme blok voleb.

Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 13 z přítomných 174 poslankyň a poslanců pro návrh 162, proti 1. Konstatuji, že i s tímto návrhem byl vysloven souhlas.

 

Dále budeme hlasovat o návrhu, že zítra, ve středu 26. listopadu, není náš jednací den, protože bude zasedat rozpočtový výbor.

Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 14 z přítomných 174 poslankyň a poslanců pro návrh 150, proti 15. Konstatuji, že i s tímto návrhem byl vysloven souhlas.

 

To jsou všechny návrhy, které byly z prezidiálky, a nyní budeme postupovat, budeme hlasovat o návrzích, které byly přečteny na mikrofon.

 

Jako první vystoupil pan poslanec a místopředseda Filip s návrhem vyřadit body 87 a 88.

Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 15 z přítomných 175 poslankyň a poslanců pro návrh 81, proti 79. Počkáme na kontrolu hlasovacích listin…

 

O slovo se přihlásil pan poslanec Babor.

 

Poslanec Jan Babor: Vážené kolegyně a kolegové, já se omlouvám, ale hlasoval jsem, a na sjetině mám křížek. Zpochybňuji hlasování.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Dobře. Zazněla námitka proti hlasování.

Zahajuji hlasování, kdo s tímto návrhem souhlasí… Ukončím hlasování, protože jsem viděl žádost o odhlášení.

Odhlásím vás a prosím vás, abyste se přihlásili svými identifikačními kartami, a budeme hlasovat o námitce pana poslance Babora.

Takže mohu zahájit hlasování?

 

Zahajuji hlasování o námitce pana poslance Babora. Kdo s ní souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 16 z přítomných 164 poslankyň a poslanců pro návrh 137, proti 7. Konstatuji, že s námitkou byl vysloven souhlas.

 

Budeme znovu hlasovat o návrhu pana místopředsedy Filipa o vyřazení bodů 87 a 88.

Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 17 z přítomných 172 poslankyň a poslanců pro návrh 85, proti 78.

 

Pan poslanec Exner se hlásí, ale nevím k čemu. (Posl. Exner: Zpochybnění hlasování.) To ještě nemůžete vědět, protože sjetina ještě není venku. (Posl. Exner: Už to vím.) Už to víte? Takže prosím, máte slovo.

 

Poslanec Václav Exner: Pane předsedo, omlouvám se, ale mačkal jsem tlačítko plus a zjistil jsem před vyhlášením výsledků ještě, že mi nesvítí kontrolka, čili zřejmě jsem nehlasoval, je tam jeden komunista, vidí to všichni, tedy mám námitku.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Dobře, děkuji, pane poslanče. Zazněla námitka proti hlasování. Prosím vynulovat hlasovací zařízení - děkuji.

 

Zahájím hlasování o námitce. Kdo s touto námitkou souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 18 z přítomných 174 poslankyň a poslanců pro návrh 133, proti 16. Konstatuji, že s námitkou byl vysloven souhlas.

 

Budeme znovu hlasovat o návrhu pana poslance Filipa a místopředsedy Poslanecké sněmovny, který navrhl vyřadit body 87 a 88.

Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 19 z přítomných 174 poslankyň a poslanců pro návrh 86, proti 83. Návrh nebyl přijat.

 

Další návrh: Pan místopředseda Zaorálek podpořil návrhy pana poslance a místopředsedy Filipa na vyřazení.

 

Dále byl návrh pana ministra Pospíšila. Ten navrhl, aby body 25, 26, 47, 49, 57, 84, sněmovní tisky 498, 560, 559, 574, 664 a 608, byly zařazeny na 2. 12. po pevně zařazených bodech. Nemáme tam zatím žádné pevně zařazené body, takže to bude jako první až šestý bod. Souhlasíte, pane ministře? (Ano.)

Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 20 z přítomných 172 poslankyň a poslanců pro návrh 167, proti nikdo. Konstatuji, že i s tímto návrhem byl vysloven souhlas.

 

Pan poslanec Šidlo navrhl zařadit nový bod a ten bod se jmenuje Informace vlády České republiky o vývoji cen elektrické energie, způsobu jejich projednávání s Energetickým regulačním úřadem a o připravovaných opatřeních na zmírnění dopadů na občany České republiky v roce 2009.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP