(10.50 hodin)

 

Poslanec Tom Zajíček: Děkuji pěkně za slovo a velmi se omlouvám Poslanecké sněmovně, ale hlasoval jsem ne, a na sjetině mám ano. Omlouvám se a zpochybňuji hlasování.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Rozhodneme o této námitce v hlasování pořadové číslo 116. Kdo s námitkou souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 167 poslanců, pro 132, proti 6, takže tato námitka byla přijata a budeme opakovat hlasování.

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 117. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Zkontrolujte si prosím výstupy. Hlasování skončilo. Ze 167 pro 86, proti 72, návrh byl přijat. Postoupíme dále.

 

Poslankyně Jiřina Fialová: Pozměňující návrhy pod písmenem C pana poslance Sobotky. Stanovisko kladné. (Předkladatel: Stanovisko kladné.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 118. Kdo je pro? Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 168, pro 87, proti 74. Návrh byl přijat. Tak dál, prosím pěkně.

 

Poslankyně Jiřina Fialová: Pozměňující návrhy pod písmenem D pana poslance Šťastného. Stanovisko záporné. (Předkladatel: Stanovisko záporné.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 119. Kdo souhlasí s návrhem pana poslance Šťastného, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko

ano. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Ze 168 hlasujících pro 75, proti 86. Návrh nebyl přijat.

 

Poslankyně Jiřina Fialová: Pozměňující návrhy pod písmenem E pana poslance Hovorky. Stanovisko kladné. (Předkladatel: Doporučuji.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 120. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 168 poslanců, pro 89, proti 69, návrh byl přijat.

 

Tím jsme vyčerpali zřejmě všechny návrhy, o kterých bylo možno hlasovat.

Paní místopředsedkyně Lucie Talmanová se přihlásila o slovo.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Omlouvám se, dámy a pánové, za drobné zdržení. Pouze pro stenozáznam: v hlasování o pozměňovacím návrhu B, bylo to hlasování s číslem 117, mám na sjetině ano, měla jsem v úmyslu hlasovat ne. Děkuji vám. Samozřejmě nezpochybňuji hlasování.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Děkuji, paní místopředsedkyně.

Přečtu návrh na usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s návrhem poslanců Ludvíka Hovorky, Jiřího Carbola, Olgy Zubové, Věry Jakubkové na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 280/1992 Sb., o resortních, oborových, podnikových a dalších zdravotních pojišťovnách, ve znění pozdějších předpisů, podle sněmovního tisku 684, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

 

Zahájil jsem hlasování s pořadovým číslem 121. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Ze 167 hlasujících pro 88, proti 75. Návrh byl přijat.

 

Takže končím třetí čtení této předlohy a přistoupíme k projednávání bodu

148.
Návrh poslanců Oldřicha Vojíře, Jana Kasala a Pavla Suchánka na vydání zákona,
kterým se mění zákon č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích, ve znění
zákona č. 102/2000 Sb., zákona č. 132/2000 Sb., zákona č. 489/2001 Sb.,
zákona č. 256/2002 Sb., zákona č. 259/2002 Sb., zákona č. 320/2002 Sb.,
zákona č. 358/2003 Sb., zákona č. 186/2004 Sb., zákona č. 80/2006 Sb.,
zákona č. 186/2006 Sb., zákona č. 311/2006 Sb., a zákona č. 342/2006 Sb.
/sněmovní tisk 583/ - třetí čtení

Prosím, aby u stolku zpravodajů zaujal místo pan poslanec Oldřich Vojíř a pan poslanec Karel Sehoř. Pozměňovací návrhy máme k dispozici jako tisk 583/3 a já otevírám rozpravu. Písemné přihlášky do rozpravy nemám. Hlásí se pan poslanec Oldřich Vojíř.

 

Poslanec Oldřich Vojíř: Vážený pane místopředsedo, členové vlády, dámy a pánové, myslím si, že je korektní, abych se přihlásil v rozpravě ve třetím čtení, neboť mám na srdci prosbu, kterou může zřejmě vyřešit jenom Sněmovna svým hlasováním.

Já bych chtěl poprosit o to, zdali by bylo možné chápat jako legislativně technickou úpravu návrhů to, že k jednotlivým blokům případně schválených pozměňovacích návrhů by byla přičleněna - jestli můžu použít tenhle termín - účinnost v zákoně. Jde o to, že potřebujeme, aby ta norma byla nějak smysluplná, se pokusit jednu část schválit od příštího roku a jinou část schválit například od ledna 2011. Ale podle toho, jak je to prostě napsané v pozměňovacích návrzích, a kdybychom to nepovažovali za legislativně technickou, tak se obávám, že musíme hlasovat buď všechno 2010, anebo všechno 2011. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Pane poslanče, já myslím, že vám dobře rozumíme, ale nejsem si zcela jist, zdali to můžeme učinit. Čili vybředneme z toho jediným možným způsobem. Posloucháte, dámy a pánové? Není to jednoduchá záležitost. Teď musíme zvolit formu, aby se mohla vznést námitka proti postupu předsedajícího, protože to je jediný možný způsob, jak Sněmovna o této věci může rozhodnout.

Takže já za sebe říkám, že nesouhlasím a nedám hlasovat v tom smyslu, jak říká pan poslanec Oldřich Vojíř, a pan poslanec Oldřich Vojíř, jak z jeho gest vyplývá, vznáší proti mému postupu námitku. Jinak nevím, jak bychom se z toho dostali. Dívám se po - on to nikdo nerozporoval, takže já se musím pana poslance zeptat, jestli vznáší námitku proti mému postupu.

 

Poslanec Oldřich Vojíř: Jestli to hlasování jde vyřešit takto, tak formálně ano. Ne, že bych se s vámi jinak chtěl přít.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Takže formálně neformálně, ale námitka proti mému postupu byla vznesena.

 

Abych zopakoval, o čem budeme hlasovat. V případě, že námitce vyhovíte, znamená to, že bude možno účinnost zákona rozdělit do dvou bloků. Je to srozumitelné?

Zahajuji hlasování pořadové číslo 122. Kdo souhlasí s námitkou proti postupu předsedajícího, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 156 poslanců, pro bylo 82, proti 3. Takže námitka proti mému postupu byla přijata a dali jsme tedy návrhu nebo přání pana poslance Vojíře tímto průchod.

 

O slovo se přihlásil pan ministr Slamečka.***




Přihlásit/registrovat se do ISP