(Jednání pokračovalo v 18.30 hodin.)

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Dámy a pánové, prosím, abyste všichni zasedli do svých lavic, protože se blížíme ke konci dnešní schůze. Ještě vyčkám, než dám slovo jednomu z ověřovatelů, než opravdu všichni dorazí do jednacího sálu a než si všichni sednou do svých lavic.

Ještě jednou prosím o klid v jednacím sále. Všechny prosím, aby zaujali místa ve svých lavicích, abychom mohli řádně dokončit ještě to, co k hlasování patří.

Slovo nyní bude mít ověřovatel schůze Petr Bratský.

 

Poslanec Petr Bratský: Vážená paní místopředsedkyně, vážený pane předsedo vlády, vážené paní ministryně, páni ministři, vážené poslankyně, vážení poslanci. Hlasování se zúčastnilo 194 poslankyň a poslanců, nehlasovalo 6 poslankyň a poslanců. Pro návrh usnesení se vyslovilo 156 poslankyň a poslanců, proti byl jeden, zdrželo se 37. Návrh usnesení byl přijat. (Potlesk.)

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Děkuji vám. Konstatuji tedy, že Poslanecká sněmovna vyslovila vládě důvěru. S tímto konstatováním, též s gratulací panu premiérovi a jeho týmu - mám na jazyku končím 58. schůzi Poslanecké sněmovny, ale ještě než tak učiním, prosím, abyste ještě všichni počkali, protože pan premiér Jan Fischer se hlásí o slovo a žádá, aby nás mohl ještě oslovit.

 

Předseda vlády ČR Jan Fischer: Paní předsedající, paní poslankyně, páni poslanci, já vám jménem svým, jménem celého vládního týmu děkuji za projevenou důvěru a ujišťuji vás - rád bych, aby to byl vzkaz i občanům této země - že vláda udělá všechno pro to, aby svým úkolům dostála a do předčasných voleb v polovině října letošního roku odvedla skutečně poctivou, dobrou, slušnou, efektivní práci.

Zároveň úplně na konec - těším se na spolupráci s vámi. Hezký zbytek víkendu, na shledanou a ještě jednou děkuji. (Potlesk.)

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Pane premiére, my se též těšíme na spolupráci s vámi. Končím 58. schůzi, která byla nedělní schůzí Poslanecké sněmovny. Přeji vám příjemný večer.

 

(Schůze skončila v 18.36 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP