Začátek schůze Poslanecké sněmovny
4. února 2009 v 9.49 hodin

Přítomno: 194 poslanců

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Vážené kolegyně a kolegové, zahajuji 48. schůzi Poslanecké sněmovny. Přeji ještě jednou dobré ráno.

Organizační výbor stanovil návrh pořadu 48. schůze dne 22. ledna, pozvánka byla rozeslána 23. ledna.

Prosím, abyste se zase přihlásili identifikačními kartami. Náhradní karty a jejich čísla platí, tak jak jsem je přečetl na minulé schůzi, ale já to zopakuji. Poslanec Jeroným Tejc - 4, pan poslanec Paroubek - 10, Kateřina Konečná - 5, Šoltys - karta č. 6, pan poslanec Tluchoř - karta č. 3, paní poslankyně Jakubková - karta č. 7, paní poslankyně Šedivá - karta č. 8.

Nyní můžeme přistoupit k určení dvou ověřovatelů této schůze. Navrhuji, abychom určili poslance Ludvíka Hovorku a poslance Karla Šplíchala. Má někdo jiný návrh? Pokud ne, budeme hlasovat. Přihlaste se prosím.

 

Zahajuji hlasování. Kdo přijímá tento návrh na ověřovatele, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 1. Přihlášeno je v této chvíli 154 poslanců, pro hlasovalo 143, proti 1. Konstatuji, že jsme ověřovateli 48. schůze určili poslance Ludvíka Hovorku a poslance Karla Šplíchala.

 

Omluvy na toto jednání jsou stejné, jako byly na předchozím, ale také je zopakuji. Je tady omluva členů vlády: Martina Bursíka, Daniely Filipiové, Václava Jehličky a Alexandra Vondry. Omluvené poslance tady nemám.

 

Můžeme přistoupit ke stanovení pořadu 48. schůze, jehož návrh je uveden na pozvánce.

Nejdříve bych vás chtěl informovat, že Senát vrátil Poslanecké sněmovně návrh zákona, kterým se mění zákon č. 48/1997 Sb., o veřejném zdravotním pojištění a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony, sněmovní tisk 504/3. V souladu s jednacím řádem Poslanecké sněmovny tento návrh zákona zařadíme do programu 48. schůze, ale až uplyne jeho zákonná lhůta, to bude 10. února tohoto roku.

Dále se na nás obrátil hejtman Zlínského kraje Stanislav Mišák se žádostí o vyřazení bodu 101 návrhu pořadu, je to sněmovní tisk 64. Tak mu to vyřadíme.

Paní poslankyně Dundáčková má náhradní kartu č. 14.

A nyní bych vás chtěl informovat o žádostech ministrů. Ministři žádají o pevné zařazení bodů. Já tady přečtu ty žádosti.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP