(13.40 hodin)

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Ano, děkuji vám.

 

Poslankyně Eva Dundáčková: Já myslím, že takto je to hlasovatelné. Přesné znění zákona o trestání mladistvých co do čísla zákona a přesného znění upřesním s paní zpravodajkou. Myslím, že takto podaný návrh hlasovatelný je.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Ano, určitě ano. Děkuji vám za toto upřesnění.

Zeptám se ještě, zda se někdo hlásí do podrobné rozpravy. Pokud ne, tak končím podrobnou rozpravu a jsou před námi závěrečná slova. Paní ministryně Kovářová požádala, aby v této fázi mohla vystoupit, potom též závěrečná slova paní navrhovatelky, pana zpravodaje.

 

Ministryně spravedlnosti vlády ČR Daniela Kovářová Děkuji, paní předsedající. Vážené dámy, vážení pánové, já bych podpořila, připojila se s prosbou, abyste propustili návrh zákona do třetího čtení vzhledem k tomu, že pozměňovací návrhy, které obsahuje a které byly dnes načteny, obsahují velmi důležitá ustanovení, která se týkají zejména institutu domácího vězení. Za současné finanční situace a poté, co jste v neděli podpořili programové prohlášení vlády, je rozjezd institutu domácího vězení velmi složitý, pokud by nedošlo k odkladu začátku jeho ukládání a monitoringu a provozu. To je jedna věc.

Druhou důležitou skutečností, která je v pozměňovacím návrhu, který byl dnes načten, je přenesení finanční odpovědnosti a finanční zátěže ze strany státu na odsouzené, tedy jde o zavedení stejného principu, jako už platí v našem právním řádu pro odsouzené ve výkonu trestu.

To jsou velmi důležité skutečnosti, které pomůžou resortu justice, aby vůbec domácí vězení mohlo být spuštěno. Takže proto vás prosím, abyste propustili tento návrh zákona do třetího čtení. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Děkuji vám, paní ministryně. Další závěrečná slova? Již nechtějí uplatnit tuto možnost ani paní navrhovatelka, ani pan zpravodaj. Žádné návrhy, o nichž by bylo možno hlasovat, nyní nezazněly, proto končím druhé čtení tohoto návrhu zákona. Končím projednávání bodu 28, sněmovního tisku 748, s poděkováním jak zástupkyni navrhovatelů, tak také panu zpravodaji.

Nyní má slovo předseda poslaneckého klubu ODS Petr Tluchoř.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Děkuji, paní místopředsedkyně. Dovolte mi, abych vás požádal o 20minutovou přestávku na jednání poslaneckého klubu ODS, poděkoval vám a se všemi se rozloučil a popřál hezký víkend. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Dámy a pánové, tím tedy končí dnešní jednací den. Sejdeme se v úterý 16. června ve 14 hodin a zatím první bod, který je připraven, je bod č. 25, sněmovní tisk 734. Tím bychom tedy měli v úterý ve dvě hodiny zahajovat naše jednání.

Přeji vám příjemný zbytek dnešního dne, příjemný víkend a v úterý se zde opět sejdeme.

 

(Jednání skončilo ve 13.44 hodin) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP