(Ve 12.00 hodin předsedající oznámil, že na žádost klubu ODS byla prodloužena přestávka do 12.30 hodin. Bezprostředně poté oznámil, že jednání začne ve 12.20 hodin, protože jinak by k tomu muselo být přijato jiné usnesení PS. Jednání pokračovalo ve 12.20 hodin.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Vážené paní a pánové, čas vymezený pro přestávku klubu Občanské demokratické strany uplynul. Budeme pokračovat. Vzhledem k tomu, že usnesení Sněmovny z dnešního rána určilo, že ve 12.20 hodin se máme zabývat bodem Žádost o vyslovení souhlasu Poslanecké sněmovny k trestnímu stíhání poslance Petra Wolfa, je nutné se rozhodnout, zda dohlasujeme, protože to usnesení je od 12.20, nikoliv ve 12.20, čili musíme udělat rozhodnutí, co s bodem, jestli ho přerušíme a hlasovat, protože jsou vyčerpány všechny přihlášky, anebo jestli rovnou budeme hlasovat.

Hlásí se předseda klubu ODS pan Petr Tluchoř. Prosím, pane předsedo.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Pane místopředsedo, já samozřejmě nijak nezpochybňuji jakékoliv zařazení bodu, nicméně já jsem pana předsedu Sněmovny žádal o prodloužení přestávky na jednání poslaneckého klubu ODS do 12.30 hodin a nevím, z jakého důvodu jste jaksi poněkud svévolně tuto věc po jeho vyhlášení jaksi tuto lhůtu zkrátil. Jenom bych se na to chtěl zeptat. Jinak samozřejmě se sejdeme. Jednání klubu skončilo, ale ta žádost zněla do 12.30 hodin a byla tak i ohlášena do 12.30 hodin.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Pane předsedo, já jsem musel učinit to rozhodnutí, protože bylo nutné vyjasnit jiné usnesení Poslanecké sněmovny, které já nemohu překročit jako řídící. V tomto ohledu tedy bylo potřeba případné nové rozhodnutí Poslanecké sněmovny, a proto jsem tu přestávku vyhlásil do 12.20 hodin. Já jsem vás tady neměl a měl jsem tu jenom podání od jiných kolegů.

Vypořádáme se tedy s tím, jak dále pokračovat. Neuzavřel jsem podrobnou rozpravu k bodu, který máme otevřen, to znamená bod priority vlády České republiky a případné hlasování. Po ověření je jasné, že to usnesení Sněmovny, že bod 80 můžeme začít od 12.20, nikoliv ve 12.20, je možné, abychom rozhodli o případném usnesení, které bylo navrženo k bodu č. 77.

Budeme tedy pokračovat v bodě Zpráva předsedy vlády k programovým prioritám vlády na období do řádných voleb. Nemáme uzavřenu rozpravu podrobnou. Ptám se, kdo další se po Václavu Exnerovi hlásí do podrobné rozpravy k bodu 77 nebo jestli je jiný procedurální návrh. Pokud není žádná přihláška do podrobné rozpravy, podrobnou rozpravu k bodu 77 končím.

Přikročili bychom k hlasování o navrženém usnesení. Ovšem nemám tady zpravodaje pana poslance Miroslava Kalouska. Prosím předsedy klubů, aby se ke mně dostavili, protože musíme rozhodnout o tom, zda máme v úmyslu pokračovat v tomto bodu, a já opravdu jsem neřídil první část bodu č. 77, abych znal všechny návrhy, které tady padly.

Po poradě s předsedy klubů sděluji vzhledem k tomu, že nemám zpravodaje k bodu 77, že bod 77 přerušuji. Jeho případné zařazení bude předmětem jednání po skončení pevně zařazeného bodu č. 80.

Ohlašuji, že paní poslankyně Kateřina Jacques má náhradní kartu č. 19.

Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, dohodl jsem se s předsedy poslaneckých klubů na tom, že bod 80 začneme pevně ve 12.30 hodin.

 

(Jednání přerušeno ve 12.28 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP