Pokračování schůze Poslanecké sněmovny
11. února 2009 v 9.04 hodin

Přítomno: 196 poslanců

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Vážené paní poslankyně, páni poslanci, členové vlády, přeji dobré ráno. Zahajuji další jednací den 48. schůze Poslanecké sněmovny.

Nejdřív se, prosím, přihlaste identifikačními kartami. Pan poslanec Skopal má náhradní kartu č. 3.

Z dnešní schůze se omluvili poslanci, kteří jsou na zahraniční cestě - Jan Bauer…

Omlouvám se, pan poslanec Skopal má náhradní kartu č. 2. Takže Skopal 2.

Takže na zahraniční cestě jsou poslanci: Jan Bauer, Gabriela Kalábková a Oldřich Vojíř. A teď nevím - ne, jste tady všichni, tak to není pravda.

Pan poslanec Dub má náhradní kartu č. 4.

Takže beru zpět - paní poslankyně Kalábková je zde, pan poslanec Vojíř také. Pan poslanec Bauer - mohu se zeptat, jestli je tady, nebo… není. Takže pan poslanec Bauer je skutečně omluven. Pak tady mám zdravotní důvody Jana Klase, stejně jako Petra Krilla. Ne, ale Jan Klas je také tady, i Jan Krill je tady. Já se omlouvám, ale tenhle papír zřejmě moc neplatí. Rozhodně je ale zřejmě nemocen Tomáš Kvapil. To určitě platí. Takže Tomáš Kvapil je omluven ze zdravotních důvodů a Jan Bauer - ten je také tady. Takže neplatí nic kromě Tomáše Kvapila. Jinak všichni jsou zde.

A teď členové vlády - otázka - předpokládám, že Karel Schwarzenberg je na zahraniční cestě.

Pan ministr Pospíšil má náhradní kartu č. 5.

V zahraničí bude i Alexandr Vondra.

Pan ministr Bursík má náhradní kartu č. 1.

Takže omluva platí pro Karla Schwarzenberga a Alexandra Vondru. Mám zde také omluvu Cyrila Svobody, ale toho tady vidím, takže zůstává. Zůstává, takže Cyril Svoboda zůstává. Je tady také Miroslav Kalousek a v zahraničí by měl být Václav Jehlička. A pan premiér - tady mám, že do 16 hodin je na zahraniční cestě. Pan ministr Kalousek se omlouvá až z odpoledního jednání, dobře.

Dnešní jednání zahájíme projednáváním bodů z bloku třetích čtení, pokud mají už splněné zákonné lhůty. Jedná se o body 126, 127, 128, 130, 131, 133 a 135. Toto, co jsem přečetl, jsou tisky: 276, to je zákon o místním referendu, tisky 382 - pozemní komunikace, pak tisky 387, 511, 517, 562 a 575. A pak bychom měli pokračovat pevně zařazeným bodem 15, sněmovní tisk 649. Pak už bychom se měli věnovat bodům podle schváleného pořadí. Připomínám, že odpoledne budeme mít pevně zařazené body 211, 212, 214.

Teď tady mám písemné přihlášky. Pan poslanec Oldřich Vojíř - návrh na změnu programu. Já bych panu poslanci Vojířovi vzhledem k tomu, že je písemně řádně přihlášen, dal slovo jako prvnímu. Prosím, pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Oldřich Vojíř: Děkuji, pane předsedající. Dovolte mi možná jenom kratinkou poznámku, protože jsem byl z dnešní schůze omluven proto, že jsem měl předsedat v Bruselu jedné komisi, ale bohužel jednání Sněmovny je tak ostré, že jsem to musel odvolat, protože nemám žádný pár.

Proto mi dovolte zařadit dneska bod jednání, kterým by byl energetický zákon č. 566, a to na 13. 2., to je tento pátek, za již zařazené body, tzn. za třetí čtení, za tři smlouvy a za bod Pozemkový fond, druhé čtení. Děkuji pěkně za pozornost.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano, takže energetický zákon 566 zařadit na pátek. Pane poslanče, vy jste tady měl dvě přihlášky - ale to jste přečetl všechno, co jste chtěl. Jasně.

Mám tady další přihlášky, pan poslanec Boris Šťastný a pak pan ministr Bursík. Takže prosím nejdřív pana poslance Šťastného o jeho návrh.

 

Poslanec Boris Šťastný: Vážený pane předsedající, dámy a pánové, rád bych navrhl, aby sněmovní tisk 504 byl zařazen jako první bod dnešního jednání, čili pokračování projednávání tohoto bodu. Pokud by nebyl doprojednán během dnešního dopoledne, aby šlo o první bod dnes odpoledne. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Kdyby nebyl doprojednán, tak aby pokračoval…

 

Poslanec Boris Šťastný: Aby pokračoval jako první bod odpoledního jednání.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: No, jestli se to dá takhle hlasovat, tak dá, dobře, ano. Další je pan ministr Bursík, požádám jeho, aby přednesl svůj návrh.

 

Místopředseda vlády a ministr životního prostředí ČR Martin Bursík: Děkuji, pane místopředsedo. Dobré ráno. Já bych rád požádal o vyřazení bodu 130, sněmovní tisk 511, třetí čtení. Důvodem je podnět Evropské komise, která upozornila ministerstvo na to, že musíme technicky ratifikovat část předpisu, a tudíž musí nejprve dojít k té ratifikaci. Jde o ochranu druhů volně žijících živočichů, planě rostoucích rostlin.

A pak bych požádal rád o pevné zařazení…

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Promiňte, já jsem - ten 511 chcete kam? Ten chcete…

 

Místopředseda vlády a ministr životního prostředí ČR Martin Bursík: Ten chci vyřadit, bod 130.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Úplně vyřadit. A je to bod který? Je to bod 130?

 

Místopředseda vlády a ministr životního prostředí ČR Martin Bursík: Bod 130, tisk 511. A za druhé - pevně zařadit bod 34, tisk 652 - (Předsedající: 652?) Ano, 652. A bod 54, tisk 717, a to v pátek po již pevně zařazených bodech - pátek 13. února.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP