(Jednání pokračovalo ve 14.31 hodin.)

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Dámy a pánové, je 14 hodin 30 minut, budeme pokračovat v jednání Sněmovny. Máme na pořadu

2.
Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 475/2008 Sb.,
o státním rozpočtu České republiky na rok 2009
/sněmovní tisk 937/ - druhé čtení

Vidím, že pan ministr Janota už přichází. Požádal bych ho, kdyby i tento předložený návrh zákona nám předložil. Prosím, pane ministře, musím vám dát slovo jako prvnímu. Je to předkládaný návrh zákona ve druhém čtení.

 

Ministr financí vlády ČR Eduard Janota Vážený pane předsedající, dámy a pánové, děkuji za velmi obšírnou debatu v rámci tohoto bodu. Kdybych to řekl lidově, tak jsme to dnes probrali vše od Šumavy až ke Zlínu. Mnohé bylo velmi kontraproduktivní, mnohé bylo velmi zajímavé.

Věřím, že se společným úsilím podaří v nejbližších letech zlepšit veřejné finance tak, abychom neměli problémy ve vztahu sami k sobě, to hlavně, protože neděláme deficity pro Evropskou komisi, pro OECD, ale proto, abychom si ozdravili sami sobě veřejné finance. Doufám, že dneska je to určitě první krok k tomu, abychom volili přístup k veřejným kompromisům a k tomu, abychom vůbec umožnili fungování veřejných financí v tomto státě.

Zatím děkuji.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Já vám děkuji, pane ministře.

Jak si jistě pamatujete, před pár minutami jsme přikázali tento návrh k projednání rozpočtovému výboru. Doufám, že se s tím rozpočtový výbor vypořádal. Teď nevím, jestli mohu říci, že nám výbor předložil zprávu k projednání. Nebo ještě se tím zabývá? (Hlasy z pléna: Ještě dvě minuty.)

Tak dobře. Kolegové, nenapadá mě, než že bych na pět minut přerušil jednání Sněmovny vzhledem k tomu, že čekáme. Nemáme tu ještě zpravodaje rozpočtového výboru. Údajně stačí dvě tři minuty. Na pět minut tedy přerušuji jednání Sněmovny, až to rozpočtový výbor ukončí. Budeme pokračovat ve 14 hodin 40 minut. Ve 14.40 bude Sněmovna pokračovat.

 

(Jednání přerušeno od 14.34 do 14.39 hodin.)

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Dámy a pánové, myslím, že se do toho můžeme pomalu zase pustit. Ověřil jsem si, že mohu opravdu sdělit, že rozpočtový výbor předložil zprávu o projednání a že vám skutečně byla rozdána jako sněmovní tisk 930/Z. Takže tohle všechno platí. A samozřejmě že se dostavil také zpravodaj rozpočtového výboru Bohuslav Sobotka.

Ještě bych požádal pana poslance, kdyby nás informoval, zdali rozpočtový výbor svou úlohu v tom krátkém čase zvládl. Prosím, pane zpravodaji, máte slovo. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP