Pokračování schůze Poslanecké sněmovny
19. prosince 2008 v 18.55 hodin

Přítomno: 197 poslanců

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, členové vlády, zahajuji druhý jednací den přerušené 47. schůze Poslanecké sněmovny a všechny vás vítám. Pokud jde o čísla náhradních karet, odkazuji na 44. schůzi. Nemyslím, že je nutné je opakovat. Omluvy z dnešního jednání také platí jak pro 44. schůzi, která byla ukončena, tak pro tuto schůzi.

Nyní se budeme věnovat projednávání posledního bodu schváleného pořadu 47. schůze, kterým je bod 3, sněmovní tisk 504.

Vidím přihlášku pana předsedy klubu sociální demokracie Michala Haška. Prosím, pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Michal Hašek: Děkuji, pane místopředsedo. Vládo, kolegyně, kolegové, dávám procedurální návrh, abychom dnes mohli o zákonu jednat i hlasovat i po 19. hodině. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ano. O procedurálním návrhu dám hlasovat bez rozpravy v hlasování číslo 6 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

Děkuji vám. V hlasování pořadové číslo 6 z přítomných 188 pro 99, proti 79. Návrh byl přijat.

 

Nyní podle pořadí předseda klubu KSČM Pavel Kováčik, potom jsem viděl pana poslance Pavla Severu. Prosím.

 

Poslanec Pavel Kováčik: Pane předsedající, paní a pánové, myslím si, že to, co nás čeká, je natolik složité, že to bude vyžadovat, abychom pro jistotu rozhodli o jednání a hlasování ještě po 21. hodině. Tento návrh právě podávám. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Také o něm nechám hlasovat bez rozpravy. Zahájím hlasování pořadové číslo 7. (Hluk a zmatek v sále.) Kdo je proti? (Protesty z poslaneckých lavic.)

Dobře. Prohlašuji hlasování číslo 7 za zmatečné a počkám na kontrolu hlasování. (Probíhá kontrola hlasování.) Jinak upozorňuji, že jsme pro dnešní den už hlasovali velkou většinou o hlasování po 19. hodině. Já bych prosil paní místopředsedkyni Němcovou, aby na mě nekřičela, já docela dobře slyším. Pokud nikdo nic nezpochybnil, bylo odhlasováno do 21. (Stále velký hluk v sále a zmatek.)

Vážené paní kolegyně, páni kolegové, vyhlásil jsem výsledek hlasování o hlasování po 19. hodině do 21 hodin. A v tomto hlasování byl zvýšený počet hlasů nad polovinu přítomných o 7. Nikdo hlasování nezpochybnil. Bylo odhlasováno, že budeme jednat do 21 hodin a budeme hlasovat o zákonech. Pan předseda klubu KSČM navrhl, abychom hlasovali i po 21. hodině. O tom rozhodneme znovu, protože hlasování číslo 7 jsem prohlásil za zmatečné.

 

Proto budeme o tomto návrhu pana poslance Kováčika hlasovat v hlasování pořadové číslo 8. Zahájil jsem hlasování a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

Děkuji vám. V hlasování pořadové číslo 8 z přítomných 194 pro 99, proti 84. Návrh byl přijat. Konstatuji, že dnes můžeme jednat a hlasovat o zákonech i po 21. hodině.

 

Mohu konstatovat, že k projednání druhého čtení byly rozdány materiály tak, abychom mohli jednat dnešního dne nejdříve v 17.55. 17.55 již před hodinou uplynulo, a můžeme tedy jednat o zákonu ve třetím čtení.

 

Zahajuji tedy bod číslo 3 přerušené 47. schůze. Bodem číslo 3 je

 

3.
Návrh poslanců Jiřího Paroubka, Bohuslava Sobotky, Lubomíra Zaorálka,
Miloslava Vlčka, Michala Haška, Davida Ratha, Jaroslava Krákory a dalších na vydání
zákona, kterým se mění zákon č. 48/1997 Sb., o veřejném zdravotním pojištění
a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 504/ - třetí čtení

 

Prosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujal za navrhovatele své místo poslanec Jiří Paroubek a zpravodaj výboru pro zdravotnictví poslanec Jiří Carbol. Konstatuji, že jste obdrželi sněmovní tisk 504/2, který obsahuje návrh na zamítnutí a pozměňovací návrhy.

Vidím předsedu klubu ODS pana poslance Tluchoře. Prosím, pane předsedo, máte slovo. A prosím Sněmovnu o klid, abychom mohli v klidu vyslechnout předsedu klubu ODS.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Děkuji, pane místopředsedo. Žádám vás o přestávku na jednání klubu ODS v délce jedné hodiny. Svolávám klub ODS do Státních aktů a prosím i ostatní koaliční poslance, aby se zúčastnili této schůzky.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Vyhovím klubu ODS a vyhlašuji přestávku do 20 hodin.

 

(Jednání přerušeno v 19.01 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP