(13.10 hodin)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji paní kolegyni Evě Dundáčkové. Kdo další do rozpravy? Nikoho nevidím. Obecnou rozpravu končím.

V rozpravě padl návrh, potažmo ve vystoupení pana zpravodaje padl návrh na zamítnutí návrhu zákona v prvém čtení. O tom rozhodneme v následujícím hlasování, které ovšem ještě nezahajuji, jenom zagonguji. Všechny jsem vás odhlásil a samozřejmě vás požádám o novou registraci. Prosím, přihlaste se svými identifikačními kartami... A už máme dostatek přihlášených.

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 94 a ptám se, kdo je pro zamítnutí toho návrhu. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 94 z přítomných 98 pro 37, proti 23. Návrh nebyl přijat.

 

Budeme se tedy zabývat přikázáním. Organizační výbor navrhl přikázat předložený návrh zákona k projednání hospodářskému výboru. Má někdo jiný návrh? Není tomu tak.

Rozhodneme v hlasování pořadové číslo 95, které jsem zahájil. Ptám se, kdo je pro přikázání hospodářskému výboru. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 95 z přítomných 100 pro 95, proti 1. Návrh byl přijat.

 

Konstatuji, že tento návrh byl přikázán k projednání hospodářskému výboru. Lhůta k projednání je podle zákona o jednacím řádu Poslanecké sněmovny. Končím bod 22.

 

Chtěl jsem pokračovat vlastním návrhem zákona, bodem č. 23, ale překazili mi to podle § 54 odst. 9 předsedové poslaneckých klubů, ale logicky, vzhledem k těm mezinárodněpolitickým povinnostem, které dnes máme, s tím, že ve 14 hodin, resp. za chvilku, by naše přítomnost byla pravděpodobně nepatrná.

Přeruším tedy jednání 64. schůze s tím, že připomínám, paní kolegyně, páni kolegové, ještě jednou, než odejdete, připomínám, že ve středu 28. října v prostorách Poslanecké sněmovny bude probíhat Den otevřených dveří u příležitosti státního svátku, Dne vzniku samostatného československého státu. Důrazně na vás apeluji, abyste si veškeré materiály ze svých lavic uklidili, jinak budou skartovány. To je jedno upozornění.

Věřím, že se s většinou z vás potkáme 28. října ve večerních hodinách na Pražském hradě při oslavě našeho státního svátku.

Jinak podle rozhodnutí Poslanecké sněmovny budeme pokračovat v jednání ve výborech v příštím týdnu a v jednání Poslanecké sněmovny v přespříštím týdnu v úterý 3. listopadu.

Podle pořadu schůze je mojí povinností podle zákona o jednacím řádu připomenout, že na den úterý 3. 11. jsou připraveny tyto body: bod 112 - zřízení vyšetřovací komise k Právnické fakultě v Plzni, bod 2 - tržní síla a zneužití, to je zákon vrácený prezidentem republiky, bod 115 - zřízení vyšetřovací komise k organizovanému zločinu, bod 53 - návrh zákona k přechodu majetku státu, bod 10 - nájemné z bytů. To je pět pevně zařazených bodů na úterní odpoledne. Potom bychom pokračovali podle programu schůze.

Děkuji vám. Přeji vám hezký víkend. Těm, se kterými se potkám až přespříští týden, přeji hezký státní svátek. Na shledanou.

 

(Jednání skončilo v 13.14 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP