Pokračování schůze Poslanecké sněmovny
10. září 2009 v 9.06 hodin
Přítomno: 116 poslanců
 

 

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, vážení členové vlády, zahajuji třetí jednací den 60. schůze Poslanecké sněmovny a všechny vás srdečně vítám.

Prosím, abyste se všichni přihlásili svými identifikačními kartami a případně mi oznámili, kdo žádá o vydání karty náhradní, tak jak to již učinili pan poslanec Řebíček a jeho náhradní karta č. 8, paní kolegyně Bebarová-Rujbrová s náhradní kartou č. 10, pan poslanec Dub s náhradní kartou č. 16. Pan kolega Hamáček má náhradní kartu č. 13, což je šťastné číslo, paní poslankyně Šedivá má náhradní kartu č. 15, pan poslanec Tluchoř náhradní kartu č. 3, pan poslanec Adam disponuje náhradní kartou č. 14 a pan poslanec Novotný má náhradní kartu č. 40.

Sděluji, že do zahájení schůze požádali o omluvení své neúčasti na jednání tito poslanci: paní poslankyně Lesenská, pan poslanec Hink, pan poslanec Langer, pan poslanec Liška do 10 hodin, pan poslanec Melčák, pan poslanec Paroubek a paní poslankyně Mazuchová. Z členů vlády se omlouvá pan ministr Füle, pan ministr Kohout je přítomen, ač omluven, takže tato omluva minimálně po dobu projednávání mezinárodních smluv nebude, jak předpokládám, platit, pan ministr Pecina a pan ministr Vondruška.

Vzhledem k tomu, že nebyly podány žádosti poslanců o zařazení nesouhlasu s odpověďmi na jejich písemné interpelace, zahájíme dnešní jednání pevně zařazenými body. Ale ještě předtím požádám nejprve pana kolegu Šustra, aby nám přednesl svůj návrh na změnu pořadu jednání, poté paní kolegyni Horníkovou a pana kolegu Polanského. Děkuji vám.

 

Poslanec Ladislav Šustr: Vážená paní předsedající, dámy a pánové, chtěl bych poprosit o shovívavost a zařadit na dnešní jednání po pevně zařazených bodech tisk. č 693, což je vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 526/1990 Sb., o cenách, ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 265/1995 Sb., o působnosti orgánů České republiky v oblasti cen, ve znění pozdějších předpisů. Podotýkám, že se jedná o třetí čtení, zákon je hotový, je třeba pouze hlasovat třetí čtení. Děkuji vám.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: A přejete si, aby třetí čtení bylo hlasováno dnes, ve čtvrtek, takže Sněmovna musí rozhodnout o tom, že ve čtvrtek eventuálně, zařadí-li tento bod, bude hlasovat i ve třetím čtení.

Paní poslankyně Zdeňka Horníková má slovo.

 

Poslankyně Zdeňka Horníková: Dobrý den, vážená paní předsedající, dámy a pánové. Pokud si vzpomínáte, včera jsme projednávali sněmovní tisk 842, který se týkal Státního fondu rozvoje bydlení, a propustili jsme tento tisk do druhého čtení s tím, že jsme zkrátili lhůty na 24 hodin mezi prvním a druhým čtením. Proto bych dnes ráda požádala, aby tento tisk 842 byl zařazen do druhého čtení v pátek po již pevně zařazených bodech a třetí čtení, kde jsme avizovali také zkrácení, bylo zařazeno jako třetí čtení na úterý 15. září 2009 po již pevně zařazených bodech.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Ano. Pane poslanče Polanský, máte slovo.

 

Poslanec Jiří Polanský: Dobrý den. Děkuji za slovo, paní předsedající. Navrhuji, aby do třetího čtení na dnešní den bylo zařazeno projednání novely obchodního zákoníku, zákona č. 513/1995 Sb. Je to sněmovní tisk 855, který byl včera projednán ve druhém čtení. Navrhuji, aby projednání této normy ve třetím čtení bylo zařazeno dnes po pevně zařazených bodech. Musí být samozřejmě i hlasováno o tom, aby třetí čtení bylo dnes připuštěno. Děkuji. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP