(10.30 hodin)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 255 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 255 z přítomných 175 pro 14, proti 115, návrh nebyl přijat.

 

Ještě než vám dám slovo k dalšímu návrhu - byla mi doručena řádná omluva paní poslankyně Jakubkové. Prosím, pokračujte, pane zpravodaji.

 

Poslanec Oldřich Vojíř: K2, v podstatě otázka plynových přípojek. Vysvětlovali jsme si, že některá města vlastní rozvody, to znamená velmi komplikovaný právní vztah. Nedoporučuji. (Ministr: Zásadně nedoporučuji.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ano. Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 256 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování pořadové číslo 256, z přítomných 175 pro 17, proti 115. Návrh nebyl přijat. Další návrh.

 

Poslanec Oldřich Vojíř: Nyní můžeme přistoupit ke K3, nedoporučuji. (Ministr: Absolutně nedoporučuji.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 257 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování pořadové číslo 257, z přítomných 175 pro 22, proti 106. Návrh nebyl přijat. Další návrh.

 

Poslanec Oldřich Vojíř: Nyní jsme u inkriminovaného bodu L1, je hlasovatelný, předpokládám, že to bude akceptováno s tou úpravou, která tady byla načtena jako legislativně technická, jinak by to pozbývalo logiky. Jde o měření tepla, zjednodušeně řečeno. Považuji ho v danou chvíli za nadbytečný a nedoporučuji jej. (Ministr: Nedoporučuji.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 258 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování pořadové číslo 258, z přítomných 175 pro 88, proti 69. Návrh byl přijat. Pokračujte, pane zpravodaji.

 

Poslanec Oldřich Vojíř: Já jsem poté navrhoval, že L2 a L3, pokud projde B, což prošlo, je nehlasovatelné. Řeší tuto problematiku. (Předsedající: Ano.) Dobře, děkuji za to.

Pak musíme hlasovat společně o M1 a M4, protože to je jeden ucelený návrh kolegy Zapletala. Jde o Radu ERÚ, tento návrh nedoporučuji. (Ministr: Nedoporučuji.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 259 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování pořadové číslo 259, z přítomných 175 pro 92, proti 70. Návrh byl přijat. Další návrh, pane zpravodaji.

 

Poslanec Oldřich Vojíř: Nyní máme návrh pana kolegy Rádla N1 až N3. Jde o zavedení jakéhosi energetického arbitra, nicméně v tom návrhu jsou nedostatky a chyby. Já bych díky těmto chybám jej prohlásil za nehlasovatelný, pokud by souhlasil pan předkladatel. Kolega Rádl.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Pan poslanec Rádl?

 

Poslanec Oldřich Vojíř: Nesouhlasí s mým postupem, žádá hlasovat?

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Bude jednodušší to asi odhlasovat, pane zpravodaji.

 

Poslanec Oldřich Vojíř: Hlasovat? Dobře, tak i s ohledem na to, co jsem řekl, výrazné nedoporučení v tomto případě právě kvůli chybám. (Ministr: Také nesouhlas.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 260 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování pořadové číslo 260, z přítomných 175 pro 9, proti 126, návrh nebyl přijat. Další návrh.

 

Poslanec Oldřich Vojíř: Návrh O1, O2 kolegy Špiky bych prohlásil za nehlasovatelný, neboť řeší B2 tuto problematiku.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Pan kolega Špika souhlasí, můžeme pokračovat.

 

Poslanec Oldřich Vojíř: Tudíž můžeme hlasovat o O3 a O4, nedoporučuji. (Ministr: Nedoporučuji.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 261. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování pořadové číslo 261, z přítomných 175 pro 8, proti 110. Návrh nebyl přijat. Další návrh.

 

Poslanec Oldřich Vojíř: Dostáváme se do návrhu paní kolegyně Jakubkové P1 až P3. Nedoporučuji. (Ministr: Nedoporučuji.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 262. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování pořadové číslo 262, z přítomných 176 pro 6, proti 128. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Oldřich Vojíř: Písmena Q a R jsou nehlasovatelná, neboť byl přijat návrh B hospodářského výboru a tuto problematiku řeší. Tím bychom se vypořádali se všemi pozměňovacími návrhy. Jednu legislativně technickou jsme přijali hned v rámci hlasování o L1, tak si myslím, že je to v pořádku. Nyní bychom když tak ještě měli odhlasovat dvě legislativně technické, které jsem načetl, a pak bychom mohli hlasovat o celku jako takovém.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Dobře, čili legislativně technický návrh, jistě doporučujete, pane zpravodaji...

 

Poslanec Oldřich Vojíř: (Neformální porada mimo mikrofon.) Děkuji za jednu připomínku, ale myslím si, že pak je to otázka opět legislativně technického charakteru. V bodě H1, H2 se i v textu předjímalo a hovoří o tom, že bude existovat energetická rada, a k ní se vázaly určité povinnosti. Pak by bylo logické, aby když energetická rada neprošla, byla ustanovení týkající se členů energetické rady z návrhu H1, H2 vypuštěna. Můžeme to odhlasovat jako legislativně technickou? Je to prostě logický krok.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: To je samozřejmě logické, protože pokud by to nebyl ten základ, tak není potom o čem. Myslím, že všichni souhlasí, ale odhlasovat to musíme v tom případě. Ano. Takže tři legislativně technické. Chceme hlasovat najednou? Ne.

 

Poslanec Oldřich Vojíř: Já bych to doporučoval.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Najednou? Stanoviska doporučuje? Ostatní, v klubech? Dobře. Tři legislativně technické hlasujeme najednou. Stanoviska doporučující? Ano, pane zpravodaji?

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 263. Kdo je pro přijetí legislativně technických úprav? Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování pořadové číslo 263, z přítomných 176 pro 170, proti nikdo. Legislativně technické úpravy byly přijaty.

 

Protože jsme vyčerpali všechny pozměňovací návrhy předkladatelů, zpravodaj už to konstatoval, ptám se tedy předkladatelů návrhu, jestli se někdo necítí poškozen. Ne. Můžeme tedy přistoupit k hlasování jako o celku. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP