(10.10 hodin)

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Děkuji. Nyní prosím pana poslance Plevu.

 

Poslanec Petr Pleva: Vážená paní předsedající, dámy a pánové, dovolte, abych předložil návrh na změnu našeho pořadu. Chtěl bych bod 23, vládní návrh zákona, kterým se mění zákon o podpoře výzkumu a vývoje z veřejných prostředků, přeřadit na příští úterý jako první bod ještě před pevně zařazené body. Krátké zdůvodnění: je to nekonfliktní zákon, ale je potřeba ho přijmout, protože na něm závisí možnost čerpání evropských peněz pro vysoké školy a veřejné výzkumné instituce.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Děkuji. Prosím pana ministra Bursíka.

 

Místopředseda vlády a ministr životního prostředí ČR Martin Bursík: Dovoluji si požádat o pevné zařazení dvou bodů, jednak bodu 138, sněmovní tisk 599, třetí čtení - návrh zákona o posuzování vlivů na životní prostředí, a to na středu 18. února jako druhý bod bloku třetích čtení.

Druhý návrh se týká bodu číslo 38, tisk 663 - novela zákona o provozu na pozemních komunikacích. Žádám ho zařadit jako druhý pevně zařazený bod na úterý 17. 2. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Další návrhy na změnu programu nejsou. Budeme hlasovat o jednotlivých změnách, tak jak byly předneseny.

 

První je žádost pana ministra Langera o pevné zařazení následujících bodů: bodu 40, sněmovní tisk 673, bodu 49, sněmovní tisk 704, a bodu 90, sněmovní tisk 714, na čtvrtek 19. února jako první, druhý a třetí bod po písemných interpelacích.

Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 298 a táži se, kdo souhlasí s tímto návrhem. Kdo je proti?

Konstatuji, že z přítomných 181 poslankyň a poslanců pro návrh 108, proti 47. Návrh byl přijat.

 

Dále je žádost pana poslance Vojíře o pevné zařazení sněmovního tisku 382. Je to bod 127, třetí čtení senátního návrhu zákona o pozemních komunikacích - zařadit ho na příští středu 18. 2. do bloku třetích čtení.

Zahajuji hlasování pořadové číslo 299 a táži se, kdo souhlasí s tímto návrhem. Kdo je proti?

Z přítomných 181 poslankyň a poslanců pro návrh 104, proti 46. I tento návrh byl přijat.

 

Návrh pana kolegy Vojíře se týká bodu 8 našeho programu, sněmovního tisku 566 - energetického zákona. Pan poslanec si přeje zařadit tento bod na projednávání ve čtvrtek 19. 2. jako čtvrtý bod po písemných interpelacích, samozřejmě nebude-li projednán dnes.

Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 300. Táži se, kdo souhlasí s tímto návrhem. Kdo je proti?

Z přítomných 182 poslankyň a poslanců pro 167, proti 2.

 

Dále nás žádá paní kolegyně Rybínová o pevné zařazení bodu 135 zákona o návykových látkách na středu 18. 2. do bloku třetích čtení jako třetí bod těchto třetích čtení.

Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 301. Kdo souhlasí s tímto návrhem? Kdo je proti?

Z přítomných 181 poslankyň a poslanců pro návrh 91, proti 45. I tento návrh byl přijat.

 

Dále se na nás obrátil pan poslanec Sobotka. Přeje si pevně zařadit bod 214, zprávu ministra práce a sociálních věcí, na středu 18. 2. po pevně zařazených bodech odpoledne.

Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 302. Táži se, kdo souhlasí s tímto návrhem? Kdo je proti?

Z přítomných 182 poslankyň a poslanců pro 134, proti 16. I tento návrh byl přijat.

 

Pan poslanec Pleva si přeje pevně zařadit body 23, sněmovní tisk 627, na úterý 17. 2. jako první bod. V minulosti jsme rozhodli o tom, že prvním bodem bude první čtení stavebního spoření, sněmovní tisk 506. Kolega Pleva by odsunul tento pevně zařazený bod na druhou pozici, protože žádá o zařazení prvního bodu.

Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 303. Táži se, kdo souhlasí s tímto návrhem. Kdo je proti?

Z přítomných 180 poslankyň a poslanců pro návrh 171, proti 1. I tento návrh byl schválen.

 

Pan ministr Bursík žádá bod 138 přeřadit na středu 18. 2. jako druhý bod v bloku třetích čtení a bod 38 na úterý 17. 2. jako druhý bod. Můžeme o tom hlasovat.

Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 304. Táži se, kdo souhlasí s těmito návrhy. Kdo je proti?

Z přítomných 180 poslankyň a poslanců pro 85, proti 51. Návrh nebyl schválen.

 

Přeje si někdo provést kontrolu výsledku hlasování? Není tomu tak.

Projednali jsme všechny změny našeho pořadu jednání, které byly předneseny. Můžeme přistoupit k projednávání pevně zařazených bodů.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP