(9.40 hodin)

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Pane poslanče, ještě mi řekněte, jestli třetí čtení je na pořadu jednání, anebo budeme zařazovat nově bod třetí čtení tohoto tisku.

 

Poslanec Ladislav Skopal: Zítra je pátek, je blok třetích čtení.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Já jsem se chtěla ujistit, zdali je, nebo není v našem schváleném pořadu jednání této schůze zařazeno třetí čtení bodu...

 

Poslanec Ladislav Skopal: Je zařazen jako bod 180.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Třetí čtení tohoto tisku, takže nebudeme zařazovat nový bod. (Ne.) Výborně. Děkuji vám. Pouze pevné zařazení na 11.30 hodin.

Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, ještě někdo si přeje změnit pořad našeho jednání? Ne. Takže se postupně budeme vypořádávat s jednotlivými návrhy, jak je přednášeli paní poslankyně a páni poslanci. Pokusím se zajistit přítomnost všech těch, kteří se chtějí účastnit tohoto hlasování. (Gonguje.) Přihlaste se svými hlasovacími kartami.

 

Nejprve rozhodneme o návrhu pana poslance Vidíma. Je to návrh na pevné zařazení bodu 231, sněmovního tisku 752, na pátek 19. 6. jako první bod bloku třetích čtení.

Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 411 a táži se vás, kdo souhlasí s tímto návrhem. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji vám.

Z přítomných 82 poslankyň a poslanců pro návrh 64, proti 1. Tento návrh byl schválen.

 

Přikročíme k návrhu pana poslance Petrušky. Přeje si pevné zařazení sněmovního tisku 771, bodu 77, taktéž na pátek 19. 6. jako první bod po bloku třetích čtení.

Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 412. Táži se vás, kdo souhlasí s tímto návrhem. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji vám.

Z přítomných 82 poslankyň a poslanců pro návrh 60, proti 1. I tento návrh byl schválen.

 

Pan poslanec Skopal chce nejprve zařadit nový bod, a to sněmovní tisk 763, a poté ještě specifikoval časově na 11.30 hodin dnešního dne. Je to tak. Musíme váš návrh rozdělit na dvě části.

 

Nejprve budeme hlasovat o zařazení nového bodu, tedy sněmovního tisku 763.

Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 413. Táži se, kdo souhlasí s tímto návrhem. Kdo je proti? Děkuji vám.

Z přítomných 83 poslankyň a poslanců pro návrh 50, proti 3. Návrh byl schválen.

 

O pevném zařazení tohoto bodu rozhodneme na dnes na 11.30 hodin.

Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 414. Táži se, kdo souhlasí s tímto návrhem. Kdo je proti? Děkuji.

Z 83 poslankyň a poslanců pro návrh 47, proti 4. I tento návrh byl schválen.

 

Pan poslanec Hovorka, jeho přání se týká bodu 226 zprávy paní ministryně. Pan poslanec Hovorka by byl rád, abychom tento bod zařadili pevně na dnešek za body 192, 193, tedy za body veřejného ochránce práv.

O tomto návrhu rozhodneme v hlasování s pořadovým číslem 415, které tímto zahajuji. Táži se, kdo souhlasí s tímto návrhem? Kdo je proti? Děkuji vám.

Z přítomných 83 poslankyň a poslanců pro návrh 47, proti 16. I tento bod byl přijat.

 

Pan poslanec Hamáček. Na začátek bloku smluv tisk 812. Tento tisk se tedy odsouvá za vysvětlení ministryně zdravotnictví ke sloučení zdravotních pojišťoven. Jedná se o zařazení na dnešní den, na počátek bloku smluv.

O tomto přání rozhodneme v hlasování 416, které tímto zahajuji. Táži se, kdo s předneseným návrhem souhlasí. Kdo je proti? Děkuji.

Z přítomných 83 poslankyň a poslanců pro návrh 49, proti 17. I tento návrh byl schválen.

 

Pan poslanec Sehoř. Bod 50, sněmovní tisk 679, dnes jako první bod po interpelacích. Ovšem zde již máme bod pana kolegy Hovorky, takže po bodu pana kolegy Hovorky.

Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 417. Táži se, kdo souhlasí s tímto návrhem. Kdo je proti? Děkuji vám.

Z přítomných 83 poslankyň a poslanců pro návrh 42, proti 5. I tento návrh byl schválen.

 

Pan poslanec Husák navrhuje pevné zařazení bodů 159, 160, 163, 155, 156, 164 a 170, jsou to třetí čtení návrhů zákonů, které předkládá ministr financí pan Eduard Janota, na pátek 19. 6. jako třetí až devátý bod, ale schválením návrhu pana poslance Vidíma je to tedy čtvrtý až desátý, nemýlím-li se. Je tomu tak.

O tomto návrhu rozhodneme v hlasování s pořadovým číslem 418, které tímto zahajuji. Táži se vás, kdo souhlasí s předloženým návrhem. Kdo je proti? Děkuji vám.

Z přítomných 83 poslankyň a poslanců pro návrh 49, proti 1. I tento návrh byl schválen.

 

Pan poslanec Husák si dále přeje pevné zařazení bodu 43, je to sněmovní tisk 833, na zítřek po bloku prvních čtení. Omlouvám se, děkuji vám, po bloku třetích čtení.

O tomto návrhu rozhodneme v hlasování s pořadovým číslem 419, které tímto zahajuji. Táži se vás, kdo souhlasí s takto předneseným návrhem. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji vám.

Z přítomných 83 poslankyň a poslanců 48, proti 1. I tento návrh byl schválen.

 

Pan poslanec Tejc. Jeho první návrh se týká bodu 52 sněmovního tisku 759, zákona o lobbingu. Přeje si zařadit tento bod na pátek po již pevně zařazených bodech, tedy po třetích čteních a po bodu pana kolegy Husáka.

Pane poslanče Tejci, pane poslanče Bürgermeistře.

 

Poslanec Jan Bürgermeister: Vážená paní předsedající, dámy a pánové, dovolte mi, abych jménem dvou poslaneckých klubů tento návrh zavetoval.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Ale tím, který - lidově řečeno - zmotal návrh pana poslance Hamáčka, jsem byla já, protože tisk 759, bod 52, první návrh pana poslance Hamáčka, není zákon o lobbingu. Je to pana poslance Tejce. Je tomu tak. Takže mi promiňte. Nejprve rozhodneme o zařazení bodu 52, sněmovního tisku 759. Ten další návrh je pak nehlasovatelný, i když by nebylo vzneseno veto, protože nejsou splněny zákonné lhůty k tomu, aby se projednával na této schůzi Poslanecké sněmovny. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP