(13.20 hodin)
(pokračuje Šedivá)

A nyní k návrhu na usnesení. Nebudu je pro jeho obsažnost číst, máte je všichni v písemné podobě. Uvedu pouze toto. Návrh usnesení začíná ve druhém odstavci slovy: Poslanecká sněmovna podle článku 27 odst. 4 ústavního zákona č. 1/1993 Sb., Ústava České republiky, a § 12 zákona č. 90/1995 Sb., o jednacím řádu Poslanecké sněmovny, vyslovuje souhlas s trestním stíháním poslance Petra Wolfa. Dále pokračuje vyjmenováním skutků a končí slovy: v čemž orgány činné v trestním řízení spatřují podezření ze spáchání trestného činu úvěrového podvodu podle ustanovení § 250 odst. 1 a 5 zákona č. 140/1961 Sb., trestní zákon, ve znění pozdějších předpisů, z trestného činu zkreslování údajů o stavu hospodaření a jmění podle ustanovení § 125 odst. 1 a 3 trestního zákona a z trestného činu porušování autorského práva, práv souvisejících s právem autorským a práv k databázi podle ustanovení § 152 odst. 1 a 2, písm. a) a b) trestního zákona.

Děkuji.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji paní předsedkyni. Kdo další do podrobné rozpravy? Nikdo se nehlásí, podrobnou rozpravu končím.

Budeme hlasovat o návrhu usnesení, který přednesla předsedkyně mandátového a imunitního výboru. Chvíli počkám, protože jsem požádal ty, kteří nebyli v klidu, aby přenesli své rozhovory do předsálí.

Odhlásím vás a požádám vás o novou registraci. Prosím, přihlaste se svými identifikačními kartami. Jakmile se ustálí počet přítomných poslanců, hlasování zahájím.

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 221 a ptám se, kdo je pro vydání pana poslance Petra Wolfa k trestnímu stíhání. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování pořadové číslo 221, z přítomných 124 pro 67, proti 43. Návrh byl přijat. Návrh usnesení byl schválen a pan poslanec Petr Wolf je vydán k trestnímu stíhání podle zákona o trestním řádu.

 

Končím bod číslo 80. Děkuji paní předsedkyni mandátového a imunitního výboru Haně Šedivé, děkuji paní dr. Kláře Veselé-Samkové za přítomnost v Poslanecké sněmovně.

 

Budeme pokračovat pevně zařazenými body. Vrátíme se do přerušeného bodu 77, který jsme přerušili právě pro časově pevně zařazený bod číslo 80. Pak se vrátíme do bodu 66, resp. pevně zařazeného bodu 66, jemuž uplynula lhůta. Jde o třetí čtení tisku 737.

Hlásí se předseda zahraničního výboru. Prosím, pane poslanče.

 

Poslanec Jan Hamáček: Děkuji. Pouze pro stenozáznam. Po kontrole hlasovací listiny jsem zjistil, že mám na sjetině křížek. Hlasoval jsem ano. Nezpochybňuji hlasování.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Dobře, děkuji panu poslanci. Ve stenozáznamu bude opraveno vaše hlasování.

 

Po ukončení podrobné rozpravy jsme přerušili jsme bod

77.
Zpráva předsedy vlády k programovým prioritám vlády na období do řádných voleb

Jsme přímo před hlasováním. Bohužel dále není přítomen poslanec Miroslav Kalousek a já bych požádal o kontrolu vlastních rozhodnutí, případně o stanovení nového zpravodaje pro tento bod. Pokud se toho nikdo nechce ujmout, požádám alespoň aparát Poslanecké sněmovny, aby mi od stolku zpravodajů doručili návrh usnesení pana poslance Václava Exnera, abych ho mohl za nepřítomného zpravodaje Poslanecké sněmovně postupně přednášet, protože pan poslanec Václav Exner požádal o hlasování po jednotlivých bodech.

Vážené paní kolegyně, páni kolegové, jde o tři žádosti na vládu České republiky k bodu 77.

 

Nejprve bychom hlasovali o usnesení: "Poslanecká sněmovna žádá vládu, aby při svém rozhodování dbala na vyrovnávání nepřiměřených rozdílů mezi kraji České republiky a na rozložení dopadů pokračující krize solidárně podle příjmové situace sociálních skupin občanů."

O tomto návrhu rozhodneme v hlasování pořadové číslo 222, které jsem právě zahájil, a ptám se, kdo je pro tento text usnesení. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování pořadové číslo 222, z přítomných 114 pro 53, proti 9. Návrh nebyl přijat.

 

Je požadavek na kontrolu elektronického zápisu o výsledku hlasování. (Předsedající chvíli čeká.) Můžeme pokračovat. Dobře. Ještě eviduji žádost o odhlášení. Všechny vás odhlásím a požádám vás o novou registraci. Prosím, přihlaste se svými identifikačními kartami.

 

Přednesu druhý návrh usnesení. Je to žádost Poslanecké sněmovny na vládu České republiky, aby při jednáních o politických a věcných problémech s politickými stranami nebo jejich zástupci důsledně dodržovala zásady demokracie a rovnosti a zvala k těmto jednáním všechny politické strany zastoupené v Parlamentu České republiky, pokud nezváží přizvání ještě širšího politického spektra. Myšleno tím neparlamentní politické strany.

O tom rozhodneme v hlasování pořadové číslo 223, které jsem právě zahájil, a ptám se, kdo je pro tento návrh usnesení. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování pořadové číslo 223, z přítomných 110 poslanců pro 44, proti 13. Návrh nebyl přijat.

 

Poslední návrh, který přednesl pan poslanec Václav Exner, je žádost na vládu, aby nevedla žádná jednání, která by otevírala možnost zřízení cizí vojenské základny v naší zemi.

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 224 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování pořadové číslo 224, z přítomných 110 pro 52, proti 38. Návrh nebyl přijat.

 

Tím jsme vyčerpali všechny návrhy na usnesení. Konstatuji, že bod číslo 77, Zpráva předsedy vlády k programovým prioritám vlády na období do řádných voleb, skončil bez přijetí usnesení. Končím bod číslo 77.

Děkuji panu předsedovi vlády, děkuji členům vlády. Nemohu poděkovat zpravodaji, který mě opustil a nechal mě v tom samotného.

 

Budeme pokračovat podle schváleného pořadu schůze bodem

66.
Návrh poslanců Bohuslava Sobotky, Jiřího Paroubka, Miloslava Vlčka a dalších
na vydání zákona o krajském referendu a o změně některých zákonů
/sněmovní tisk 737/ - třetí čtení

***




Přihlásit/registrovat se do ISP