(21.20 hodin)

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Je s tím souhlas? Nikdo to nezpochybňuje? V tom případě přikročíme k hlasování o celém návrhu zákona.

Dovolte mi, abych přednesl návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s návrhem poslanců Jiřího Paroubka, Bohuslava Sobotky, Lubomíra Zaorálka, Miloslava Vlčka, Michala Haška, Davida Ratha, Jaroslava Krákory a dalších na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 48/1997 Sb., o veřejném zdravotním pojištění a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů, podle sněmovního tisku 504."Plus to znění schválených pozměňovacích návrhů.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro… (O slovo se hlásí poslanec Tluchoř. Nesouhlasné výkřiky v sále.) Copak? Budiž, já jsem pravděpodobně přehlédl pana předsedu, takže ruším tohle hlasování. Prosím, pane předsedo.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Omlouvám se, jestli jsem se nehlásil dost zřetelně a nezahlédl jste to. Já se nechystám nějak toto hlasování zničit, zpochybnit ani znemožnit. Chci jen upozornit, o čem teď budeme hlasovat.

Budeme hlasovat o úplném zrušení nemocničních a dalších poplatků u lékaře a chci samozřejmě konstatovat, že se zde - jsem přesvědčen - nad rozumnou verzí, nad rozumným kompromisem ze Senátu ještě sejdeme.

Děkuji.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Dobře. Pokusíme se dokončit hlasování. Nebudu znovu číst usnesení, myslím, že všichni víte, o co jde, nakonec jste to nyní slyšeli. Budeme tedy hlasovat o textu usnesení, který jsem před chvílí přečetl.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, přijmout tento text usnesení, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má číslo 16, přihlášeno je 193, pro hlasovalo 97, proti 92. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Ještě chvíli vyčkáme. O slovo ještě požádal… (Poslanci kontrolují výsledky hlasování.) Prosím ještě o chvilku strpení, kolegové.

Pokud nikdo nezpochybňuje hlasování, dávám slovo ještě Davidu Rathovi. Prosím, pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec David Rath: Dámy a pánové, já bych za předkladatele chtěl poděkovat Sněmovně, protože téměř po roce je šance zrušit poplatky ministra Julínka a této vlády. Děkuji vám, dámy a pánové, že jste vyslyšeli hlas lidí. (Potlesk v levé části sálu.)

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Slovo má ještě pan poslanec Kováčik.

 

Poslanec Pavel Kováčik: Pane předsedající, vážená vládo, paní a pánové, je jedno, kdo předložil ten návrh, jestli to byla poslankyně Marková, nebo poslanec Hašek. Důležité je, že svítí na konec julínkovného a cikrtného.

Přeji hezké Vánoce.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano, já se připojuji. Přeji vám také klidné Vánoce, šťastný nový rok a končím 47. schůzi. Pěkný večer.

 

(Schůze skončila ve 21.24 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP