(18.20 hodin)
(pokračuje Kalousek)

Ministr financí neví. Neví dne ani hodiny, ba ani vteřiny. Za předpokladu, že bude ve třetím čtení na této schůzi schválen zákon, o kterém hovoříte, já samozřejmě z druhého čtení tento návrh stáhnu. Ale teď bych se bál ho odložit, neboť si opravdu nejsem jist, jak dopadne třetí čtení. Prosím tedy o laskavé propuštění do druhého čtení, s tím, že se případně stane mrtvou normou a ministr financí ho stáhne z jednání Sněmovny.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji panu ministrovi. Kdo další do obecné rozpravy? Nikoho nevidím. Obecnou rozpravu končím.

Nepadl žádný návrh na vrácení, na zamítnutí. Budeme se zabývat návrhem na přikázání. Organizační výbor navrhl přikázat předložený návrh k projednání rozpočtovému výboru. Má někdo jiný návrh? Není tomu tak.

 

Rozhodneme v hlasování pořadové číslo 162, které jsem právě zahájil. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování pořadové číslo 162. Z přítomných 134 pro 104, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Konstatuji, že tento návrh byl přikázán k projednání rozpočtovému výboru. Děkuji panu ministrovi financí, děkuji zpravodaji a končím bod číslo 58.

Vidím přihlášku pana poslance Šimonovského. Ano, prosím, pane poslanče.

 

Poslanec Milan Šimonovský: Pane místopředsedo, jménem klubu KDU-ČSL žádám o přestávku na jednání klubu v délce jedné hodiny. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji. Ano, měl jsem avizovánu vaši přihlášku. Protože jsme vyčerpali pevně zařazené body, musím jenom konstatovat, že končím dnešní jednací den, s tím, že pevně zařazené body byly vyčerpány.

A na zítřek? Začínáme v 9 hodin pevně zařazeným bodem ze zákona o jednacím řádu - odpovědi na písemné interpelace, potom budou návrhy, které prošly dnes, to jsou návrhy ministra zemědělství, bod číslo 38, tisk 703, bod číslo 42, tisk 761, bod číslo 59, o pozemkovém fondu, tisk 662. A to jsou pevně zařazené body na zítřejší dopoledne.

Přeji hezký večer a zítra v 9 hodin ráno na shledanou. Ještě pan předseda klubu KSČM.

 

Poslanec Pavel Kováčik: Svolávám klub KSČM teď hned do prostor klubu.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ano. Děkuji. Ještě nějaké oznámení? Pokud ne, hezký večer.

 

(Jednání skončilo v 18.22 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP