(9.20 hodin)

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Teď bych požádal pana poslance Ambrozka.

 

Poslanec Libor Ambrozek: Pane předsedající, kolegyně a kolegové, já si dovoluji navrhnout zařazení nového bodu. Je to zařazení sněmovního tisku číslo 902, vládní návrh novely zákona o ochraně přírody a krajiny podle § 90, a navrhuji zařadit ho za stávající bod 12, protože s ním věcně souvisí. A dále, aby to bylo vyvážené, tak si dovoluji navrhnout vyřazení bodu 38 -

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Promiňte, ale ještě bod 12 máme teď kde?

 

Poslanec Libor Ambrozek: Prostě až přijde na pořad, navrhuji zařadit za bod 12.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano, jakmile přijde na pořad bod 12, tak za něj zařadit tenhle. A je to tisk 902?

 

Poslanec Libor Ambrozek: Ano, je to sněmovní tisk 902.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: A je to nový bod?

 

Poslanec Libor Ambrozek: Ano, nový bod.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: A pak tedy vyřazení.

 

Poslanec Libor Ambrozek: A potom, aby to bylo vyvážené, vyřadit bod číslo 38, který je ještě horší než vyvlastňovací zákon, který navrhla vyřadit kolegyně Jakubková.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: A jak to chcete hlasovat? Nejdřív vyřadit bod 38, nebo je vám to jedno? Nejdřív o zařazení, a pak hlasovat o vyřazení bodu 38?

Tak, ještě někdo se hlásí do pořadu schůze? Pokud už ne, tak asi budeme hlasovat. Takže budeme hlasovat o návrzích, které tady byly předneseny. Pokud se jedná o nové body, tak musíme nejdřív hlasovat vůbec o zařazení nových bodů a pak o jejich zařazení, což se týká zrovna prvního hlasování, to byl návrh pana poslance Vlčka, který se týkal tisků 899 a 900, tedy navrhl zařadit tyto nové body do pořadu schůze. Takže bychom nejdříve hlasovali o tom, jestli tyto nové body zařadíme, a pak bychom teprve hlasovali o jejich pevném zařazení, které bylo také žádáno.

 

Prosím, abyste se přihlásili, pokud nejste, a hlasujeme o návrhu pana poslance Vlčka. Nejdřív o tom, zda vůbec zařadíme body 899 a 900.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, zařadit tyto body do pořadu schůze, může zvednout ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 44, přihlášeno je 189. Pro hlasovalo 146, proti 5, takže tento návrh byl přijat.

 

Jen připomenu, že jsme teď rozhodli o tom, že body navrhované poslancem Vlčkem, tisk 899 a 900, zařadíme do pořadu schůze. A teď ve druhém kroku budeme hlasovat o návrhu zařadit je na čtvrtek dopoledne po pevně zařazených bodech. Takže teď tyto právě dva body, o kterých jsme rozhodli, že je zařadíme do schůze, tak budeme hlasovat o tom, že je zařadíme na čtvrtek dopoledne po pevně zařazených bodech.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 45, přihlášeno 190, pro 145, proti 6. Takže toto bylo také přijato.

 

Pak tam byl další návrh. To je návrh paní poslankyně Jakubkové, je to bod 18, to je návrh poslanců, změna zákona o odnětí nebo omezení vlastnického práva k pozemku nebo stavbě, je to tisk 878. Takže tento návrh navrhuje paní poslankyně Jakubková vyřadit z pořadu schůze. O tom budeme hlasovat.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro vyřadit tento bod z pořadu schůze, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 46, přihlášeno 192. Pro hlasovalo 23, proti 81, takže to bylo zamítnuto. Bod nebyl vyřazen.

 

Pak tady byl pan poslanec Exner. Ten navrhoval vyřadit body 23, 24. Jen připomínám, že to je ratifikace dohody mezi Evropskou unií a Spojenými státy, týká se to leteckého provozu, leteckých dopravců. Je tady návrh vás odhlásit, tak vás odhlašuji. Prosím, abyste se znovu přihlásili.

 

Budeme hlasovat o návrhu pana poslance Exnera vyřadit body 23 a 24 z pořadu schůze.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro vyřazení těchto dvou bodů, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 47, přihlášeno 188, pro hlasovalo 28, proti bylo 76. Takže to bylo zamítnuto.

 

Je tu další návrh, to je návrh pana poslance Kalouska. Pan poslanec Kalousek navrhoval zařadit nový bod, týkalo se to tisku 693. A i tady musíme nejdřív hlasovat o tom, jestli bod zařadíme do pořadu schůze a teprve pak o jeho zařazení. Takže opět ve dvou krocích.

 

První hlasování je o tom, jestli tisk 693, který navrhuje poslanec Kalousek zařadit do pořadu schůze, zařadíme.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro zařadit tento tisk do pořadu schůze, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 48, přihlášeno 190. Pro hlasovalo 80, proti 9. Tak to by bylo zamítnuto. Takže to neprošlo.

 

Můžeme dál. Je to pan poslanec Mencl. Ten navrhoval zařazení dvou bodů. Chápu to opět jako zařazení dvou nových bodů. Pane poslanče Mencle, to jsou dva nové body? Ano, takže i tady musíme nejdřív rozhodnout o tom, jestli je vůbec zařadíme. Jedná se o tisk 901 a tisk 765. Jestli nebude námitka hlasovat najednou o zařazení 901 a 765, tak bychom o obou tiscích hlasovali zároveň. Nejdřív o jejich zařazení.***




Přihlásit/registrovat se do ISP