(12.30 hodin)
(pokračuje Benda)

Poslední poznámka pana poslance Schwippela se týká toho, jestli návrh na podání žaloby k Evropskému soudnímu dvoru má podávat 41 poslanců, nebo jeden poslanec. Toto je spíše snaha ulehčit této Sněmovně, abychom tady takových návrhů, které nebudou mít šanci na to, projít, protože musí získat nadpoloviční většinu ve Sněmovně, neměli příliš mnoho, aby ten návrh už opravdu musel být do jisté míry kvalifikovaný a připravený a mít také tu minimální podporu ve Sněmovně. To je samozřejmě na volném rozhodnutí Sněmovny, ale pokládáme to za správnější, abychom nebyli těmi návrhy příliš zahlceni.

To je mé krátké stanovisko k těm výhradám, které zazněly.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Děkuji panu navrhovateli. Pan zpravodaj nechce využít možnosti závěrečného slova. Je tedy před námi návrh na hlasování o celém návrhu zákona.

Návrh usnesení zní takto: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s návrhem poslanců Marka Bendy, Zdeňka Jičínského, Stanislava Grospiče, Jana Kasala, Kateřiny Jacques, Evy Dundáčkové, Jana Hamáčka a Václava Exnera na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 90/1995 Sb., o jednacím řádu Poslanecké sněmovny, ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 107/1999 Sb., o jednacím řádu Senátu, ve znění pozdějších předpisů podle sněmovního tisku 742."

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 105. Táži se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 105, přítomno 136, pro 126, proti 3. Návrh byl přijat. Konstatuji tedy, že s návrhem zákona byl Sněmovnou vysloven souhlas.

 

Tímto děkuji panu poslanci Marku Bendovi, který zde zastupoval navrhovatele. Děkuji též panu zpravodaji Stanislavu Křečkovi, že nás provázel tímto návrhem zákona. Končím tím projednávání bodu číslo 7, sněmovního tisku 742.

O slovo se hlásí předseda poslaneckého klubu ČSSD Bohuslav Sobotka.

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: Děkuji. Vážená paní místopředsedkyně, vážené kolegyně, vážení kolegové, dovolte mi, abych nyní požádal o 30minutovou přestávku na poradu poslaneckého klubu a současně svolal poslanecký klub sociální demokracie do Státních aktů. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Ano. Tím končí dnešní dopolední jednání. Já vás pouze upozorním, že ve 14.30 hodin budou zahájeny interpelace na předsedu vlády, ústní interpelace, po jejich vyčerpání budou pokračovat interpelace na členy vlády.

 

(Jednání přerušeno ve 12.33 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP